struny?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
chmelda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chmelda »

Ja mam hybridy 11-60, kdyz ladim do droped C ta je to super, do droped B - tak hraju nejcastejc, by to chtelo este kapku tlustsi.
Dean Bloodstorm Tyrant Michael Amott Signature
Schecter Damien Elite Avenger
LINE 6 HD147
HARDBOX VINTAGER 212XL
Sony DWZ-B50GB
LarryColl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LarryColl »

Ja mam teda 13 a nemuzu si stezovat , dal jsem si je tam hlavně abych trochu posilil prsty, většinou hraju na dropped C ale i na normalni ladeni se na to da hrat (pokud teda clovek nehraje nejaky sileny sola jako malmsteen)
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
Demilich

Příspěvek od Demilich »

LarryColl píše:Ja mam teda 13 a nemuzu si stezovat , dal jsem si je tam hlavně abych trochu posilil prsty, většinou hraju na dropped C ale i na normalni ladeni se na to da hrat (pokud teda clovek nehraje nejaky sileny sola jako malmsteen)
13ky struny na normální ladění? Tohle bych svojí kytaře neudělal :lol:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Demilich píše:
LarryColl píše:Ja mam teda 13 a nemuzu si stezovat , dal jsem si je tam hlavně abych trochu posilil prsty, většinou hraju na dropped C ale i na normalni ladeni se na to da hrat (pokud teda clovek nehraje nejaky sileny sola jako malmsteen)
Se pak struna musí mačkat kleštěma:)
MrDeathCZ
Bandzone: http://bandzone.cz/targetattack

Příspěvek od MrDeathCZ »

no tak 13tky sou masakr podle mého

já osobně na svém LP mám 11tky D´addaria, na standart ladění a už tak nějak jsem si zvykl. Hraju spíše doprovody takže ideální věc.

pro začátečníka bych volil 10tky. Jsou univerzálnější a nemusí se tak štelovat kytara při přechodu na tenčí nebo tlustší a pak záleží na vkusu hráče jestli bude doprovodňák (11tky a výš + pokud bude podlaďovat tak určitě tlustší) a nebo sólák (9tky a možná méně ale za předpokladu že moc nepodlaďuje).

No a pak jsou tu hybridní struny což je kapitola sama o sobě. Já sám s nimi nemám zkušenosti.
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Si hrajte na basu s takejma lanama :P zítra (snad) natáhnu osmičky :lol:.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Joey píše:Si hrajte na basu s takejma lanama :P zítra (snad) natáhnu osmičky :lol:.
Vis o tom, ze cim tlustsi struny, tim lepsi maji intonaci? :) Rekl bych, ze zatim nejextremnejsi ses tady ty :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

11,13??to trhaji v destnych pralesech z lian, ne?? :lol:
ja jedu uz par let na hybridnich 9 od GHS za 99Kc a nemuzu si je vynachvalit - struny absolutne nepraskaji (coz je taky zapricineno nastavenim kytary), a kdyz o ne clovek trosku pecuje, nemusi je vyhazovat driv nez po 14dnech..
frenzyfish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frenzyfish »

kdyz uz to tema tady je, tak se taky poptam :D

co na punkrock? (blink, greenday, atd.) hlavne vybrnkavam a pak powery, ted mam daddarie desitky..

doporucil byste mi nekdo neco jinyho? nebo jakoze dobry:)
kytara Squier Vintage Modified Tele SSH Olympic White Maple // kombo VOXAD30VT // struny DR MT-10, Carl Martin 11 // Dunlop Tortex 0.73, Dunlop 0,73 a 1mm // kabel Planet Waves JACK-JAKC 4,5m
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tloustku strun vybirej podle sebe, kazdymu se hraje lip na neco jinyho. Co se tyce znacky, podle me jsou lepsi treba GHS nebo DR, nicmene pokud se clovek o struny stara, tak i ty dadarka vydrzi docela dlouho. A pouzivaji je i nekteri profici, takze zas tak marny to asi nebude.
Somnus Aeternus
frenzyfish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frenzyfish »

jj, premejslim ze pujdu ted asi do ghs, dadarka u nas v hudebninach nemaj.. jen bych chtel zkusit jedenactky, a nevim jestli bych to dokazal seridit a ke kytararoj se mi to uz za tri kila davat nechce
kytara Squier Vintage Modified Tele SSH Olympic White Maple // kombo VOXAD30VT // struny DR MT-10, Carl Martin 11 // Dunlop Tortex 0.73, Dunlop 0,73 a 1mm // kabel Planet Waves JACK-JAKC 4,5m
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Wohma: Koupil sem si hybridy DRka za 200 kačok a byl sem z nich celkem zklamanej :(
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
caroline22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od caroline22 »

já mám aky jedenáctky, dadarka, přemýšlím i o silnějších, ale to už by ten můj stagg nemusel zvládnout. na normální ladění.

every evening's friday, every morning's monday...
...YOU MOTHERFUCKERS YOU'LL SING SOMEDAY!
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

vikicek píše:Wohma: Koupil sem si hybridy DRka za 200 kačok a byl sem z nich celkem zklamanej :(
Ja je mam zrovna natazeny a nemuzu si stezovat, v cem ti nevyhovovaly? zvukem? Zvukove mi prijdou lepsi nez GHS ISL, pohodlnost hrani neposoudim, protoze jsem misto 10ek pokusne natahl 11ky a je to dost jiny uz kvuli te tloustce.
Somnus Aeternus
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

jj zvukem, zdá se mi, jako by neměli šťávu ... jako kdyby byly "suchý" :roll: ... paradoxně se mi zdá, že dadarka ( podle několika lidí nejhorší struny) hrály líp :)
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
LarryColl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LarryColl »

Demilich píše:
proc bys to svy kytare neudelal ??? btw klestema se nemusi ale ja zacinal postupně , první 10 pak jedenáct a pak 12 , nejhorší je první týden dva,pak si prsty zvyknou a jde to mnohem líp , mám známýho (sice uz hraje kolem 20 let) a ten normalně benduje na 15 , ty já sotva domacknu na normal ladění , holt kazdýmu vyhovuje něco

edit: hrajete nekdo na elixiry??? slysel jsem ze vydrzi mnohem dele nez normalní struny tak by mě taky zajímalo jaký mají zvuk
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

LarryColl píše:
Demilich píše:
proc bys to svy kytare neudelal ??? btw klestema se nemusi ale ja zacinal postupně , první 10 pak jedenáct a pak 12 , nejhorší je první týden dva,pak si prsty zvyknou a jde to mnohem líp , mám známýho (sice uz hraje kolem 20 let) a ten normalně benduje na 15 , ty já sotva domacknu na normal ladění , holt kazdýmu vyhovuje něco

edit: hrajete nekdo na elixiry??? slysel jsem ze vydrzi mnohem dele nez normalní struny tak by mě taky zajímalo jaký mají zvuk
Když takovýhle věci čtu tak si vždycky připadám jako největší mrzák, že používám 9ky. :? :cry:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

ad elixiry: Zkuseny kytarista a mimochodem zamestnanec hudebnin rikal, ze si koupili Elixiry na nahravani do studia, pry je to dost velky zvukovy rozdil. ALE - ty struny dost praskaji... A kdyz vam po jednom dni hrani praskne struna, tak to je drahy spas za 400Kc ;)
Somnus Aeternus
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Proč bych to neudělal?! Už jsem tady někde psal co udělaly 12ky struny kámošovému stratu (kopie) :arrow: Nedalo se na to kloudně hrát, tremolo se zvedlo a nešlo dotáhnout, krku se to taky moc nelíbilo (nerovnoměrný dohmat, ale nebyl už čas to štělovat) a celkový dojem za to prostě ani omylem nestál. + praskaly mu často !!! Teď má desítky, pružiny v tremku vytahné jak gumy a nepraskají mu a říká, že se mu hraje vpohodě :-)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

jo jeste....struny vybirat podle typu kytary.
ja mam struny skrz telo a pevnou kobylu a podladim destiky do Drop C uplne v klidu a je to pro me idealni...kdybych todle udelal s LP tak me visej struny obloukem :) tak ze vybirat podle typu kytary!!!
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“