Squier,Epiphone,či něco jiného?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
TheNail

Squier,Epiphone,či něco jiného?

Příspěvek od TheNail »

mám v úmyslu koupit nějakou kytaru(v záři pujdu na školu) v ceně do pěti,pěti a půl tisíc,tak jsem se díval po něčemšlušném,a napadlo mě buď LP100 ( http://kytary.cz/epiphone-les-paul-lp-1 ... 76:0:0:1:0 ),nebo Sqiuer Affinity strat ( http://kytary.cz/squier-by-fender-affin ... 76:0:0:1:0 )
tak se vás chci zeptat,jestli existuje něco lepšího za tu cenu,nebo jestli je to dobrá volba,co je lepší?les paul nebo strat?
btw.jsem fanoušek Slashe,Hendrixe,Anguse atd. takže bych asi mířil lehce do jazzu
btw2. ještě taková otázka,jaký je rozdíl mezi Stratem,a Fat Stratem?
Joey
Kontaktovat uživatele:

Re: Squier,Epiphone,či něco jiného?

Příspěvek od Joey »

TheNail píše:mám v úmyslu koupit nějakou kytaru(v záři pujdu na školu) v ceně do pěti,pěti a půl tisíc,tak jsem se díval po něčemšlušném,a napadlo mě buď LP100 ( http://kytary.cz/epiphone-les-paul-lp-1 ... 76:0:0:1:0 ),nebo Sqiuer Affinity strat ( http://kytary.cz/squier-by-fender-affin ... 76:0:0:1:0 )
tak se vás chci zeptat,jestli existuje něco lepšího za tu cenu,nebo jestli je to dobrá volba,co je lepší?les paul nebo strat?
btw.jsem fanoušek Slashe,Hendrixe,Anguse atd. takže bych asi mířil lehce do jazzu
btw2. ještě taková otázka,jaký je rozdíl mezi Stratem,a Fat Stratem?
Jazzu? Nechápu...no.

Epiphone ne. Squier vybrat z více kusů. Za tyhle prachy koupíš slušné kytary značek BaCH a Fokus. Ale taky nejsou bez much, tudíž radím vybírat.

Fat strat je strat se HB (humbucker) a strat má jenom singly :wink:.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
TheNail

Příspěvek od TheNail »

Jazzu? Nechápu...no.
co jsi nepochopil?
Takže Epiphone nebrat,a jinak nějakej slušnej Les Paul za tu cenu asi neni že?..
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 22.02.2012 16:54, celkem upraveno 1 x.
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

TheNail píše:Takže Epiphone nebrat,a jinak nějakej slušnej Les Paul za tu cenu asi neni že?..
Psal sem značky BaCH a Fokus, jestli chceš LP tak od Fokusu bo v týhle cenový relaci BaCH nic co připomíná LP nevyrábí. Sou tam i odkazy.
Nechápu to, proč si po vyjmenování tadytěch jmen, napsal"takže bych asi mířil lehce do jazzu" veš?
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
TheNail

Příspěvek od TheNail »

však jen lehce :lol: no tak jsem prostě plácnul volovinu,promiň EDIT:ale pokud já vim tak ta muzika v sobě toho jazzu ještě trochu má,nebo plácám?
tak se zřejmě podívám po nějakym fokusu,ten Goldtop za 4900 vypadá dobře,děkuju za návrh :)
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 22.02.2012 16:54, celkem upraveno 1 x.
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

fakt skvělý. Tady dva lidi řeknou že Epiphone stojí za ho... , všichni se toho chytnou jak hov** boty a zvracej to tu furt. Místo toho se tu pak cpou Bachy a Fokusy,které jsou podle všech profesionálů"super".
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
TheNail

Příspěvek od TheNail »

Saul píše:fakt skvělý. Tady dva lidi řeknou že Epiphone stojí za ho... , všichni se toho chytnou jak hov** boty a zvracej to tu furt. Místo toho se tu pak cpou Bachy a Fokusy,které jsou podle všech profesionálů"super".
no a podle tebe je lepší co? :roll:
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Sežeň si kytaru z druhé ruky. Třeba na hudebních školách jsou tuny inzerátů na nástěnkách koupím/prodám. A koupíš dobrej nástroj, kterého se ten žák zbavuje jen proto, že kupuje něco mnohem lepšího.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Souhlas, z druhé ruky je to nej. Jinak co se epin týče tak musím souhlasit s tím že stojí za h***o. Co jsem hrál na kytary téhle cenové kategorie tak nejlíp mi sedly corty, ale je fakt že fokusy nebo bachy jsem nezkoušel, epinu a cort jo.
majkie

Příspěvek od majkie »

ja jsem HRAL na levnou epinu a STALA za h***o... :-)
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

majkie píše:ja jsem HRAL na levnou epinu a STALA za h***o... :-)
Já na SG G400 a ta taky :roll:

Jan Kaplický 1937 - 2009
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

A mne sa zase LP Standard od Epiphonu pacia...
Ale aj tak som sledoval bazar, cakal som, kedy sa tam objavi nieco vhodneho pre mna. Nakoniec sa objavil Fokus, vyskusal som a zobral...
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Jestli chceš LP za málo Tak fokus...trváš na těch tvarech LP a strat?
Jestli ne,tak ti můžu doporučit Cort,za 5500 v bazaru seženeš M600...
Jinak bejt tebou Pro LP volim Fokus...
TheNail

Příspěvek od TheNail »

Drobák píše:Jestli chceš LP za málo Tak fokus...trváš na těch tvarech LP a strat?
trvám trvám..nebo bych klidně ještě bral SG,ale to už je trochu dražší záležitost..
a Stratocaster byste mi doporučili značku jakou?
I love my PRS! :)
majkie

Příspěvek od majkie »

Braniik píše:A mne sa zase LP Standard od Epiphonu pacia...
Ale aj tak som sledoval bazar, cakal som, kedy sa tam objavi nieco vhodneho pre mna. Nakoniec sa objavil Fokus, vyskusal som a zobral...
to me taky, ale to uz bych nenazval "levna epi" :)
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Jestli chces vyhradne LP, tak doporucuju shanet na inzerat starsi (korejske) Epiphone Special (r.95-00) - za 2-3k vskutku paradni kytary, nesrovnatelny s nynejsimi kousky..
Kdybyses rozhodl pro Squier - muzeme se rozumne domluvit;)(Standart Stratocaster - v zaruce - viz.mistni bazarek)
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

TheNail píše:
Drobák píše:Jestli chceš LP za málo Tak fokus...trváš na těch tvarech LP a strat?
trvám trvám..nebo bych klidně ještě bral SG,ale to už je trochu dražší záležitost..
Za mě osobně Squier, nevim proč ale u mě to tak je, když kopie Fendru tak Squier :wink:.

Jan Kaplický 1937 - 2009
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Joey píše:
TheNail píše:
Za mě osobně Squier, nevim proč ale u mě to tak je, když kopie Fendru tak Squier :wink:.
To bude tim že to je juniorská firma,takže je fenderu celekem věrohodná

Já říkám Fokus nebo squier
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“