dáš tam humbucker - sice v menším provedení, ale humbucker... ale myslim, že s tim problém mít nebudeš - vždycky jdou u HR rozepínat cívkyKaPe píše:Když už je tady tak vášnivá diskuze...můžu jeden dotaz ohledně SD a Hot Rails? Uvažuju o výměně singlu za HR a mám pocit, že se tak nějak více "preferuje" na pozici kobylka ale já používám nejčastěji kombinaci kobylka/střed a nerad bych přišel o ten zvonivý Strat zvuk. Přinese mi něco zajímavého HR na pozici u krku a co? Můžete se někdo podělit o zkušenost? Dík
RM Pickup nebo Seymour Duncan?
Pravidla fóra
- Jens Ludwig
- Odborník
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Jasně, že dámJens Ludwig píše:dáš tam humbucker - sice v menším provedení, ale humbucker... ale myslim, že s tim problém mít nebudeš - vždycky jdou u HR rozepínat cívkyKaPe píše:Když už je tady tak vášnivá diskuze...můžu jeden dotaz ohledně SD a Hot Rails? Uvažuju o výměně singlu za HR a mám pocit, že se tak nějak více "preferuje" na pozici kobylka ale já používám nejčastěji kombinaci kobylka/střed a nerad bych přišel o ten zvonivý Strat zvuk. Přinese mi něco zajímavého HR na pozici u krku a co? Můžete se někdo podělit o zkušenost? Dík
FENDER - Koa Stratocaster®
Seymour Duncan® APS-1N, APS-1RWRP, APS-1B
Variax 300
BOSS GT-100, BOSS GT-8, BOSS DS-1 a Ibanez Flanger FL9 (oba orig. JAPAN!
), ZOOM 505II
Variax 300
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Pravda, asi poťák... ale co k té poloze snímačů? Máte někdo něco. Kupodivu i skladem jsou obvykle kusy do polohy kobylka, jakoby zrovna ty "krkové" nebyly právě oblíbené. Možná ho dát ke kobylce a opravdu mu jen "spínat" singl/HB vinutí pomocí switche. Kvůli vybuzení je ale lepší poloha u krku, ne?
Variax 300
), ZOOM 505II
Variax 300
- Nero
- Rádce
S vybuzením to nemá nic společného. Rozdíl mezi polohou spočívá jen ve výsledné frekvenční odezvě snímače. Čím blíž ke kobyle, tím více výšek a méně basů, zvuk je ostřejší, a naopak...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Aha, domníval jsem se, že u krku je větší rezonance a proto to i vyšší vybuzení...Takže jsem jelen z toho, do které polohy ho umístit a tento pokus by mě mohl stát kolem 5-ti tis., když se nepovede napoprvé 
Variax 300
), ZOOM 505II
Variax 300
- Nero
- Rádce
No, umísti ten snímač do té polohy, do které je doporučován. Ono totiž krkový a kobylkový snímače mají jinou rozteč polových nástavců, tudíž pak bys nemusel mít strunu přímo nad ním, a to by ti mohlo negativně ovlivnit kvalitu signálu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
ty nástavce bych nehrotil... to by se pak nedalo bendovat na snímač u krkuNero píše:No, umísti ten snímač do té polohy, do které je doporučován. Ono totiž krkový a kobylkový snímače mají jinou rozteč polových nástavců, tudíž pak bys nemusel mít strunu přímo nad ním, a to by ti mohlo negativně ovlivnit kvalitu signálu.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Nero
- Rádce
No, ale zas pozitivní věc to není. Navíc ten rozdíl je celkem markantní, já si dát snímač u krku ke kobyle, tak mám skoro nad krajním nástavcem až druhou strunu...
No, a pak tam jsou takový záležitosti jako rozfíly v impendanci a tak, ale to nemusíš moc řešit...
PetrPeter 1975 - 2008
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
ta impedance tu bych řešil.... ty krkový a kobylkový sou jinak stavěnýNero píše:No, ale zas pozitivní věc to není. Navíc ten rozdíl je celkem markantní, já si dát snímač u krku ke kobyle, tak mám skoro nad krajním nástavcem až druhou strunu...No, a pak tam jsou takový záležitosti jako rozfíly v impendanci a tak, ale to nemusíš moc řešit...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
- Nero
- Rádce
Tak dobrá, můžeme řešit výstupy, ale nevím, nakolik to KaPe-ovi spíš jen nezamotá hlavu...
Prostě bych to ukončil tím, že snímač určený na krkovou pozici má být u krku a ten kobylkový u kobyly...
Prostě bych to ukončil tím, že snímač určený na krkovou pozici má být u krku a ten kobylkový u kobyly...
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
Kam - no to záleží na tobě, každej ti přinese něco jinýho, zvuk HB u kobyly je uplně jiný než u krku - kobyla ti většinou udělá takový ty ostrý riffy a krkáč zase spíš takový ty kulatý sola... Jak ostatně napovídá frekvenční spektrum. Takže jde o to, o jaký zvuk chceš svůj repertoár rozšířit... 
PetrPeter 1975 - 2008
Kulatý sóla, to bude onoNero píše:Kam - no to záleží na tobě, každej ti přinese něco jinýho, zvuk HB u kobyly je uplně jiný než u krku - kobyla ti většinou udělá takový ty ostrý riffy a krkáč zase spíš takový ty kulatý sola... Jak ostatně napovídá frekvenční spektrum. Takže jde o to, o jaký zvuk chceš svůj repertoár rozšířit...
Variax 300
), ZOOM 505II
Variax 300
- Nero
- Rádce