To bych podepsalAtkins píše:Sedía kytarista kterýmu vadí že mu někdo zpívá do jeho hraní falešně by zasloužil půlitrem do hlavy aby se mu v té ješitné palici trochu rozsvítilo
Umím nebo neumím hrát na kytaru?
Pravidla fóra
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Neni nad generalizaceMilda píše:To co jsi napsal neumím ani pořádně přečíst natož abych to někde zpíval, tedy až na tu Lady s textem My jsme kluci z Moravy, ale právě s těmito písničkami jako bylo Kdo jsi se v lednu narodil, Reklamy, Dupající králíci apod. jsem sklízel nejvíce úspěchu, protože to všichni znali a mohli se zapojit takže se všichni dobře bavili. Holkám pak stačilo do ouška zahrát třeba Ovečku a bylo zaděláno.
Uvědomte si že selšost u ohně se chce bavit a ne se dívat celý večer na jednoho borce co si tahá tričko a kytarista kterýmu vadí že mu někdo zpívá do jeho hraní falešně by zasloužil půlitrem do hlavy aby se mu v té ješitné palici trochu rozsvítilo. Uvědomte si, že u ohně se můžou hrát písničky kde nikdo nezná slova tak maximálně hodinu, protože pak to začne být nudný a lidi se začnou mezi sebou bavit. I když zažil jsem party muzikantů (např. 2kytary, basa, benjo), které hrály v kempu celej večer i neznámý věci a všichni jsme z toho byli úplně mimo, ale to už je úplně jiná kategorie muzikantů.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
přesně jsi to vystihl, takovy clovek se najde na každé akci, ale aspon je sranda, u táboráku, nebo někde na akci nejde o to aby někdo zpíval čistě.pokud nekdo celou dobu krakora mimo dobu a jakoukoli stupnici, tak by spis on zaslouzil pullitrem do hlavy. Nekdy to spis nez jesitnost je pud sebezachovy... A bohuzel takovy clovek se najde skoro na kazde akci. A zpravidla miva nejsilnejsi hlas a nejvetsi chut zpivat, ktera navic jeste roste s pokrocilou hodinou a mnozstvi alkoholu v krvi
nahodou jeden z mích nejkrásnějších zážitků je když jsem tančil na lyžáku s jednou kráskou a asi 50 lidí kolem nás ploužilo a všichni jsme zpívali Everybody Hurts od REM, a bylo uplně jedno ze jeden zpival o čtvrt tonu níž a další o ton a pul víš, když je dav, tak to tak nějak zanikne a je to jedno. a stejně tak je to podlě mě i u táboráku
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
citace Wohma .... ze pokud se sejde vic muzikantu, tak tim spis by meli neco tvorit nez jen slepe kopirovat. Navic muzikant, kteremu neladi nastroj, je spatny muzikant.
Je vidět, že si asi ještě hodně mladej a řádnej tah jsi ještě nezažil.
Sory, ale pokud to tak opravdu je tak ti vlastně strašně závidím, protože máš právě ty nejkrásnější roky před sebou.
Tvořit můžeš ve zkušebně nebo na pódiu, ale u ohně musíš především výborně pobavit co nejvíce lidí a není nic horšího a ponižujícího než se při hraní dívat na znuděné mlčící obličeje a volně debatující skupinky lidí, které vlastně svým projevem ještě rušíš při debatě.
A že muzikant kterému neladí nástroj je špatný muzikant?
Jak mi potom vysvětlíš, že jsem na čundru mockrát začal hrát v restauračce na zahrádce v osm večer a skončil vypitej až v pět ráno a vždy když jsem se probral z opice a zjistil na jak rozladěnou kytaru jsem hrál červenal jsem se až na pr..... Ale, pak mě celý den zdravili a poplácávali i neznámí lidi a říkali jaký to bylo skvělý a večer už nám drželi stůl v jinak totálně narvaný knajpě a to jsem se každý večer řádně napojil a neutratil přitom ani korunu, ale to bylo asi tou dobou, protože dneska už taky asi nikdo z mladejch nekoupí na zábavě 2x nebo 3x za sebou 10 piv který postaví na stůl aby si je ostatní rozebrali.
Je vidět, že si asi ještě hodně mladej a řádnej tah jsi ještě nezažil.
Tvořit můžeš ve zkušebně nebo na pódiu, ale u ohně musíš především výborně pobavit co nejvíce lidí a není nic horšího a ponižujícího než se při hraní dívat na znuděné mlčící obličeje a volně debatující skupinky lidí, které vlastně svým projevem ještě rušíš při debatě.
A že muzikant kterému neladí nástroj je špatný muzikant?
Re: Umím nebo neumím hrát na kytaru?
U těch táborákovejch písniček není moc co se učit. Je nutný umět plynule přecházet mezi pár základními akordy (lze podvádět a použít barré, ale u některejch písniček to nezní tak hezky), dále pak znát jeden až dva rytmy a mít v záloze zpěvník. Co jsem já jezdil na tábory, tak se normálně tiskly a kopírovaly texty + akordy, aby mohli zpívat všichni a to i písničky, které neznají.Caggan píše:Zdarec![]()
Blíží se konec roku, a s tím i školní výlet, a já si říkám jestli vezmu kytaru, a tak nějak mě napadlo.... co vlastně bych na výletě hrál? až ted jsem si po roce a půl uvědomil že písničky k táborákům a takový ty písničky jako jsou chinasky atp. sem se učil jen v začátcích. a ted vůbec nic takového neumím.
jsem sám nebo je nás víc? co hrajeme slavné věci, ale písničky k táboráku a ke zpěvu neumíme?
protože mě docela vadí ze i třeba tatík řekne "už umíš něco co bys mohl hrát třeba na výletě nebo tak?" řeknu ze ne a on se pak tak pěkně zatváří jaký su šupák. tak jsem šupák nebo ne?
Trocha přípravy tedy neuškodí. Hlavně vybrat vhodné písničky, spousta se dá zahrát pouze s 2 nebo 3 akordy.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
no, táborák je klídek, nejhorší jsou školní výlety, tam mě už nikdy nikdo nedonutí brát kytaru...
3-4 lidi poslouchaj metal, ale to neni dost na to, aby byli slyšet v davu zbylejch pětadvaceti lidí
5-6 lidí jedou na beatles a pink floydech, sice sou slyšet, ale zbytek včetně metalistů jsou na ně alergický
ve třídě máme jednoho fanouška bluegrassu a vůbec staré táborové klasiky, jakmile ten začné předhazovat něco takovýho, sesypou se na něj všichni...
dobrejch deset lidí nezná nic jinýho, než nohavicu a kryla, odehraješ pár songů a zbytek už ti vyčítá, že hraješ furt to samý...
půlka třídy chodí na hudebku a půlka na výtvarku, tudíž není možné hrát ani to, co se hraje o hodiny a co všichni z hudebkářský půlky uměj...
horror
táborák - s neznámejma lidma vytáhnout já písničku, to je fakt účinná metoda, pár odrhovaček na dva, tři akordy, pokud možno kánonického charakteru (Nohavica - Kozel), co bylo v tomhle směru výborný byl sraz instruktorů v turistickejch oddílech, protože tam znali všichni všechno a když zpívá padesát lidí, dobře se mi hraje...
3-4 lidi poslouchaj metal, ale to neni dost na to, aby byli slyšet v davu zbylejch pětadvaceti lidí
5-6 lidí jedou na beatles a pink floydech, sice sou slyšet, ale zbytek včetně metalistů jsou na ně alergický
ve třídě máme jednoho fanouška bluegrassu a vůbec staré táborové klasiky, jakmile ten začné předhazovat něco takovýho, sesypou se na něj všichni...
dobrejch deset lidí nezná nic jinýho, než nohavicu a kryla, odehraješ pár songů a zbytek už ti vyčítá, že hraješ furt to samý...
půlka třídy chodí na hudebku a půlka na výtvarku, tudíž není možné hrát ani to, co se hraje o hodiny a co všichni z hudebkářský půlky uměj...
horror
táborák - s neznámejma lidma vytáhnout já písničku, to je fakt účinná metoda, pár odrhovaček na dva, tři akordy, pokud možno kánonického charakteru (Nohavica - Kozel), co bylo v tomhle směru výborný byl sraz instruktorů v turistickejch oddílech, protože tam znali všichni všechno a když zpívá padesát lidí, dobře se mi hraje...
Die Hard or Die Home
- Trao
- Kontaktovat uživatele:
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
jo,jo, to byly časy ale vše se mění - mladí dnes spíš posilují a hledají taby, protože zjistili, že sluchu již netřeba a proč by je vlastně měl posloucchat někdo jinejA že muzikant kterému neladí nástroj je špatný muzikant? Jak mi potom vysvětlíš, že jsem na čundru mockrát začal hrát v restauračce na zahrádce v osm večer a skončil vypitej až v pět ráno a vždy když jsem se probral z opice a zjistil na jak rozladěnou kytaru jsem hrál červenal jsem se až na pr..... Ale, pak mě celý den zdravili a poplácávali i neznámí lidi a říkali jaký to bylo skvělý a večer už nám drželi stůl v jinak totálně narvaný knajpě a to jsem se každý večer řádně napojil a neutratil přitom ani korunu, ale to bylo asi tou dobou, protože dneska už taky asi nikdo z mladejch nekoupí na zábavě 2x nebo 3x za sebou 10 piv který postaví na stůl aby si je ostatní rozebrali.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- Nesst
- Kontaktovat uživatele:
Ach jo, to jsou ty omezený generalizace... Jestli něc ofakt nesnáším, tak je to zobecňování, takovýchhle kravin....Atkins píše:jo,jo, to byly časy ale vše se mění - mladí dnes spíš posilují a hledají taby, protože zjistili, že sluchu již netřeba a proč by je vlastně měl posloucchat někdo jinejA že muzikant kterému neladí nástroj je špatný muzikant? Jak mi potom vysvětlíš, že jsem na čundru mockrát začal hrát v restauračce na zahrádce v osm večer a skončil vypitej až v pět ráno a vždy když jsem se probral z opice a zjistil na jak rozladěnou kytaru jsem hrál červenal jsem se až na pr..... Ale, pak mě celý den zdravili a poplácávali i neznámí lidi a říkali jaký to bylo skvělý a večer už nám drželi stůl v jinak totálně narvaný knajpě a to jsem se každý večer řádně napojil a neutratil přitom ani korunu, ale to bylo asi tou dobou, protože dneska už taky asi nikdo z mladejch nekoupí na zábavě 2x nebo 3x za sebou 10 piv který postaví na stůl aby si je ostatní rozebrali."Důležitá je image"
Proto také tak s chutí rozbíjejí nástroje, jak popisují ve vedlejším vlákně.
generalizaci a zobecnování taktéž nemám rád, ale v tomhle případě musím souhlasit, protože tady to sice neplatí u všech ale je jich tolik že to mužeme zobecnit, a ty ostaní co se do teto obecne rovnice nepočítají mužeme brát jen jako vyjimku potvrzující pravidloNesst píše: Ach jo, to jsou ty omezený generalizace... Jestli něc ofakt nesnáším, tak je to zobecňování, takovýchhle kravin....
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Souhlas...Asanoth píše:impact, milda a pehve maji pravdu
Darku: To je pěkně soběcké, já měl vždy čas zahrát sobě i ostatním...
Jinak fakt nechápu, proč říkáte, že u táboráku se musí hrát jen tábornické odrhovačky... Pamatuju si na jeden večer na lyžáku, kde jsme skončila jako celá grupa a s kytaristou v mém podání u věcí jako Óda na radost apod... Ale je pravda, že už jsme byli lehce podroušeni
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
jak se tak dívám tak je nás opravdu málo kteří jsme na lyžák (nebo kamkoli jinam) jeli ve střízlivém stavuNero píše: Jinak fakt nechápu, proč říkáte, že u táboráku se musí hrát jen tábornické odrhovačky... Pamatuju si na jeden večer na lyžáku, kde jsme skončila jako celá grupa a s kytaristou v mém podání u věcí jako Óda na radost apod... Ale je pravda, že už jsme byli lehce podroušeni
k tematu: to je taky fakt, ale zas málo lidí zná písně ktere se dají zpívat u táboráku, takové ty pomaloučké písničky... z českých je takovych minimum, a z cizích je krom muzikantů nebude znát nikdo. určtiě ne tak aby je zpívali. myslíš ze někdo zná nazpamět text ke Knocking on heavens door? pochybuju a to je to text který se zpívá sám
- Nesst
- Kontaktovat uživatele:
Je mi tě lítoCaggan píše:jak se tak dívám tak je nás opravdu málo kteří jsme na lyžák (nebo kamkoli jinam) jeli ve střízlivém stavuNero píše: Jinak fakt nechápu, proč říkáte, že u táboráku se musí hrát jen tábornické odrhovačky... Pamatuju si na jeden večer na lyžáku, kde jsme skončila jako celá grupa a s kytaristou v mém podání u věcí jako Óda na radost apod... Ale je pravda, že už jsme byli lehce podroušeni
k tematu: to je taky fakt, ale zas málo lidí zná písně ktere se dají zpívat u táboráku, takové ty pomaloučké písničky... z českých je takovych minimum, a z cizích je krom muzikantů nebude znát nikdo. určtiě ne tak aby je zpívali. myslíš ze někdo zná nazpamět text ke Knocking on heavens door? pochybuju a to je to text který se zpívá sám
To my hráváme u ohňa zrovna Knock docela často až pravidelně
- Trao
- Kontaktovat uživatele:
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Nero, takhle... beru ji kvůli sobě, ale když už se najde někdo, kdo by chtěl zpívat (dvě/tři holky) tak nepřemýšlím a samzřejmě jdu 
myslel jsem to tak, že to neberu s úmyslem někomu hrát... kdyby jo, tak ji tam vezmu možná poprvé a pak už nikdy, protože bych byl zklamaný.
Beru to s úmyslem abych se zabavil a měl co dělat, hraní je případný vedlejší produkt (letos se zřejmě konat nebude, s jedinýma lidma, kteří chtěli zpívat už nemám moc dobré vztahy)
myslel jsem to tak, že to neberu s úmyslem někomu hrát... kdyby jo, tak ji tam vezmu možná poprvé a pak už nikdy, protože bych byl zklamaný.
Beru to s úmyslem abych se zabavil a měl co dělat, hraní je případný vedlejší produkt (letos se zřejmě konat nebude, s jedinýma lidma, kteří chtěli zpívat už nemám moc dobré vztahy)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
Knocking je uplna klasika, to aspon treba v moji tride zna snad kazdy. pak je u nas oblibeny Kez slunce sviti (Let The Sun Shine In) z Vlasu, Mam jednu ruku dlouhou od Buty, Wind Of Changes, Jezevcik (vlastni tvorbaNesst píše:Je mi tě lítoCaggan píše:jak se tak dívám tak je nás opravdu málo kteří jsme na lyžák (nebo kamkoli jinam) jeli ve střízlivém stavuNero píše: Jinak fakt nechápu, proč říkáte, že u táboráku se musí hrát jen tábornické odrhovačky... Pamatuju si na jeden večer na lyžáku, kde jsme skončila jako celá grupa a s kytaristou v mém podání u věcí jako Óda na radost apod... Ale je pravda, že už jsme byli lehce podroušeni
k tematu: to je taky fakt, ale zas málo lidí zná písně ktere se dají zpívat u táboráku, takové ty pomaloučké písničky... z českých je takovych minimum, a z cizích je krom muzikantů nebude znát nikdo. určtiě ne tak aby je zpívali. myslíš ze někdo zná nazpamět text ke Knocking on heavens door? pochybuju a to je to text který se zpívá sám![]()
To my hráváme u ohňa zrovna Knock docela často až pravidelně. Jinak pochopitelně, pokud hraješ před stejnýma lidma tak není nic jednoduššího, než si je vychovat. Já třeba "úplně táborákový" vodrhovačky hraju většinou až silně pod vlivem a když je na to odbrá nálada... Takže vychovávat, vychovávat
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Já beru kvůli jinejm. Kvůli sobě bych se s ní netahal třeba ve sněhový vánici 5km na Náchodskou bouduDark Axel píše:Nero, takhle... beru ji kvůli sobě, ale když už se najde někdo, kdo by chtěl zpívat (dvě/tři holky) tak nepřemýšlím a samzřejmě jdu
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008