chci si postavit si svůj nástroj
Pravidla fóra
-
edwardsebastian
chci si postavit si svůj nástroj
Prosim vás máte někdo zkušenost se stavbou kytar? Vím že mám dobrý dřevo, kupuji si kvalitní snímače a komplet vše co k tomu patří! Když budu postupovat podle manuálu můžu něco zkazit? Děkuji za odpověd
-
edwardsebastian
přišlo mi to tak jak tobě az jsem si přečetl tvuj OTmajkie píše:hluboce se omlouvam za OT, ale smal se krome me jeste nekdo nazvu tohohle topicu, nebo jsem tu za prase jen ja ? :DD
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Postavit kytaru není složitý, ale udělat dobrou kopii JEMu 777 např. už je docela náročná záležitost. Ale neříkám že to možný není. Pokud budeš kupovat všechno co na ni v originálu je, tak to taky nebude zadarmo. Viděl jsem třeba 777 na bazaru za 30K, a to už bych ji radši koupil a měl ji hned. Ale jsou i levnější JEMy 555 apod, který by se mohli objevit kolem 20ti a jseš na stejným co dáš do stavby. Nuž Hodně štěstí 
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
No ciste from scratch to rozhodne lehky neni. I zkuseni kytarari, kteri kolikrat zacinali s uplnymi nakresy, kvalitnim materialem a podobnym zapalenim vyprodukovali nekolik kytar, ktere byly nepouzitelne.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Musis dodrzet zasadni veci jako vzdalenost kobylky od nulteho prazce (menzuru), vzdalenosti prazcu..atd tyhle sou asi nejhlavnejsi, aby kytara ladila. Pak spoj krku, aby se spravne prenasely vibrace. Na a pak hodne zalezi o dreve i kdyz vsichni tu rikaj, ze u kytar do 10 tisic nehraje drevo, ale snimace.
No a o jakym navodu vlastne mluvis? Skryva se v tom hodne svizelnost, ktery objevis az kdyz budes tu kytaru stavet. Na prvni kytaru bych asi nekupoval neco extra drahyho. Nejaky levny hardware. Staci drevo co sezenes u nejakyho truhlare (javor, jasan, ořech, třešen, olse, lipa, topo nebo treba i buk nebo dub) pak si to vyzkousis na prvni kytare, vychytas mouchy a pak si uz muzes koupit treba i mahagon a zkusit udelat neco poradnyho.
Jsem rad, ze s timhle nekdo zacal, myslim, ze tohle tema tu chybelo. Sam si doma uz stavim krk, tak jsem zvedav, co z toho vyleze
Edit: prispevek #100, končim na foru...
No a o jakym navodu vlastne mluvis? Skryva se v tom hodne svizelnost, ktery objevis az kdyz budes tu kytaru stavet. Na prvni kytaru bych asi nekupoval neco extra drahyho. Nejaky levny hardware. Staci drevo co sezenes u nejakyho truhlare (javor, jasan, ořech, třešen, olse, lipa, topo nebo treba i buk nebo dub) pak si to vyzkousis na prvni kytare, vychytas mouchy a pak si uz muzes koupit treba i mahagon a zkusit udelat neco poradnyho.
Jsem rad, ze s timhle nekdo zacal, myslim, ze tohle tema tu chybelo. Sam si doma uz stavim krk, tak jsem zvedav, co z toho vyleze
Edit: prispevek #100, končim na foru...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
A jeeeee hochu jestly nejsi zkušenej kytarář tak se do toho nepouštěj mluvím z vlastní zkušenosti vyráběl jsem si taky svojí a tělo sem si vyřezával byla super ale hrala na piču pač to není ono a nakonec do toho dáš dvakrát tak penež jako za mnohem dražší kytary a stejně to tak nebude hrát ja vyráběl bílího les paula a dopadlo to tak že vysí na stěně v pokoji a vždy říkam no to byl jednou den kdy sem se zbláznil a začal vyrábět kytaru ........
........... ne pokud nejsi kytarář tak se do toho nepouštět

no nejake primitivne jednoduche telo ve stylu telatka zvladne asi splacat kyzdy, ale udelat neco ve stylu lp a nebo ibanezky uz bude asi trochu tezsi...
a nejhorsi bude ten krk.. udelat dobry krk... no nevim, jeslti to neni spis prace pro profika.. pekne naprazcovat krk a zarucit, aby se neprohybalo jako luk - to bude docela tezka prace...
a nejhorsi bude ten krk.. udelat dobry krk... no nevim, jeslti to neni spis prace pro profika.. pekne naprazcovat krk a zarucit, aby se neprohybalo jako luk - to bude docela tezka prace...
To burimen: nechces nafotit a hodit to sem? Myslis, ze kdyby si ted delal druhou kytaru, ze bys udelal stejne chyby?
ten krk je asi nejslozitejsi a nejdulezitejsi, na prvni kytaru si treba muzes koupit uz hotovej krk. Na foru muzikeru je topic o tom, jak si nekdo komplet delal kytaru a nakonec mu ten krk neladil, protoze tam blbe nahazel prazce. Ale jsou tam i ti, kterym se to povedlo. Je tam hodne rad a tipu.
ten krk je asi nejslozitejsi a nejdulezitejsi, na prvni kytaru si treba muzes koupit uz hotovej krk. Na foru muzikeru je topic o tom, jak si nekdo komplet delal kytaru a nakonec mu ten krk neladil, protoze tam blbe nahazel prazce. Ale jsou tam i ti, kterym se to povedlo. Je tam hodne rad a tipu.
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
My sme si s kámošem dělaly vlastní kejtry,ale jenom tak pověsit na zeď,tělo a krk,bez pražců atd...já sem dělal flying V,protože to bylo asi nejednoduší,měli sme na dílně takovou šablonu na boky zahradního křesla,z toho sem to obrísoval a bylo to V jak vyšitý...jojo,ale tejden doma a někdo nám je ukradl... 
Burimen píše:A jeeeee hochu jestly nejsi zkušenej kytarář tak se do toho nepouštěj mluvím z vlastní zkušenosti vyráběl jsem si taky svojí a tělo sem si vyřezával byla super ale hrala na piču pač to není ono a nakonec do toho dáš dvakrát tak penež jako za mnohem dražší kytary a stejně to tak nebude hrát ja vyráběl bílího les paula a dopadlo to tak že vysí na stěně v pokoji a vždy říkam no to byl jednou den kdy sem se zbláznil a začal vyrábět kytaru ................... ne pokud nejsi kytarář tak se do toho nepouštět
![]()
![]()
![]()
no pokud to neohrozi moji lampu (jakoze to spis neBurimen píše:A jeeeee hochu jestly nejsi zkušenej kytarář tak se do toho nepouštěj mluvím z vlastní zkušenosti vyráběl jsem si taky svojí a tělo sem si vyřezával byla super ale hrala na piču pač to není ono a nakonec do toho dáš dvakrát tak penež jako za mnohem dražší kytary a stejně to tak nebude hrát ja vyráběl bílího les paula a dopadlo to tak že vysí na stěně v pokoji a vždy říkam no to byl jednou den kdy sem se zbláznil a začal vyrábět kytaru ................... ne pokud nejsi kytarář tak se do toho nepouštět
![]()
![]()
![]()