SEYMOUR-DUNCAN Tweak fuzz- Je to booster, nebo fuzz?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Theremin

SEYMOUR-DUNCAN Tweak fuzz- Je to booster, nebo fuzz?

Příspěvek od Theremin »

Mám tady otázku. Našel jsem lampový efekt, který má v názvu jak fuzz, tak booster. Je ho plná název se jmenuje SEYMOUR-DUNCAN - Pickup Booster Pedal Tweak Fuzz. A tak jsem se chtěl zeptat, jak to myslí. je to fuzz, nebo booster?

http://kytary.cz/seymour-duncan-pickup- ... 40:0:0:1:0
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Je to urcite fuzz. Pry dovede byt agresivnejsi nez rusky Big Muff. Nekomu se Tweak Fuzz bud hodne libi a nekomu vubec. Jestli je to i booster jsem se tehdy nikde nedocetl. Spise pokud jde o cistokrevny boost, tak myslim, ze Tweak Fuzz nedovede vytvorit. Bude tam jiste nejake zkresleni. Hodne ho lidi doporucujou k singlum pro dosazeni hutneho zvuku, ktery by se podobal HB snimacum.
Theremin

Příspěvek od Theremin »

wikxzen píše:Je to urcite fuzz. Pry dovede byt agresivnejsi nez rusky Big Muff. Nekomu se Tweak Fuzz bud hodne libi a nekomu vubec. Jestli je to i booster jsem se tehdy nikde nedocetl. Spise pokud jde o cistokrevny boost, tak myslim, ze Tweak Fuzz nedovede vytvorit. Bude tam jiste nejake zkresleni. Hodne ho lidi doporucujou k singlum pro dosazeni hutneho zvuku, ktery by se podobal HB snimacum.

Takze jako booster je lepsi si koupit http://kytary.cz/seymour-duncan-pickup- ... 40:0:0:1:0 jo?
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Jasne, pokud chces, aby tve snimace na kytare vice "rvaly", tak je to jedna z moznych variant. Tenhle booster je primo zamereny na to (snimace).
Theremin

Příspěvek od Theremin »

wikxzen píše:Jasne, pokud chces, aby tve snimace na kytare vice "rvaly", tak je to jedna z moznych variant. Tenhle booster je primo zamereny na to (snimace).
Ja bych prostě chtěl poradne nakopnout lampy. Prostě je naladit na zvuk 60' let" :D
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Poradne? Tak najed treba na toto:

ZVEX - Super Duper 2-in-1
Vodpal svuj zesik...
http://www.rockster.us/?cat=34

Obrázek
Theremin

Příspěvek od Theremin »

wikxzen píše:Poradne? Tak najed treba na toto:

ZVEX - Super Duper 2-in-1
Vodpal svuj zesik...
http://www.rockster.us/?cat=34

Obrázek
No tak to je moc, nějakej klasik, kterej by vážně prostě napodobil ty šedesátky. Ty Seymour Duncany mi pripadaj zatim ta to nejvhodnější.
noc33

Příspěvek od noc33 »

Na kytary.cz mají špatný popis u toho tweak fuzzu. Je to samozřejmě jen fuzz a tím knoflíkem tweak se mění charakteristika efektu a žádná lampa v něm není. Zvex je super, ale dosti drahý.
Naposledy upravil(a) noc33 dne 25.05.2008 13:05, celkem upraveno 1 x.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

nejlepsi booster co jsem zatim zkusil je ve fulldrivu... ani seymour duncan se mu nevyrovna... no je to taky vec nazoru...

u me kreslitko fulldrive jasne vede, asi to nejlepsi, co jsem zatim ve svem kytarovem zivote potkal...
noc33

Příspěvek od noc33 »

No on sd je taky dělán v Číně! Jenom design je z USA. Docela koukám po ZVEX fuzz factory...
Theremin

Příspěvek od Theremin »

qwer píše:nejlepsi booster co jsem zatim zkusil je ve fulldrivu... ani seymour duncan se mu nevyrovna... no je to taky vec nazoru...

u me kreslitko fulldrive jasne vede, asi to nejlepsi, co jsem zatim ve svem kytarovem zivote potkal...
Hoď sem prosim odkaz na ten fulldrive
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

to sou rypáci na těch kytarách, to snad nejni možný...
SEYMOUR-DUNCAN - Pickup Booster Pedal Tweak Fuzz
tohle nejni plnej název, ale kombinace dvou názvů

SFX-01 Pickup Booster - booster

SFX-02 Tweak Fuzz - fuzz

sice je mi jedno co, ale hlavně, že prodávám...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

odkaz na fulla jsem tu uz daval nekolikrate...

LP:

http://www.youtube.com/watch?v=lgY3QxOQh1w

strat:

http://www.youtube.com/watch?v=Z_oVMWpN ... re=related

kdyz ten pedal nastavi na "Comp cut" (prostredni packu smerem nahoru), tak pedal funguje jako booster a to naprosto dokonale... navic je tam jeste i funkce boost, ktera pak pedal nakopne jeste vic - je ale vyuzitalna spis tak na sola, kde se chce clovek hodne prosadit, protoze je mezi hlasitosti "prvniho" kanalu" a "druheho" hodne velky rozdil... dalsi moznosti je mit boost neustale zaply a ubrat na hlasitosti - tim clovek dosahne docela brutalniho nakopnuti...

osobne jsem zatim lepsi vec neodzkousel, ale zase jsem toho nezkusil moc - booster na Marshallu BBII je odpad, seymour se docela dal, to osekavani frekvenci jsem ale stejne nevyuzil, ale tohle je jako nebe a dudy hlavne kvuli naprosto brutalni univerzalnosti a nastavitelnosti pedalu... fantasticka zalezist... z toho pedalu clovek dostane opravdu hodne veci :) taky si jako jediny zaslouzi byt zapnuty mimo muj looper, aby signal z nej sel primo do komba a nepochodoval po ostatnich krabkach :)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Sparkle Drive od Voodoo Labu ma take booster. To primichavani cisteho a zkresleneho kanalu mi prijde hodne zajimave. Tak to ten zvuk dovede hezky jemne i tvrde okorenit, ale chce to chvili hledat a vice pracovat i s nastavenim kytary. Ja fulltonackyho Fulldrive 2 mel na chvili pujceny a muzu potvrdit, ze to je zatim to nej, co jsem mel k dispozici, ale se svym Sparkle jsem rovnez spokojeny. Na mistnim bazaru se ted pohybuje nezvykle dost kusu Fulldrivu k prodeji!

Voodoo Lab - Sparkle Drive
http://www.youtube.com/watch?v=-jWwKmDoNF8
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ten sparkle je taky super.. no to jsou vsechno efekty, ktere proste maji dusi - dodaji zvuku vse potrebne a zaroven nechaji krasne dychat kytaru i apec...

a co ze ti to ma jeste dojit? neco od xotic?
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Ne ja cekam na Small Fry od Barber Electronics, jeste to potrva, pan Barber to asi musel nejdriv pro me postavit. :)

http://www.youtube.com/watch?v=vyNN0LwNgvo
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

jj uz jsem si vzpomnel.. no tyhle pedaly jsou vsechny super - jen na ne mit prachy a taky misto na zemi a dostatek adapteru a propojek :)

ten zvuk je super, takovy uplne rozzareny a "pozitivni" :) nevim jak jinak to popsat. no je to stejne vsechno dost podobne? tohle taky pouziva jrcckovy cip z ts9?
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

No ja se prave nikde nedocetl o tech osvedcenych chipech ani o tom, ze to je delany podle nejakeho znameho obvodu. Barber si dle me razi svou vlastni cestu, tak jakou u ostatnich jeho efektu. Jsem taky zvedavy na 4 trimry (note shape, bass, midrange and presence), ktere se nachazi ve strevech toho efektu a umozni zmeny charakteru zvuku. Uvidim jak si povede i jeho boost funkce. Pry to ma byt tluste stredove a cistle nakopnuti...ale vice me laka, kolik zvuku se z nej da dostat:
Blackface drive
Tweed tone
British drive
Warm clean boost
Black magic tone
The $20,000 collector amp tone (haha)
noc33

Příspěvek od noc33 »

Taky se přidám: mám xotic ac booster, lahoda.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“