Struny ernie ball
Pravidla fóra
Struny ernie ball
Zdar ...nazul jsem na mýho stratocastera struny ernie ball 10-46 regular slinky, čistej zvuk je super ale okamžitě jak spustim zkreslení tak to vydává dost zajímavý zvuky.........myslim když zahraju dvojhmat na horních dvou strunách. nevíte v čem je chyba?????dík
horními dvěma strunami myslíš horní od země nebo horní E a H?...ernie ball jsou pro mě nejlepší struny,na LP vydržej nejdýl, hlavně reinforced edice, daddaria sem nazul jednou a ihned popraskaly 3 tak sem je naprosto zavrhl..ve strunách to nejspíš fakt nebude, máš doladěný oktávy po tom, co si ty struny měnil? je možný že sis třeba víc hejbnul s kamenama v kobylce. když kytaru naladíš tak struny jsou naladěný normálně, ale oktávy ne a jeví se to jakoby rozladněně i když to rozladěný není...no nevím čím by to jinak mohlo být...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- Scyther
- last.fm: http://www.last.fm/user/Homicidum
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/scyther
- Kontaktovat uživatele:
-
honzick_guitarman
Sice ti neporadim... ale s ernie ball nemam dobry zkusenosti. Po celou dobu sem hral na d'addaria a menil sem je cca po dvou mesicich. Pak sem vyzkousel ernie ball a za tejden sli do haje. Nejen to, ze byli za chvili tupy ale co jim neodpustim, ze uchyceni ty "kulicky" na konci se povolovalo... rikal sem si, ze asi vadna serie. Tak sem koupil jiny. A bylo to uplne to samy... Tak sem se vratil K d'addarkam a je to v poho. Tedka premejslim jeste o DR, ale nevim:))
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
to je nahoda!!!! dneska sem ty struny obul.... zvukove se mi to paci. dokonce mi pride ze se na ne nejak lip hraj priklepy a vibrato. Jen by me zajimalo jak dlouho vydrzi nazivu...
ja se zvukem problem nemel. Ses si jistej zes to naladil dobre (to ze rucicka na ladicce ukazuje ze je to OK nic neznamena!!!)
ja se zvukem problem nemel. Ses si jistej zes to naladil dobre (to ze rucicka na ladicce ukazuje ze je to OK nic neznamena!!!)
Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
podleme nebude chyba v strunach ale v ladeni... Nemas treba nejakou strunu a oktvu fuc?
Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
třeba tady to už někdo docela rozepsal:tom86 píše:tak to newim...............jak doladim oktávy????
http://forum.kytary.cz/viewtopic.php?t=497

kytarová škola - pojeďte!
týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
Měl jsem Epi LP Standard, na kterou sem natahoval d'Addario. Hrozně mě štvalo, jak praskaly, za chvíli byly rezavy, ale na zvuku to příliš poznat nebylo, vydrželi mi max. 3 týdny. Zkusil sem Ernie Ball a ze zvuku byl nadšen, jenže po nějaké době se začal jakoby vytrácet, nebylo na nich poznat jakékoliv mechanické poškození, ale nehrály. Teď používám takový kompromis mezi zvukem a dobou použitelnosti, to jest Gibson Brite Wires. Jednoznačně ale nejlepší zvuk měly NOVÝ Ernie Ball. Kdyby mi nebylo líto peněz a bavilo by mě natahování, tak bych je určitě používal. Teď sem si ještě koupil Gibson Les Paul 10-46, až je natáhnu, dám vědět... Toť moje zkušenost.
sakra to je nejspíš moje situace, akorát mě ještě nenapadlo vyzkoušet ty Gibson brite wires...teda vlastně napadlo, ale zrovna neměli ty desítky..ale až je objevím tak vyzkouším! protože to fakt bude spíš kytarou, na LP dadaria nevydržej ani tejden a ernie ball dělá struny reinforced, který sou vyztužený u E H a G takže nepraskaj v kobyle.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
s tim zvukem sem si taky vsiml ale zda d¨se mi to takovy....az nerealny ale je to tak..... Proste uz ten zvuk nema tu stavu... Ted mam jeste jedno baleni nahradni.... asi je budu obouvat jenom na koncerty (teda az budou koncerty, doufam ze do ty doby nezreznou
)
ty hrajes na jedny struny 10 mesicu?Scyther píše:S kolegou nemůžu souhlasit. Já mám Dadaria a na to, že hraju tak 5 dní v týdnu kolem hoďky, tak se musím přiznat, že mi vydržely asi tak 10 měsíců. Bez srandy.Takže bych neřek, že praskají.
fakt bych nechtel slyset jak ti to hralo po 10 mesicich

-
honzick_guitarman
Taky zalezi na tom, kde hrajes... Jestli si smrdlas doma tak ti struny vydrzej i dost. Kdyz kytaru porad tahas na zkousku a pak zas dom, obcas nekde v nejakym klubu, kde je hodne koure, tak ti vydrzej chvilku. Nerekl bych, ze struny po sesti hodinach nemaji kvalitni zvuk. Tech prvnich par hodin je kdyz se struny zajizdej... Pak hrajou tak jak maj a po case (u me cca 2 mesice) dou do haje. Maji tupy, nevyrazny zvuk. Vetsina kytaristu dava prednost tomu "zajetymu" zvuku. Prej sou i kytaristi co si natahujou na kazdy hrani novy struny... ale to uz je extrem:) Jestli nekomu hodne praskaj struny, tak to vetsinou nebejva nekvalitou strun:) nevite nekdo, proc mi desitky d'addaria pripadaj tvrdsi nez desitky Ernie ball rs? EB sou takovy blato:) nemenujou se teda proto regular??? 
Jako každý struny jsou jiný a proto se zdaj i jinak tvrdý.Já mam Ernie Ball 11ctky na Ibanezce a jo sou docela tvrdý ale já sem zvyklej a pak mam 10ky Gibson na Epiphonu.Když sem navázal nově ty Gibsony zdály se mi skoro stejně tvrdý jako ty EB po tom co se zajely mi fakt připadá že jsou o něco měkčí než ty EB.Nevim každý struny se zdaj jinačí jak zvukem tak podle mě i trochu tvrdostíhonzick_guitarman píše:Taky zalezi na tom, kde hrajes... Jestli si smrdlas doma tak ti struny vydrzej i dost. Kdyz kytaru porad tahas na zkousku a pak zas dom, obcas nekde v nejakym klubu, kde je hodne koure, tak ti vydrzej chvilku. Nerekl bych, ze struny po sesti hodinach nemaji kvalitni zvuk. Tech prvnich par hodin je kdyz se struny zajizdej... Pak hrajou tak jak maj a po case (u me cca 2 mesice) dou do haje. Maji tupy, nevyrazny zvuk. Vetsina kytaristu dava prednost tomu "zajetymu" zvuku. Prej sou i kytaristi co si natahujou na kazdy hrani novy struny... ale to uz je extrem:) Jestli nekomu hodne praskaj struny, tak to vetsinou nebejva nekvalitou strun:) nevite nekdo, proc mi desitky d'addaria pripadaj tvrdsi nez desitky Ernie ball rs? EB sou takovy blato:) nemenujou se teda proto regular???
Život bez kytary a hudby neexistuje.........
Epiphone LP Special II,Ibanez GRX 70,VanHorn 40W, Boss DS-1, Jim Dunlop 0,88 , Georg Dennis sharp 0,88
Epiphone LP Special II,Ibanez GRX 70,VanHorn 40W, Boss DS-1, Jim Dunlop 0,88 , Georg Dennis sharp 0,88