Rytmizace
Pravidla fóra
Rytmizace
Zdravim vsechny uz jsem tu parkrat psal ze zacinam, což o to vybrnkavani jsem nejak pochopil jak se beroua akordy to taky...
Barre jeste ne ale rytmizace prave ruky naprklad na3/4 takt a tak podobne...jdou uplne mimo me jake jsou prosim rytmizace...K písničkám..... staci zakladní doufam,ze jsem to formuloval spravne..
Jo to by mě zajímalo jak vypadá takovej 3/4 takt.
Ne jako já to asi umim hrát ale nevim jak jsou ty pojmenování a tak, prostě nevim co si pod tim mám představit za rozdíl mezi 4/4.
Nechce tu někdo hodit ukázku 3/4 taktu?

Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
chlape zkus si o tom něco zjistit, než napíšeš takovou blbostrasomaso píše:Jo to by mě zajímalo jak vypadá takovej 3/4 takt.Ne jako já to asi umim hrát ale nevim jak jsou ty pojmenování a tak, prostě nevim co si pod tim mám představit za rozdíl mezi 4/4.
![]()
zkus se podívat tady na nějaký topicy tady o tom
Naposledy upravil(a) Tom49 dne 22.05.2008 15:17, celkem upraveno 1 x.
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
4/4 takt - Takt na 4 doby, čtvrťová nota na jednu doburasomaso píše:Jo to by mě zajímalo jak vypadá takovej 3/4 takt.Ne jako já to asi umim hrát ale nevim jak jsou ty pojmenování a tak, prostě nevim co si pod tim mám představit za rozdíl mezi 4/4.
![]()
3/4 tak - Takt na 3 doby, čtvrťová nota na jednu dobu.
Pak například 8/8 takt - Takt na 8 dob, osminová nota na jednu dobu.
6/8 takt - Takt na 6 dob, osminová nota na jednu dobu.
Princip by měl být jasnej.
Naposledy upravil(a) Alcarmo dne 22.05.2008 15:48, celkem upraveno 1 x.
No tohle právě nechápu. To je jedno. Nechci tu pobuřovat lidi.Alcarmo píše:4/4 takt - Takt na 4 doby, čtvrťová nota na jednu doburasomaso píše:Jo to by mě zajímalo jak vypadá takovej 3/4 takt.Ne jako já to asi umim hrát ale nevim jak jsou ty pojmenování a tak, prostě nevim co si pod tim mám představit za rozdíl mezi 4/4.
![]()
3/4 tak - Takt na 3 doby, čtvrťová nota na jednu notu.
Pak například 8/8 takt - Takt na 8 dob, osminová nota na jednu dobu.
6/8 takt - Takt na 6 dob, osminová nota na jednu dobu.
Princip by měl být jasnej.
Naposledy upravil(a) rasomaso dne 22.05.2008 15:25, celkem upraveno 1 x.
Re: Rytmizace
raso: to je jak pro debily, fakt
nic ve zlem
jinak, musis proste podle citu neco zahrat, je to na 3 doby, takze ti to nejak hezky musi vyjit do rytmu a mas to
jak proste, ze ?
jinak, musis proste podle citu neco zahrat, je to na 3 doby, takze ti to nejak hezky musi vyjit do rytmu a mas to
jak proste, ze ?
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
Jéj, sorry, mělo tam být dobu, ale to se dalo pochopit vzhledem k tomu že jinde bylo všude dobu a ty řádky vypadaly úplně stejně, ne? (sry, musim rejpnoutrasomaso píše:Jo už to asi chápu, mě tam mátly ty čtvrtiny a jaks tam psal "čtvrťová nota na jednu notu" tos asi myslel dobu že jo? Prostě to má tři doby ok?
Není třeba hned zabíjet králíka!![]()
Jn právě proto jsem to pochopil.Alcarmo píše:Jéj, sorry, mělo tam být dobu, ale to se dalo pochopit vzhledem k tomu že jinde bylo všude dobu a ty řádky vypadaly úplně stejně, ne? (sry, musim rejpnoutrasomaso píše:Jo už to asi chápu, mě tam mátly ty čtvrtiny a jaks tam psal "čtvrťová nota na jednu notu" tos asi myslel dobu že jo? Prostě to má tři doby ok?
Není třeba hned zabíjet králíka!![]()
)
toto aspon já bojkotuju, takový to hraní stylu, co jsou napsaný ve zpěvníku..... jako nevim, hraj jak myslíš rekl bych ze pokdu máš hudební cit zahraješ to stokrát líp než podle něceho co někde někdo napsalBranzik píše:Coz i to teorii nejak chapu chodil jsem na nauku ale jak je to s tou rytmizaci na jednotlive...styly a tak... ja nevim cetl jsem nekde treba ... ze se hraje styl "rock" nebo tak neco:-)
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Re: Rytmizace
3/4 takt - pocitas "raz a dva a tri a", rukou jdes vzdy dolu nahoru dolu nahoru dolu nahoru...Branzik píše:Zdravim vsechny uz jsem tu parkrat psal ze zacinam, což o to vybrnkavani jsem nejak pochopil jak se beroua akordy to taky...Barre jeste ne ale rytmizace prave ruky naprklad na3/4 takt a tak podobne...jdou uplne mimo me jake jsou prosim rytmizace...K písničkám..... staci zakladní doufam,ze jsem to formuloval spravne..
vysvetlivky
D - uder do strun smerem dolu
m - minout struny, cili machnes jenom rukou ve vzduchu
U - uder do strun smerem nahoru
tohle je zakladni rytmus pro 3/4 takt, takovej ten univerzalni na vsecko
Kód: Vybrat vše
1 a 2 a 3 a
D m D U D U
vic info treba zde:
http://www.guitarnoise.com/article.php?id=525
rasomaso: nevzdavej to, ja na to taky ze zacatku koukal jako kreten, ale je to trapne jednoduchy
http://svethudby.wz.cz/zaklady.html#Takt
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
mě by spiš zajimal rozdil mezi 4/4 a 8/8weselow píše:Mě by zajímalo, jakej je rozdíl třeba mezi 2/4 a 4/4 taktem.. příjde mi to stejný, akorát jedno je dvakrát delší. Takže to samý.
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Z našeho hlediska nulovej, z hlediska profesionálního skladatele velkej... Je tam ještě menší rozdíl než mezi Cis a Des...Caggan píše:mě by spiš zajimal rozdil mezi 4/4 a 8/8weselow píše:Mě by zajímalo, jakej je rozdíl třeba mezi 2/4 a 4/4 taktem.. příjde mi to stejný, akorát jedno je dvakrát delší. Takže to samý.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
umoznuje ti to jiny moznosti nafrazovani atd., jestli se nepletu. 8/8 ale neni az tak casty, spis 6/8, aspon mam dojem.Caggan píše:mě by spiš zajimal rozdil mezi 4/4 a 8/8weselow píše:Mě by zajímalo, jakej je rozdíl třeba mezi 2/4 a 4/4 taktem.. příjde mi to stejný, akorát jedno je dvakrát delší. Takže to samý.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox