Co na zpěv do zkušebny do ZAČÁTKU?

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
matezz06

Co na zpěv do zkušebny do ZAČÁTKU?

Příspěvek od matezz06 »

Zdravim, s kamosema zaciname hrat ale sme opravdu zacatecnici (myslim ve smyslu vybaveni). Nase kytary maji bohuzel jen 20-25 w a bici mame asi za 8000 takovou normal sadu. A ted zpev, co se k tomu potrebuje(bedna,mikrofon,kabel???), chtel bych neco co by bylo tak na urovni tech nasich komb ale spis vis, proste aby to bylo slyset a nejlepe klidne silnejsi at nemusime pak kupovat jine, chtelo by to aspon 2 vstupy pro mikraky. Fakt se v tom nevyznam, pls poradte.
hagridek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hagridek »

zalezi kolik na to mate...nelepsi by byl tapco mix a nejaka levnejsi aktiv.bedna ...pokud mate jeste min,tak nejakou starou bednu(treba delicia,vermona,nebo tesla),a k tomu bazarovej zesak,taky neco v tom smyslu....zalezi kolik na to mate... :?
________
Rock'n'Roll !!!
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Kde to budete používat (zkušebna, kluby, stadiony...) a ten rozpočet je dost podstatnej...
matezz06

Příspěvek od matezz06 »

no do zkusebny hlavne, na koncertech to donese vetsinou nekdo jinej, jinak mohlo by se to vejit do 5000 ? jen ta bedna a mixak?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mixak se dvema vstupama na mikrofon se da sehnat jetej i za litr, na tuhle aplikaci bude bohate postacovat, nicmene za zbyly 4K koupit slusnou aktivni bednu, to moc nevidim. Prodavaji se ted nove bedny LD Systems, kde bedna s 12" repro a (papirove) dostacujicim vykonem stoji asi 4,5K, ale nedelal bych si nadeje, ze to bude nejake super ozvuceni, kdovi, jestli je to vubec jiny vyrobek nez bedny Omnitronic apod...
Jestli chcete opravdu nouzovku, muzu nabidnout nas home-made zpevovej apec (nejsem prvni majitel, pry to delal clovek, co tomu rozumi), 6x8" tesla repro, 2 predzesilovace, na zkusebnu to staci, ale kvalita reprodukce odpovida cene :) Kdybys mel zajem, ozvi se soukromou zpravou. Podle me to bude lepsi reseni, nez kupovat levnou aktivku, takhle muzete aspon na necem chvili zpivat a pak prejit na poradnou bednu, tak jsme to udelali my.
P.S.: Mame komba 50W lampa, 130W basovy trandak a bicmena s brutalnim uhozem :D Vam to stacit musi, aspon co se tyce vykonu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
matezz06

Příspěvek od matezz06 »

slysel sem ze je rozdil mezi aktivnima a pasivnima reproboxam.. ze na aktivni nejsou potreba zesilovace... bylo by treba tohle hodne spatny ? http://kytary.cz/skytec-xxl-8-activ-akt ... 98:0:0:1:0
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

jezis , klasicky mix koupis za 5ti kilo http://kytary.cz/behringer-mx-400-analo ... 71:0:0:1:0 tohle uplne staci ne?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

matezz06 píše:slysel sem ze je rozdil mezi aktivnima a pasivnima reproboxam.. ze na aktivni nejsou potreba zesilovace... bylo by treba tohle hodne spatny ? http://kytary.cz/skytec-xxl-8-activ-akt ... 98:0:0:1:0
aktivni = ma v sobe zesilovac. Ale stale u spousty z nich potrebujes predzesilovac na mikrofon. Ten Skytec bude hruza...

Twisted Brother: To je linkovej mixacek, nejsem si uplne jistej, co by to udelalo s mikrofonnim signalem, kdybys ho chtel takhle mixovat :? Asi by ta kvalita sla dolu. Jensi?
Somnus Aeternus
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

nikdy sem nebyl elektrikář, ale předzesilovač potřebuješ, bo výstupní úroveň z krofadýlka (rozuměj mikrofonu) je v porovnání s linkou strašně slabej => bez předzesilovače nevybudíš dostatečně zesilovač ....

když sem to kdysi zkoušel s asi 300W koncem, tak byla výsledné hlasitost jen o něco málo vyšší než mluvený slovo bez nazvučení
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jasny, mne spis slo o to, jestli signalu nejak ublizi, kdyz vic mikrofonu namixujes do jednoho signalu tim linkovym mixackem a az pak to prozenes predzesilovacem?
Somnus Aeternus
Jens Ludwig
Odborník

to by teoreticky ublížit mělo, bo výstup tý linky je vysokoimpedanční, kdežto ikrofoní předzesilovaž bude očekávat signál nízkoimpedanční

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Presne to jsem mel na mysli. Takze toto reseni nebrat :) Ale nejaky podobny udelator by mohl existovat i na mikrofonni signal...
Somnus Aeternus
Jens Ludwig
Odborník

to nikdy v takhle malým existovat nebude, bo na to vždycky potřebuješ ten krofadýlkovej preamp... a když už tam máš preamp, tak tam každej hodí rovnou korekční sekci.... a máš z toho malej pultík...

je pravda, že teď sem viděl mini-preamp asi od Monacoru - měl zhruba 2x3cm, ale zvukově stál za nic.... a nevim, kolik stál

matezz06

Příspěvek od matezz06 »

Takze bud hodne silnej aktivni nebo nejakej normal pasivni se zesilovacem...
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“