Jakou kytaru vybrat??

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Guitarbob
Kontaktovat uživatele:

Jakou kytaru vybrat??

Příspěvek od Guitarbob »

Ahoj chystam se na koupi el. kytary,hraju asi rok a na tuhle to uz moc nejde :) ,chci urcite neco s HB, doma uz mam jeen SD a brzo budu kupovat nejakej druhej.Ted jenom tu kytaru.Chci urcite LP neco kolem sedmi tisic(snimace vubec nereste ty stejne hned vymenim takze tam muzou bejt sracky.)A nebo mi vyberte neco do 8mi tisic.Diky

Zatim me nejvice zaujalo tohle.

Fokus LP4:
http://www.fokuskytary.cz/154-kytara-ky ... =36&typ=LP

Nebo Cort Z42:
http://www.musiccenter.cz/Cort-Z42-WR-E ... erie:16504

Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)
Kombo: Crate V18 112
Krabky: Marshal Shredmaster (Made in England 1991)

Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Už ne-e to dál nende...vyber si svoji kytaru, která bude sloužit jenom tobě a tak, aby to tobě vyhovalo. Zajdi si do obchodu a zkoušej, zkoušej. Až JI najdeš, vem s sebou někoho kdo tomu hoví a on ti zkontroluje technický stav. :wink:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

I cortu máš výhodu že je to firma která jede cestou kvality u fokusu je to takové že každý kus je jiný(a todoslova) takže jestli máš někoho kdo ti může pomoct tak není co řešit a když ne tak běž do fokusu....já bych ale vzal cort.
Ibanez-RG 370
SX-SEG 1
Park-G10
Stagg-CA10
DORD-Rectal fire-už brzo
Box-to je ve hvězdách
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

Joey to perfektně vystihl... sám bych to neřekl líp
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Crowley píše:Joey to perfektně vystihl... sám bych to neřekl líp
Taky si myslím...kěž by tím spáhl všechny tyto budoucí thready....
Ibanez-RG 370
SX-SEG 1
Park-G10
Stagg-CA10
DORD-Rectal fire-už brzo
Box-to je ve hvězdách
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

asi tak.
vis, ze chces LP? neni nic jednodussiho nez zkouset kazdy LP co potkas.
jinak zkousej bazar ;)
goldenhat

Příspěvek od goldenhat »

Co třeba BaCh? S těma SD by vůbec nemusel znít špatně. Určitě je to lepší volba než fokus.
Cruiser by Crafter Les Paul
Jolana Diamant - moje vlastní celkvá úprava ;)
Marshall JCM 900- 4100
Box 1960- Lead
Marshall MG 30
Cry Baby Classic
Kabely Planet Waves
Dunlop Nylon 1mm
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

goldenhat píše:Co třeba BaCh? S těma SD by vůbec nemusel znít špatně. Určitě je to lepší volba než fokus.
Proč proboha??? :shock: Dyk je to úplně stejný (krom hlav) a navíc BaCH okolo 6K LP nedělá, nejlevnější stojí 66??,- :wink:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

A co takhle LP od apollo?
Ibanez-RG 370
SX-SEG 1
Park-G10
Stagg-CA10
DORD-Rectal fire-už brzo
Box-to je ve hvězdách
Guitarbob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guitarbob »

Tak jsem dneska zkousel tu Cortku a prijde mi dost dobra,az vymenim ty snimace a pak casem i hardware tak to bude supr kytara.

Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)

hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Guitarbob píše:Tak jsem dneska zkousel tu Cortku a prijde mi dost dobra,az vymenim ty snimace a pak casem i hardware tak to bude supr kytara.
Chytrý chlapec :!: :idea:
Ibanez-RG 370
SX-SEG 1
Park-G10
Stagg-CA10
DORD-Rectal fire-už brzo
Box-to je ve hvězdách
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

časem vyměním snímače a HW. ??? A není teda lepší si rovnou kopit lepší kytaru. Nehledě na to, že nevím co na ní chceš vymenovat. Tremolo tam není.Na kobylce není co pokazit. (možná tam bude blbej kamen co trhá struny, ale to kopíš novej za 9,- a to nepovažuju za výměnu HW), ladící mechaniky jsou olejovky, a ty v 99% fungují naprosto spolehlivě. A zamikací by jsi si tam dal tehdy když budeš mít tremolo, který tady taky není. Takže osobně nechápu co by se na ní dalo vyměnit. kromě těch snímačů (což schvaluju.)

A nakonec nehledě na to, že témat o Fokus LP je tu mrtě !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tak zkuste trochu hledat. ....
:x
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Guitarbob píše:Tak jsem dneska zkousel tu Cortku a prijde mi dost dobra,az vymenim ty snimace a pak casem i hardware tak to bude supr kytara.
A co třeba tahle - http://www.musiccenter.cz/Cort-Z64-BK-E ... erie:28648 Ta je mnohem líp řešená - lepenj krk, SD snímače a plno dalších vylepšení a tady a tady a ještě a ještě tady a tady... :lol:
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Skipper píše:
A co třeba tahle - http://www.musiccenter.cz/Cort-Z64-BK-E ... erie:28648 Ta je mnohem líp řešená - lepenj krk, SD snímače a plno dalších vylepšení a tady a tady a ještě a ještě tady a tady... :lol:
ale je 2x tak drahá
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Caggan píše:
Skipper píše:
ale je 2x tak drahá
Zůstal bych u té předešlé s výměnou snímačů....tím nechci shodit toho dražšího zenoxe ale když nejsou peníze :cry:
Ibanez-RG 370
SX-SEG 1
Park-G10
Stagg-CA10
DORD-Rectal fire-už brzo
Box-to je ve hvězdách
Guitarbob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guitarbob »

penize sou ,ale myslim si ze nehraju jeste zas tak dlouho(hraju asi rok) abych potreboval kytaru za 15 tisic zatim mi staci bohate kytara za 6 tis. pak uz sikoupim rovnou nejakou kytaru pres 20 tis. ale jeste potrebuju cvicit :D :D

aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Osobní zkušenosti s tím Cortem nemám, ale myslím si, že když si ji vyzkoušíš a bude ti sedět v rukách tak chybu neuděláš. Jestli nějako dobu už hraješt tak víš jak ti kytara nejvíc vyhovuje. K výměně snímačů jsem přikloněnej taky, ale s ostatním Hw pokud bude fungovat bych vůbec nic nedělal. A šetřil prachy na další pořádnej nástroj. :-)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Ginie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ginie »

ber toho fokuse
Kytary: Fender strat. classic 60s HSS, Thomas superstrat floyd HSS
Efekty: Rocktron GAINIAC I 90s USA
Aparaty: Rozdall JCM 800 50w kopie, 1x12 box Celestion G12 Hot 100w
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Ginie píše:ber toho fokuse
To je sice jednoznačně vyjádřejný názor, ale chtělo by ho podložit osobní zkušeností nebo nějakým důvodem. :D
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Ginie píše:ber toho fokuse
U fokusu musíš počlivě vybírat můžeš narazit na špatný kousek ale taky na moc dobrý....
Ibanez-RG 370
SX-SEG 1
Park-G10
Stagg-CA10
DORD-Rectal fire-už brzo
Box-to je ve hvězdách
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“