Snímače na Stagga

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Snímače na Stagga

Příspěvek od Jaguar master »

Zdravím,
potřeboval bych radu. Mám doma STAGG - Jaguar - Serie 790.
• Tělo: olše - masiv
• Krk: javor
• Hmatník: palisandr
• Menzura: 648 mm
• Snímače: 3 x Single Coil
• Potenciometry: 1 x volume, 1 x tónová clona
• Přepínač: 5ti polohový

Chtěl bych tam vyměnit snímače (je čas na změnu a taky mně v tom podpořilo tvrzení že u této kytary hrají snímače a ne dřevo).
Co by jste mi doporučily? Mně napadlo tam nacpat R.M. snímače a to RS1,RS2 a asi RS3. Co by jste mi doporučily za kombinaci, výběr mezi RS1+RS2+RS3, RS1+RS2+RS1 a RS1+RS2+RS3SE. Nechci za to moc dávat a taky chci 3 singly. Mělo by to určitě hrát líp než ty originál STAGGy ne? Co vy na to?
Popř. doporučily by jste i výměnu přepínače a poťáků? Stejně budu muset koupit ještě jeden.

PS: novou kytaru si kupovat nebudu :)
Final Frontier
afektband

Příspěvek od afektband »

R.M. budou bohatě stačit. Hrajou dobře (teda hambakry, singly jsem ještě neslyšel). Zbytek ti zodpoví snad někdo jinej, singlům moc nehovim.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

singly hrajou taky pěkně, ale taky se ti to pěkně prodraží, zvukový rozdíl určtiě nebude úměrný ceně, ja být tebou bych koupil asi jeden, a pak čekal a šetřil
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

A co by jste řekli kdybych trochu pošetřil a šel do FENDER - Vintage Noiseless Strat? Co vy na to? Sice by ty snímače byli dražší než samotná kytara ale zase už to sou snímače s velkým S. :?: :?:
Final Frontier
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

To bych šetřil na novou kytaru... No, musíš zvážit sám, jestli se do toho Stagga vyplatí investovat. My tady neposoudíme zpracování kytary.
Homerda

Příspěvek od Homerda »

To si radsi prisetri na lepsi kytaru...
Stop dreaming, start playing!
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Mně ten stagg úplně vyhovuje, můžu s ním mlátit jak chcu, nemám o něj ani moc strach....už tak je celý poškrábaný a když tak koupím nové snímače tak je můžu vždycky vyhodit, na ty kraviny co s tím dělám (mlácení do činelů a pod) to stačí :) Ladí to, padne mi do ruky a mám jí rád :) tak proč do ní ty prachy nenacpat? 8) :P
Final Frontier
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Když ji miluješ, není co řešit. 8)

Mimoto; snímače jdou kdyžtak prodat vždycky.
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

A k těm snímačům.

Co je lepší (zvukově) ty R.M. nebo ty Fendry?

R.M. RS1+RS2+RS3
Fender Vintage Noiseless Strat
Final Frontier
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Osobně si ani k jednomu jménu přímo nevybavuji ani jeden zvuk, nicméně myslím, že od R.M. za tu cenu nemůžeš čekat zázraky. Fender bude o dvě třídy výš. R.M. budou skvělý na poměr cena/výkon, Fender zas jenom na ten výkon. :lol:
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Mám strach aby ty Fendry nebyli jen bez šumu a zvuk normální...Chcu něco kde půjde poznat že to jsou SNÍMAČE a né snímače :) chápeš mně ne?
Final Frontier
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Chápu, ber Fender. :D

A určitě ještě pohledej na fóru - řek' bych, že tyhle snímače se tady řešili.
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

To ja mam zase obavy (mozno neopodsatnene - neviem posudit), ze na spickovych snimacoch vynikne zvuk samotnej gitary (dreva), co by nemuselo byt v pripade staggu idealne :) Ale fakt neviem, mozno je to bullshit.. stretol sa s tym niekto?
Inak RM som si dal do staggu (humbucker) a oproti povodnemu zvuku to JE zazrak :D (taky maly)...
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Jaguar master píše:A k těm snímačům.

Co je lepší (zvukově) ty R.M. nebo ty Fendry?

R.M. RS1+RS2+RS3
Fender Vintage Noiseless Strat
To ti nikdo nemůže říct, protože ty snímače mají prostě jinej zvuk a něco ti může vyhovovat, něco nemusí. Chci říct, že ty Fendery jsou papírově určitě lepší, ale to neznamená, že se ti budou líbit víc jak RM. Prostě to chce experimentovat. Ptát se , poslouchat, třeba aji zavolat panu Machovi.
Fender určitě nebude jenom singl bez brumu, bude to špičkový singl bez brumu. Zvuk každopádně špičkovej.
Taky samozdřejmně záleží na zvuku, co chceš, na kombu, co máš, na stylu.

Jiank nevidím jedinej důvod proč nekupovat do Stagga pořádný snímače, když se pak daj vyndat a dát do jiný kytary
:idea:

Jiank, samozdřejmně nejlepší je mít aspon 10 kytar, ale to ještě asi potrvá co? :wink:
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
M.K.

Příspěvek od M.K. »

Ahoj take sem uz resil jake snimace do Fendru tady je ukazka kterou mi poslali kluci :lol: http://youtube.com/watch?v=3uwvBizKAwc na ty Noiseless ja se rozhodoval mezi nima a Lace a ted uz vim ze koupim Noiseless je to to co sem chtel :wink: jaky sou ty R.M. neposoudim ale urcite budou jiny a jde oto kolik si ochoten do toho vrazit. Teke muzes koupit FENDER - Original '57/'62 Strat a nebo sou udajne dobre SEYMOUR-DUNCAN no zalezi hlavne na tom co hladas a kolik nato mas ja sem pro Noiseless protoze se mi proste libi ten klasickej cistej zvuk :roll:
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

to M.K.: já právě moc čistý zvuk nepoužívám, tak třeba začnu :)
to RJ: zatím mám dvě, toho stagga a Jolanu Proxima
to Braniik: tak snad to nebude tak drastické a i kdyby tak původní snímače tam můžu dát kdykoliv zpátky :)

No asi si koupím ty fendery a když tak je prodám kdyby se mi nelíbili a koupím si R.M...každopádně snad nemůže být hůř než ty staggy teď :D :D
Final Frontier
M.K.

Příspěvek od M.K. »

No asi si koupím ty fendery a když tak je prodám kdyby se mi nelíbili a koupím si R.M...každopádně snad nemůže být hůř než ty staggy teď

Neblazni hur muze byt..........treba ti to vyhori :lol: No ty Staggy sou vazne hnusny tedy nevim mozna je asi vic druhu ja se zrovna o Stagg nezajimam ale kamoska ho ma a jestli tady lidi rikaji ze mexicky snimace na Stratovi sou humus coz asi sou v porovnani s amerikou a jinymi tak tohle je vazne na urvani usi.... se zvukem Stratu to nema nic spolecneho....... je to asi jako hrat na kridlo(klavir) a pak na detske klavesy z hrackarny velikosti 20cm :D at tam narves cokoliv jen si polepsis a ty Noiseless sou vazne jedny z nejlepsich pak uz jde spise o drobne odchylky jako jestli chces klasiku a nebo nejaky modejnejsi zvuk ale sou to uz spise drobne odchylky co tak zjistuju pokud nevolis nejaky extrem :wink:
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

chtěl bych to na všecko, od Iron maiden, helloween až po bon joviho nebo teoreticky satriany, eric johnson nebo simple plan :lol: :lol: myslím že to sou docela universální snímače ne?
Final Frontier
M.K.

Příspěvek od M.K. »

No ja nevim.... tesko rict ale na to cos psal bych asi vybral jine.... Jako budes mit krasnej zvuk to urcite ale budes mit Vintage.... tak ja bych spise zvolil Lace a nebo S.D. u tech Lace asi ke kobile ten cervenej a nebo pohledej neco jineho jako pres Vintage to zahrat muzes taky ale rekl bych ze to pro tebe asi nebude uplne to prave no.... nevim asi bych jeste pouvazoval....
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Popiš mi rozdíl ve zvuku vintage a třeba kdybych si dal R.M. singly ?
Final Frontier
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“