struny?
Pravidla fóra
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
Přesně, na LPčka jen tenké, i 10tky jsou docela už dost tlusté. Nedávno jsem si koupil za 260kč Gibson Les Paul 0.09, takže uvidíme co to dá, až to natáhnu.
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
- LarryColl
- Kontaktovat uživatele:
mam pravě LP , žadny problemy s prohnutím krku nemam , nastavovat jsem to nemusel, o tech elixirech premyslim ,protoze se mi docela poti ruce a struny mi teda odchazejí hodně rychle (přestože je skoro po každým hraní čistim) a kdyz uz sem u toho chtel bys se zeptat jestli nevite proc jsou na nekterych kytarach(konkretně LP s pevnou kobylkou) struny na bridge težený jakoby druhou stranou(přetažený skrz kobylku a pak ještě vrchem přes ni)??? myslel jsem že je to kvuli kratší menzuře LP(aby byly struny více napnuté) ,ale nakonec mi to přišlo jako blbost...
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
To je jinej typ kobylky ne = úplně něco jiného? Tuším pod jménem "Wrap around" (omotat kolem) od toho ten název??LarryColl píše:mam pravě LP , žadny problemy s prohnutím krku nemam , nastavovat jsem to nemusel, o tech elixirech premyslim ,protoze se mi docela poti ruce a struny mi teda odchazejí hodně rychle (přestože je skoro po každým hraní čistim) a kdyz uz sem u toho chtel bys se zeptat jestli nevite proc jsou na nekterych kytarach(konkretně LP s pevnou kobylkou) struny na bridge težený jakoby druhou stranou(přetažený skrz kobylku a pak ještě vrchem přes ni)??? myslel jsem že je to kvuli kratší menzuře LP(aby byly struny více napnuté) ,ale nakonec mi to přišlo jako blbost...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
na LP muzes dat klidne tohle http://kytary.cz/ghs-boomers-zakk-wylde ... 35:0:0:1:0 a naladit se do E a budes v pohode vytahovat a tak ale na stratovy to je smrt pro prsty...
jinak ty struny pretazeny pres kobylku ja si myslim ze to je takova blbustka kdyz po nich prejedes trsatkem trak to udela docela peknej a zajimavej zvuk k nicemu jinymu si myslim to nebude.
jinak ty struny pretazeny pres kobylku ja si myslim ze to je takova blbustka kdyz po nich prejedes trsatkem trak to udela docela peknej a zajimavej zvuk k nicemu jinymu si myslim to nebude.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
přesně tak!Disasterpiece píše:na LP muzes dat klidne tohle http://kytary.cz/ghs-boomers-zakk-wylde ... 35:0:0:1:0 a naladit se do E a budes v pohode vytahovat a tak ale na stratovy to je smrt pro prsty...
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A pak člověk zjistí, že Stevie Ray V hrál na stratu na 13.
No já sem teď vyměnil starý GHS boomers 11 za nový GHS boomers 11 a hraje to eňoňůňo.
Kupodivu.
Donutil jsem se a přendal si už konečně ty ladící mechaniky na ty co sem si koupil na vánoce ty gotohy.
Uvidim jestli to bude v něčem jiný a pak se rozhodnu jestli poslat dál nebo si je nechat.
No já sem teď vyměnil starý GHS boomers 11 za nový GHS boomers 11 a hraje to eňoňůňo.
Donutil jsem se a přendal si už konečně ty ladící mechaniky na ty co sem si koupil na vánoce ty gotohy.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
já si teď pořídil Dunlop ZAKK WYLDE ICON (http://www.musiccenter.cz/Dunlop-DHTEN2066:26091), cely podladil do C a padl na p***l... to jsem ještě od mé kytary neslyšel!
Sorry za OT, já musel 
Kytary: Cort KX5; Ibanez GRX 40; akustika Nashville.
Komba: VOX AD30VT-XL; Roland Micro Cube; cvičítko VOX Amplug Metal.
Prznítko: Boss Metal Zone mt-2.
Trsadla rozličných tlouštěk a barev
)
Minulost: Laney LX65R; Zoom 606 II; a domorobo bůůůstr
Zdravim.
Zajímá mě, k čemu jsou lepší naplocho ovinuté struny. Schánim totiž nějaký struny co by byly tvrdší než 13tky.
ladění mam totž v "H" a když brnknu na H2 (ta tlustá), tak to má jakoby moc ostrej tón a nezní to moc hezky. Sem myslel že by mě ty naplocho ovinutý struny mohly nějak pomoct. Zkoušel jsem i tupější trsátko, ale moc to nepomohlo. Ale nevim... je taky dost možný že na to brnkam špatně a to mi struny asi nepomůžou.
Zajímá mě, k čemu jsou lepší naplocho ovinuté struny. Schánim totiž nějaký struny co by byly tvrdší než 13tky.
ladění mam totž v "H" a když brnknu na H2 (ta tlustá), tak to má jakoby moc ostrej tón a nezní to moc hezky. Sem myslel že by mě ty naplocho ovinutý struny mohly nějak pomoct. Zkoušel jsem i tupější trsátko, ale moc to nepomohlo. Ale nevim... je taky dost možný že na to brnkam špatně a to mi struny asi nepomůžou.
..fresh blood on our swords.
Gods of war arise!
Gods of war arise!
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
desitky jsou na LP naprosty ideal. mel jsem je tam skoro celou dobu, co jsem ho mel a fakt fajn. nezkusil jsem tlustejsi na te kytare, ale urcite lepsi nez devitky. pravda, ted mam na SG hybridy (vinuty jsou desitky, tenky jsou z devitek - vic mi to vyhovuje na solovani). na strata asi dam devitky, i kdyz mozna taky hybridy.Adamz Asah píše:Přesně, na LPčka jen tenké, i 10tky jsou docela už dost tlusté. Nedávno jsem si koupil za 260kč Gibson Les Paul 0.09, takže uvidíme co to dá, až to natáhnu.
EDIT: kecam, pouzival jsem na LP taky hlavne hybridy, vinuty byly fakt tlusty (12, mozna 13, ted si nejsem jisty)
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Vrahu todle dat na Ibanezku. (i kdyz jsem na tom taky hralmrrca píše:já si teď pořídil Dunlop ZAKK WYLDE ICON (http://www.musiccenter.cz/Dunlop-DHTEN2066:26091), cely podladil do C a padl na p***l... to jsem ještě od mé kytary neslyšel!Sorry za OT, já musel
2Duboun: vis ono taky zavisi na kytare a vybaveni zkus si s tim pohrat.
Vrahu?? Myslím, že moje Iba se nikdy necítila líp!!Disasterpiece píše:Vrahu todle dat na Ibanezku. (i kdyz jsem na tom taky hralmrrca píše:já si teď pořídil Dunlop ZAKK WYLDE ICON (http://www.musiccenter.cz/Dunlop-DHTEN2066:26091), cely podladil do C a padl na p***l... to jsem ještě od mé kytary neslyšel!Sorry za OT, já musel
)
Kytary: Cort KX5; Ibanez GRX 40; akustika Nashville.
)
- tallicaman
Re: struny?
Ja dříve hrávál dokonce na 13tkách ale to už byl fakt dc harcore ale zas mě ani jednou nepraskly
jinak ted jsem přešel na klasický 10tky a jsem spokojenej 
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
viděls správně, dělal to třeba Page na svejch LP, že to prej má lepší zvuk, ale nezkoušel jsem toLarryColl píše:mam pravě LP , žadny problemy s prohnutím krku nemam , nastavovat jsem to nemusel, o tech elixirech premyslim ,protoze se mi docela poti ruce a struny mi teda odchazejí hodně rychle (přestože je skoro po každým hraní čistim) a kdyz uz sem u toho chtel bys se zeptat jestli nevite proc jsou na nekterych kytarach(konkretně LP s pevnou kobylkou) struny na bridge težený jakoby druhou stranou(přetažený skrz kobylku a pak ještě vrchem přes ni)??? myslel jsem že je to kvuli kratší menzuře LP(aby byly struny více napnuté) ,ale nakonec mi to přišlo jako blbost...
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Quitáristi, tenhle topic mě přišel jako ideální pro můj dotaz...
Mám Corta 70. Z výroby tam jsou nějaký špagáty, vůbec nevím co, ale E je hrozný... dostal jsem k tomu ještě jednu sadu s potiskem Cort a na zadní straně je napsaný ,.012-.053. tak by mě zajímalo, co ty čísla znamenají... 12 bude asi tvrdost a 53 průmě nebo co??
Taky bych se rád zeptal, jaký struny by se asi nejvíc hodily na tu 70 jestli třeba ty 11, nebo 10 by stačily pro dobrej zvuk.
A další věc, myslíte si, že v závislosti na tvrdších strunách můžete snižovat dohmat??=čím tvrdší, tím menší dohmat..?? dalo by se to do určité míry takto kompenzovat??
J oa nevíte někdo, jestli někde na netu se dá najít přehled strun?? jako prostě na jedné stránce aby člověk věděl, jaký značky, tvrdosti, materiál, povrchová úprava atd..?? Protože se rozhoduju co koupit... dost sem tady o těch strunách četl, ale ty elixíry mi přijdou zatím dos.. teda on by to nebyl problém, ale nvím jestli to zatím není zbytečný kupovat jako laik...asi mi dost z vás řekne že ne, že se to vyplatí, ale přece jenom dokáže to nějaká značka aspoň trochu nahradit?? v jiných cen. kategoriích tak 250 Kč
?? nebo to nemá smysl kupovat už za tuhle cenu a rači si připlati?? a ty struny mi vydží dýl..?
Možná cokoliv bude lepší než tyhle
teda ne možná ale určitě
:D
A ještě jedna věc.. má tloušťka struny vliv na sound?? protože bych možná radči aj tlustčí.. ono se toasi hůř mačká, ale to by asi nebyl můj problém, protože prsty z volejbalu mám silný, akorát je tam ještě narovnat

Díky a ať to hraje...
Mám Corta 70. Z výroby tam jsou nějaký špagáty, vůbec nevím co, ale E je hrozný... dostal jsem k tomu ještě jednu sadu s potiskem Cort a na zadní straně je napsaný ,.012-.053. tak by mě zajímalo, co ty čísla znamenají... 12 bude asi tvrdost a 53 průmě nebo co??
Taky bych se rád zeptal, jaký struny by se asi nejvíc hodily na tu 70 jestli třeba ty 11, nebo 10 by stačily pro dobrej zvuk.
A další věc, myslíte si, že v závislosti na tvrdších strunách můžete snižovat dohmat??=čím tvrdší, tím menší dohmat..?? dalo by se to do určité míry takto kompenzovat??
J oa nevíte někdo, jestli někde na netu se dá najít přehled strun?? jako prostě na jedné stránce aby člověk věděl, jaký značky, tvrdosti, materiál, povrchová úprava atd..?? Protože se rozhoduju co koupit... dost sem tady o těch strunách četl, ale ty elixíry mi přijdou zatím dos.. teda on by to nebyl problém, ale nvím jestli to zatím není zbytečný kupovat jako laik...asi mi dost z vás řekne že ne, že se to vyplatí, ale přece jenom dokáže to nějaká značka aspoň trochu nahradit?? v jiných cen. kategoriích tak 250 Kč
?? nebo to nemá smysl kupovat už za tuhle cenu a rači si připlati?? a ty struny mi vydží dýl..?
Možná cokoliv bude lepší než tyhle
A ještě jedna věc.. má tloušťka struny vliv na sound?? protože bych možná radči aj tlustčí.. ono se toasi hůř mačká, ale to by asi nebyl můj problém, protože prsty z volejbalu mám silný, akorát je tam ještě narovnat
Díky a ať to hraje...
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
.012 je "tloušťka" nejtenčí struny ... a .053 je "tloušťka" nejhrubší struny.
Možná je to průměr nebo co...prostě tloušťka.
Možná je to průměr nebo co...prostě tloušťka.
Final Frontier