Roland Cube 30x vs VOX DA20
Pravidla fóra
no pred tim zkousenim toho valvetronixe si trochu prostudujte navod... ja jsem na to poprve cumel jak debil... a na firemni prezety rovnou zapomente... manula a pekne si s tim vyhrat... na ciste jsou fantasticke vsechny (v tomhle muze jit cube naprosto do...), na zkresleni je super UK 80, pak uz je to vsechno tak nejak hodne do metalu... hlavne to nechce prehanet s gainem... a nezapomente, ze to kombo ma vlastne 3 ovladace hlasitosti. master dejte na 3/4, volume na preampu taky a pak to cele usmernete ovladacem hlasitzosti co je zezadu komba (pokud budete zkouset 15w verzi tak ta ho nema)...
Jestli ti opravdu můžu doporučit tak neváhej a jdi do některého voxe AD řady. Je to sice dost peněz ale to kombo se ti za to odvděčí. Já mám na doma tu 30W verzi AD30VT a řeknu ti nemá to chybu. Nejen že to uplně s přehledem utáhne bicí u nás na zkušebně ale navíc těch možností je tam fakt hafo. Jak tady někdo zmínil jestli je lepší na metal Cube nebo VOX tak oba jsem zkoušel a jednoznačně je na tom líp ten VOX co se týče metalového zvuku. Těch simulací je tam hafo tak že si vybereš podle toho co za písničku budeš hrát a navíc si mužeš ty zvuky i uložit a pak je přepínat FS. Což CUBE nemá. Kdybys chtěl poslat nějakou nahrávku tak mi dej mail a já ti udělám třeba výčet těch zvuků a pošlu ti jak jedotlivě zní. Nahrávám to do in - line vstupu tak že je to čisté. Tak kdyžtak napiš 
:: ak. kytara - SX :: el. kytara - Cort M600 :: basa - Cort Precission Bass ::
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
- frenzyfish
- Kontaktovat uživatele:
doporucili byste mi toho voxe i na punkrock? (blink atd.) ja metal nesnasim.
jo a co je hlavni, chci to kombo zatim na doma (ale s rezervou do budoucna
) tak jestli hraje dobre i potichu nekde v panelaku.. me napadlo ze by mohlo bejt fajn nastavit si velky zkresleni a volume a pak si vzadu nastavit treba jen 2W.. jakozeby hralo potichu s velkym zkreslenim, co vy nato?
jo de mi o tu 30W verzi, ne xl, ta je prej hodne do metalu:)
jo a co je hlavni, chci to kombo zatim na doma (ale s rezervou do budoucna
kytara Squier Vintage Modified Tele SSH Olympic White Maple // kombo VOXAD30VT // struny DR MT-10, Carl Martin 11 // Dunlop Tortex 0.73, Dunlop 0,73 a 1mm // kabel Planet Waves JACK-JAKC 4,5m
Je to dělané v podstatě na všechny styly tak že se neboj.A na to co chceš ty si kup to co mám v podpisu. Jsem nad míru spokojen. Nějaké nahrávky jsem hodil na tohle forum v sekci " shodnoťte naše nahrávky" tak se jukni měla by tam být jedna punkovka. Jinak na punk je supr zkreslení AC30 a 80's. Stačí když budeš šetřit s gainem a nastavíš si dobře korekce.S tím kombem jde fakt zahrát všechno. Jestli na to máš ty prachy tak jdi do něj. A mimochodem ta regulace hlasitosti vzadu je k nezaplacení.Já to mám taky v paneláku a je to pohoda...frenzyfish píše:doporucili byste mi toho voxe i na punkrock? (blink atd.) ja metal nesnasim.
jo a co je hlavni, chci to kombo zatim na doma (ale s rezervou do budoucna) tak jestli hraje dobre i potichu nekde v panelaku.. me napadlo ze by mohlo bejt fajn nastavit si velky zkresleni a volume a pak si vzadu nastavit treba jen 2W.. jakozeby hralo potichu s velkym zkreslenim, co vy nato?
![]()
- frenzyfish
- Kontaktovat uživatele:
to je parada.. ja ted vybiram kombo, porad jeste zacinam ale ten malej marshall fakt nestaci
jeste me napadlo si koupit nakou malou celolampu asi od crate a pak nakej efekt k tomu, ale nejak se jeste na lampu necitim a poradne nevim jakej chci zvuk.. takze si myslim ze bude pro me nej ten valvatronix, i kdyz si sem jistej, ze si tam najdu jeden cistej a jeden zkreslenej kanal a na vsechny ty super efekty se vybodnu, protoze je proste nepotrebuju...
btw. k cemu tam je teda ovladac master, volume, a vzadu jeste regulace watu?
drobak: no na tom mym malym chrastitku co mam ted to funguje tak, ze gain roste hlavne kdyz davam volume doprava no, a kdyz ma ten vox nastaveni watu, tak me napadlo ze by moch hrat narozdil od nej s velkym zkreslenim i pri malej hlasitosti..
drobak: no na tom mym malym chrastitku co mam ted to funguje tak, ze gain roste hlavne kdyz davam volume doprava no, a kdyz ma ten vox nastaveni watu, tak me napadlo ze by moch hrat narozdil od nej s velkym zkreslenim i pri malej hlasitosti..
kytara Squier Vintage Modified Tele SSH Olympic White Maple // kombo VOXAD30VT // struny DR MT-10, Carl Martin 11 // Dunlop Tortex 0.73, Dunlop 0,73 a 1mm // kabel Planet Waves JACK-JAKC 4,5m
kdybych tohle kombo chtěl použít později v nějaké kapele...utahne to?
http://kytary.cz/vox-ad-valvetronix-chr ... E1:0:0:1:0
No já sem hrál párkrát s kapelou s Rolandem 15x a musím říct, že mě překvapil hlasitostí, o těch VOXech se taky říká, že jsou hlasité, podle mě to utáhne.
http://www.bandzone.cz/beastart
kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
Ty kemo jestli mužeš vem si tu 30W verzi jestli chceš pak hrát i v kapele.Ta 15W verze je sice hlasitá ale bicí neutáhne.Rikimaru píše:kdybych tohle kombo chtěl použít později v nějaké kapele...utahne to?
Kemo fakt neváhej. Kdyžtak jsem tady na fóru posunul nějaké nahrávky (nic extra) ale máš tam zvuk toho 30W komba. Je to v sekci "zhodnoťte naše nahrávky" nebo tak nějak.Tak se kdyžtak mrkni.frenzyfish píše:to je parada.. ja ted vybiram kombo, porad jeste zacinam ale ten malej marshall fakt nestacijeste me napadlo si koupit nakou malou celolampu asi od crate a pak nakej efekt k tomu, ale nejak se jeste na lampu necitim a poradne nevim jakej chci zvuk.. takze si myslim ze bude pro me nej ten valvatronix, i kdyz si sem jistej, ze si tam najdu jeden cistej a jeden zkreslenej kanal a na vsechny ty super efekty se vybodnu, protoze je proste nepotrebuju...
Tak už sem doma ... Nero nejvíc pohodovej člověk , ale to jen tak okrajově to asi každy ví ...
Až dorazi tak poskladame recenzi z Voxu , Marshallu , Crate v18 a PRSek
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Už jsem tu...Nuker1993 píše:Tak už sem doma ... Nero nejvíc pohodovej člověk , ale to jen tak okrajově to asi každy ví ...
Jinak k tématu - VOX bude dobrá volba. Ozkoušeli jsme ho a hraje velmi podařeně (jen nám to kazil brumící kabel).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1