dist na moderny metal

Pedály, multiefekty, procesory, ...

ktory?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

thomas19

dist na moderny metal

Příspěvek od thomas19 »

poradte ktora krabka sa najviac hodi..
Ibanez SZR520 (Bareknuckle Cold Sweat+Stockholm), Orange Rocker 30, Blackstar HTV 212, Korg Poly,TC Electronic Mojomojo, BOSS NS-2, EHX Small Clone, EHX Pulsar
bandzone.cz/private
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, záležíš k čemu to připojíš a jaký máš snímače :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
thomas19

Příspěvek od thomas19 »

na tranzistorovu hlavu+ box 4x12, gitara LP, 2x HB
Ibanez SZR520 (Bareknuckle Cold Sweat+Stockholm), Orange Rocker 30, Blackstar HTV 212, Korg Poly,TC Electronic Mojomojo, BOSS NS-2, EHX Small Clone, EHX Pulsar
bandzone.cz/private
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Záleží jaký HB - já měl třeba SD-designed snímače a na metal jsem kreslil přes MT-2, ted mám DiMarzia, MT jsem poslal k vodě a metal v pohodě vytáhnu z DS-1...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
thomas19

Příspěvek od thomas19 »

ja mam stock HB na gitare,ziadna extra kvalita..pouzivam DS-1,ono to celkom staci,ale asi sa poobzeram po niecom ,,viac´´ :wink:
bandzone.cz/private
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak OK, DS máš, takže to ze seznamu vyškrtneme.

Jackhammer - ne, to na metal není...
Rat 2 - hmm, ne, možná se ti to bude líbit, ale na metal bych to taky neviděl...
MD a ML - zbytečně přegainované krabky, které ohromí svou tvrdostí tak maximálně v názvu, zbytek je nečitelnej pazvuk.
SM - kreslítka Ibanez nejsou zrovna povedené kusy, vyhni se tomu.
The Weapon - no, zkus si to, mě osobně se nelíbila, navíc, není to jen zkreslení, je to spíš simulátor, takže pro tvé potřeby asi ne zrovna nejlepší volba...
Metal Master - někdo si ho chválí, ale má velkou chybu - nelze nastavit gain...
EHX MicroMM - ten by stál za ozkoušení. Mě osobně by moc neseděl jen jeden ovladač tone, ale tak může stačit, pokud ti sedne charakter zvuku. Škoda, že ten top boost se nezapíná klasicky, ale tím normálním switchem.
MT-2 - někým nenáviděný, jiným milován. Osobně si myslím, že na moderní metal je asi to nej, je celkem variabilní, má velké gainové rezervy.

PetrPeter 1975 - 2008
thomas19

Příspěvek od thomas19 »

diky moc za cenne rady :wink:
bandzone.cz/private
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

proc zrovna micro metal Muf? kdyz koukas po MT-2 ten stoji 2.300 tak muzes 200 pridat a vzit rovnou velky MetalMuff
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Disasterpiece píše:proc zrovna micro metal Muf? kdyz koukas po MT-2 ten stoji 2.300 tak muzes 200 pridat a vzit rovnou velky MetalMuff
Souhlas, tohle je dobrá rada...

PetrPeter 1975 - 2008
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

přesně..... :arrow: :arrow: :arrow:
myslím že je jasný který 1 věci brat v úvahu, zbytek hoď přez palubu :arrow: :arrow: :arrow:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
thomas19

Příspěvek od thomas19 »

Nero píše:
Disasterpiece píše:proc zrovna micro metal Muf? kdyz koukas po MT-2 ten stoji 2.300 tak muzes 200 pridat a vzit rovnou velky MetalMuff
Souhlas, tohle je dobrá rada...
inak ty pouzivas DS-1 na tvrdsi styl?
bandzone.cz/private
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Mě to bohatě stačí. Mám ty snímače co jsou v podpisu, ženu to do Cube a dělá to dost tvrdej zvuk. A ani nemusím jít s dist za 20%... :D

PetrPeter 1975 - 2008
thomas19

Příspěvek od thomas19 »

Nero píše:Mě to bohatě stačí. Mám ty snímače co jsou v podpisu, ženu to do Cube a dělá to dost tvrdej zvuk. A ani nemusím jít s dist za 20%... :D
jj mne zatial tiez celkom staci na hutny zvuk..si ju asi necham :wink:
bandzone.cz/private
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ono si to chce pohrát s dist a level potákem + EQ na kombu a pak z toho vyleze poměrně dost solidní zvuk...

PetrPeter 1975 - 2008
thomas19

Příspěvek od thomas19 »

Nero píše:Ono si to chce pohrát s dist a level potákem + EQ na kombu a pak z toho vyleze poměrně dost solidní zvuk...
presne tak..mam to dost vohulene ale ked sa nastavi spravne i EQ na ampe ako vravis,na narez to staci :)
aky styl vlasne hravas?
bandzone.cz/private
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Nebudem tu řešit OT, pokud chceš, tak mě chyt bud na ICQ nebo přes SZ. (Jinak jsem celkem multižánrovej, mám dost širokej rozsah :wink: )

Jinak nejde o to to moc hulit, s dist za 60% se můžeš začínat loučit s čitelnosti, přes 75% procent bych to už určitě nedával, spíš si to chce pohrát s levelem a mít silnej výstup z kytary...

PetrPeter 1975 - 2008
Demilich

Příspěvek od Demilich »

A co takhle ubermetal od line6 ?? Ten se mi zdál hafo variabilní a pořádnej nářez, pěkný čitelný (no podle ukázek)... Taky je to jeden z nejdražších tuším..
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Taky bych měl dotaz,původně sem chtěl velkýho muffa,ale někde sem slyšel že na rolandy je pecka boss...co vy si o tom myslíte?měl bych šáhnout po nějakym boss distortionu nebo radši toho muffa?taky by mě zajímalo jestli někdo má zkušenosti s danelectro black coffe?
majkie

Příspěvek od majkie »

Drobák píše:Taky bych měl dotaz,původně sem chtěl velkýho muffa,ale někde sem slyšel že na rolandy je pecka boss...co vy si o tom myslíte?měl bych šáhnout po nějakym boss distortionu nebo radši toho muffa?taky by mě zajímalo jestli někdo má zkušenosti s danelectro black coffe?
to danelectro nebrat, zkousel jsem a je to celkem humus (imho...)
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Na me dela z nabizenych moznosti nejvetsi dojem EHX Metal Muff a MT-2. Hlasoval jsem pro Metal Muffa :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“