Snímače na Stagga

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no rozdil v singlech nebude skoro zadny.. pokud to beres tak, ze jedny singly budou na zkresleni super a druhe budou na houby... ty vintage maji vetsi vystup a i z mych zkusenosti si se zkreslenim poradi lim, nez snimace obyc., ktere maji vystup nejych 5-7k, ale to neznamena, ze jsou to nejake metalove snimace - slovicka super, nejlepsi, nejuzasnejsi, nejkvalitnejsi nerovna se slovnimu spojeni "na metal"......

tady jse spis o to, ze jestli chces zvuk tvrdarnu, tak k tomu musis pouzit snimac na tvrdarnu... tady nejde o to, co je jak kvalitni... pokud chces hrat tvrdanu, tak snimac, ktery ti borec proda z cortky za 200kc, bude lepsi, nez lindy frenklin za 3t.

nektery borec ti rekne, ze nejlepsi je snimac z fendera z roku 1965, ktery muzes v originalnim stavu koupit na ebay za 30 tisic korun... jiny borec ti rekne, ze je nejlepsi osadit strata aktivnim emg singlem, jiny borec vyrve ze strata singl a nacpe si tam nejakou humbuckerovou brutalitu od dimarzia s vystupem 22k a rekne ti, ze jen tak z te kytary dostane maximum... proste je kazdy jiny a kazdy chce svuj zvuk.. kvalitnich sniamcu je rada, ale nejde to brat tak, ze fender bude kvalitnejsi nez dimarzio, dimarzio kvalitnejsi nez rm... to je naprosta k****. kazdy vyrobce nabizi nekolik desitek snimacu a v prvne rade je nutne srovnavat ne vyrobce, ale primo snimace s podobnou charakteristikou od ruznych vyrobcu... pokud budu mit 5 snimacu alnico, budou mit vsechny vystup 8-9k, budou mit podobnou charakteristiku, tak pak muzu rict, ze treba seymour valcuje dimarzio nebo rm... ale nemuzu si koupit snimac od fenderu s vystupem 9k a myslet si, ze budu mit stejny zvuk, jako manik s humbacem na LP od gibsonu... tak to proste nefunguje... jsou typy kytar, ktere se hodi na to a na to a jsou typy snimacu, ktere se hodi na to a na to... a kvalita v tom nehraje zasadni roli... kytarista hrajici metal nebude spokojen se sadou nocaster od fenderu, kytarista hrajici folk nebude spokojen s keramikou s vystupem 22k...
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Mám u těch fenderů strach že tam bude slyšet jak je ta kytara laciná (pravděpodobně to nebude dřevo které schnulo dlouho). Proto jsem nakloněn snímačům R.M. jsou podle mně universálnější a taky mám výrobce v republice takže se můžu s problémy obrátit přímo. Chtěl jsem si přidat přepínač že bych si to přepínal do série, mám strach co by to udělalo u Fenderů. Uvidím, zkusím asi ty R.M. pokud mi to bude vyhovovat tak si je nechám. Nečekám zázraky od těch snímačů.
Final Frontier
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Jaguar master píše:Mám u těch fenderů strach že tam bude slyšet jak je ta kytara laciná (pravděpodobně to nebude dřevo které schnulo dlouho). Proto jsem nakloněn snímačům R.M. jsou podle mně universálnější a taky mám výrobce v republice takže se můžu s problémy obrátit přímo. Chtěl jsem si přidat přepínač že bych si to přepínal do série, mám strach co by to udělalo u Fenderů. Uvidím, zkusím asi ty R.M. pokud mi to bude vyhovovat tak si je nechám. Nečekám zázraky od těch snímačů.
A co by to mělo dělat ? :) maximálně to nebude vydávat takový zvuky jako si představuješ.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no jako rozdil mezi rm a temi fendery je to, ze ty rm ti ukazou, co v te kytare ve skutecnosti je :D

s tema vintage noiseless bude znit vsechno podobne... vintage noiseless maji super zvuk, ale je tam kotel vynuti, maji vetsi vystup.. u tech rm je vynuti min a v tech snimacich je vic citit nastroj... myslet si, ze rmka budou v tomhle lepsi nez fender (ze budou min narocnejsi) je sebevrazda.. rmka jsou delane podle starych snimacu a tam se toho moc neschova.. ty moderni fendery maji vetsi vystup a uz to neni typicky strat zvuk at si kdo rika co chce.. typicky zvuk maji ty custom shop sady jako texas, 58 a 61... vintage, lace a scn jsou rady moderni a se zvukem stareho stratu nemaji skoro nic spolecneho :D takze sazet na rmka, je uplna blbost...

rmka jsou super snimace, ale pro nekoho, kdo miluje stary zvuk strata a nevadi mu sum... vintage noiseless maji modernejsi a tim pro nekoho peknejsi zvuk, berou si s kytary daleko min a jsou navic bezsumove. pro tebe lepsi volba... navic z te rady scn, lace a vintage jsou nejvic stratovske... maji proste napodobit zvuk normalnich singlu ze sedesatych let... ale trochu te modernosti tam je...

pro tebe by ale stejne bylo lepsi koupit nejake dva singly na stred a ke krku a ke kobyle dat nejaky humbac velikosti singlu... protoze jestli nebudes mit lampu a k tomu krabicku za nekolik tisic, tak ti ze singlu nikdy nic dobreho nepoleze (co se zkresleni tyka) a ikdyz poleze, tak to asi nebude to, co cekas....
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

tak na minihumbucker se nechystám...chtěl bych 3 singly ale opravdu bych si to chtěl přepínat i do série, šlo by to s těma fenderama? mám tranzistor.
Final Frontier
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Furt mi nejde do hlavy...jaguar s 3x singl...no fuj...vyhoď ho...uštříš :D.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no do serie. to ti tady ty vintage ani rm neumozni. leda tak scn, mozna...

a proc chces zrovna tu serii???
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

protože co jsem se díval na stránky R.M. tak píše že ty R.M. singly jsou zapojit i do série, že se tam vrzne přepínač a pojede to. Jinak jako nemusí to být ale když jsem se díval co by to stálo tak jsem přišel na nějakých 30,- Kč navíc...takže proto...

no a on to je jaguar jen tvarem těla jinak to je normální stratocaster
Final Frontier
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no do serie sice rmka jdou.. ale jen ty hot rails... ty minihumbace, ne ty obyc singly r1-r3...
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Kompletní schéma zapojení -3x single coil s přepínáním bridge a middle snímače na sériové zapojení
Kompletní zapojení kytary se třemi single coil snímači, bridge + middle snímače je možno přepnout na sériové zapojení pro hutnější zvuk, dosáhneme tedy stejného efektu, jako u kytary s kobylkovým HB.
Poloha č.1 - bridge (bridge & middle sériově)
Poloha č.2 - bridge + middle paralelně (bridge & middle sériově)
Poloha č.3 - middle (bridge & middle sériově)
Poloha č.4 - middle + neck paralelně (neck + bridge & middle sériově)
Poloha č.5 - neck
Potenciometry je možno použít typ P500B a P250A, pro rozepínání je možno použít buď minipřepínače SPDT příp. DPDT, nebo Push-Pull potenciometr P-P 500B/A. Vývody od jednotlivých snímačů doporučujeme zkrátit na nejmenší možnou délku.

http://rmpickups.cz/schema.html#strat
Final Frontier
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ha...

tak podle toho schematu takhle zapojis jkykoli snimac a je jedno jestli to bude fender, stagg a nebo rm
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

zapojím tak i krabičku zápalek, mně jde o to jestli to bude mít aspoň trochu požadovaný efekt? Nebo se mám na všecky vymýšlení vykašlat a šetřit si s prostě a jasně si koupit ty Fendery :lol: :lol: :lol:
Final Frontier
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

toz to uz je tvuj boj chlape
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

no nějak to vymyslím...
Final Frontier
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“