Z KYTARY -> BASA

Pedály, multiefekty, procesory, ...
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Z KYTARY -> BASA

Příspěvek od MENHYR »

Ahoj.Nevím jestli tady někde je už takové téma, ale nenašel jsem ho. O co jde. Tak nějak jsem zauvažoval že si koupím basu k té kytaře abych si rozšířil obzory takzvaně.Jenomže jak jsem tak nad tím uvažoval tak mě napadlo jestli existuje nějaká krabka která umí simulovat zvuk basy. Jako že bych to prdnul před kytaru a z komba by mi šla basa. Nevíte o něčem takovém? Samozřejmě cena aby nepřesáhla 5000 páč to už bych si koupil rovnou basu. Dík za jakékoliv informace... 8)
:: ak. kytara - SX :: el. kytara - Cort M600 :: basa - Cort Precission Bass ::
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

castecny reseni je octaver, ale za prve nedosahnes presne zvuku basy a za druhe az chytnes do ruky obyc basu, budou se ti zdat struny a prazce velky, proste nezvyk, takze radsi bych bral normalni basu.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

I kdyby něco takového existovalo, tak by to bylo upříměn řečeno uplně k ničemu, páč kytara a basa jsou ač se to nezdá dost odlišný nástroje...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

jak bylo řečeno - octaver, ale nečekej přesnou basu...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

OK.Dík chlapi.To mi stačí.Koupim basu, sice ještě nevím kam ji doma dám ale což :lol:
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

hele nic proti ale octaver = 3000 ... levnejsi basa = 3000 to mluvi za vse ..
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

To bude bazarová??? Bo sem se díval a basu do 5500 bych si novou asi nevybral. :?
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

nop tak bazarova samozrejme ... Ale proste jde o to , ze za cenu jakou se da koupit octaver , se da koupit basa ....
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

ještě by byla možnost převádět zvuk z kytary do MIDI... ale to je cenově trochu jinde, ...ale ty možnosti potom http://youtube.com/watch?v=CXSHs6f_5TU
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Pokud si chceš rozšířit obzory o baskytaru, tak si ju kup a nenahrazuj ju krabičkama ne...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

FaFiK
Bandzone: http://bandzone.cz/poslednizahryz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FaFiK »

No já si taky takhle nedobrovolně rozšiřuju obzory, chodim hrát doprovody do školního sboru a místo toho abych tam hrál kytaru tak tam na elektriku hraju basový party.
Řešim to tak, že na kombu stáhnu všechno kromě basů, na kytaře stáhnu vejškovou clonu a na zoomovi si dám simulaci reproboxu a basa je tam. Sice by mě víc bavilo držet normál basovku, ale taky řešení. :)
Epiphone Les Paul Model 97/Carlsbro TC 60 /HOT 2x12 Greenback-G12T-75/ Pro-Co Rat clone/ Carl Martin Red Repeat a Surf Trem/ Z-Cat Poly Octaver 2

http://bandzone.cz/poslednizahryz

Na prodej: Trace Elliot Super Tramp 93
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

no problem je, ze takhle zprznis zvuk kytary, ale stejne to basa neni :-)
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

rotten77 píše:ještě by byla možnost převádět zvuk z kytary do MIDI... ale to je cenově trochu jinde, ...ale ty možnosti potom http://youtube.com/watch?v=CXSHs6f_5TU
asi jsem prave vymenil bubeníka :D
MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

rotten77 píše:ještě by byla možnost převádět zvuk z kytary do MIDI... ale to je cenově trochu jinde, ...ale ty možnosti potom http://youtube.com/watch?v=CXSHs6f_5TU
Tak na tuhle krabku jsem uplně zapomněl.Už jsem na ni jednou hrál.Nepřišel nám tehdy bicman na zkoušku tak jsem ho nahradil na kytaru tímhle.Jako ty zvuky v tom jsou hooodně supr, ale bych musel mít těch 13500. Líbí se mi ten saxík a housle a samozřejmě sitara nebo varhany.Fakt maso. No možná si to časem i pořídím, se uvidí, ale ta basa bude asi v tuhle chvíli lepší řešení. Každopádně díky za ohlasy všem :wink:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

FaFiK píše:No já si taky takhle nedobrovolně rozšiřuju obzory, chodim hrát doprovody do školního sboru a místo toho abych tam hrál kytaru tak tam na elektriku hraju basový party.
Řešim to tak, že na kombu stáhnu všechno kromě basů, na kytaře stáhnu vejškovou clonu a na zoomovi si dám simulaci reproboxu a basa je tam. Sice by mě víc bavilo držet normál basovku, ale taky řešení. :)
Tak tohle rozhoděn neuznávám...opovaž se halvně říct že umíš hrát na basu :D Basa neznámená kytara s vyhulenýma basama....

FaFiK
Bandzone: http://bandzone.cz/poslednizahryz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FaFiK »

KIWI píše:
FaFiK píše:No já si taky takhle nedobrovolně rozšiřuju obzory, chodim hrát doprovody do školního sboru a místo toho abych tam hrál kytaru tak tam na elektriku hraju basový party.
Tak tohle rozhoděn neuznávám...opovaž se halvně říct že umíš hrát na basu :D Basa neznámená kytara s vyhulenýma basama....
Bych si nedovolil :) Mě to samotnýho nebaví tahle suplovat basu. Ale tak snažil jsem se jak to šlo, přeci si nebudu kvůli debilnímu sboru kupovat basovku.
Epiphone Les Paul Model 97/Carlsbro TC 60 /HOT 2x12 Greenback-G12T-75/ Pro-Co Rat clone/ Carl Martin Red Repeat a Surf Trem/ Z-Cat Poly Octaver 2

http://bandzone.cz/poslednizahryz

Na prodej: Trace Elliot Super Tramp 93
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

FaFiK píše:
KIWI píše:
Bych si nedovolil :) Mě to samotnýho nebaví tahle suplovat basu. Ale tak snažil jsem se jak to šlo, přeci si nebudu kvůli debilnímu sboru kupovat basovku.
jasný, ale to víš, mně jako basákovi se příčí i to "suplování basovky" :) Ale v pohodě :)
Připomněl jsi mi kamoše kterej stejným stylem chtěl v kapele suplvoat basu než najdou basáka..prostě vohulit basy a stáhnotu clonu...bože o tom to není :D

MENHYR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MENHYR »

Ale tak v nouzi je to prostě řešení. Já si takhle doma taky sem tam pomáhám než budu mít basu.Neříkám, že ji tím nahradím, ale aspoň si už krapet zažiju pohyb po hmatníku ne??? 8)
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

nic si nezazijes. proste hmatnik basy je jiny, vetsi, bude se ti hrat hur. nektery veci oproti kytare na base proste nechytis nebo chytis hur.
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

Já bych zkusil tenhle blbý pokus:NArval bych tam struny z basy ale tam bude problém že je neprostrčíš tak bych si nechal udělat větší otvory....
Ibanez-RG 370
SX-SEG 1
Park-G10
Stagg-CA10
DORD-Rectal fire-už brzo
Box-to je ve hvězdách
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“