DELAY

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Solstice

Příspěvek od Solstice »

qwer: Diky za vyklad :) sice to je presne to, co jsem nechtel slyset (:?), ale co nadelam, aspon znam pravdu :) vlastne jsem ani nevedel, ze je mezi temi japonskymi a taiwanskymi takovy markantni rozdil....
Problem je v tom, ze bych to samozrejme rad sehnal co nejsnadneji, bez nejaky opletacek, coz asi japonskou DD-3 dneska tezko...leda fakt hledat po bazarech na netu, apod....
Jeste maly dotaz, jsou na trhu jeste DD-5?
A pokud bych nesel do novych bossackych delayu, ktere tedy stoji za jeden velky "bumsucking", jake dalsi od jinych znacek bys mi doporucil? Z hlediska kvality zvuku, zrani signalu, atd...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

mě by zase zajímalo, jestli ses, qwere, setkal s tím Danelectro DanEcho... jaký byl tvůj názor, jakožto člověka zasvěceného :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

to dark axel:

s tim dan elektrem nemam vubec zadnou zkusenost... nikdy jsem ho ani nevidel v obchode.

to solstice:

dd-5 nema zdaleka tak dobry zvuk jako stara dd-3. ma vyhodu v tom, ze narozdil od dd-6 se nemusi drzet prepinac 2 vetriny, aby se pedal prepl do "tap tempa" - na dd-5 se proste soupne prepinac, kterym si tapujes - prepinacem na pedlau pak efekt zapinas, vypinas... zvukove je al daleko horsi nez dd-3 a neni ani tolik oblibeny.. jeho vyhodou je opravdu dlouhy delay a to tapovani... to je super.

stara dd-3 ma jakoby takovy analogovejsi zvuk. pouziva velky cip od rolandu, ktery se pouzival drive v drahych rackovych delayich... dd-2 a dd-3 prvni verze jsou vlastne prvni digi delaye velikosti krabicky... vyroba ale byla tak nakladna, ze se to rozhodli osulit uz v roce 1987 (to je neco dost nevidaneho) a ten cip a cely plosnak dd-3 nahradili kvuli nizsi cene...

na bazaci je ted jedna dd-2, me ma taky neco dojit.

od jinych vyrobcu jsem zkusil pouze line echo park - ma docela peknou simulaci analogu, ale je proste poznat, ze je to simulace bez nejakeho vlastniho charakteru, digital (ktery vlastne resime) me prijde taky takovy dost pleskavy ve stylu novych bossu, modiling paskoveho delay me moc neoslovil.. no ten pedal me celkove nijak nenadchl.

jinak se mi z digitalnich delayu nedostalo do ruky nic jineho.. marshall echohead je pry dost poruchovy, jeste je neco hodne jednoducheho od EHX - na to se chci mrknout, bohuzel jsem zatim nemel tu cest :(

pak jsou jeste analog delaye, ktere zni naprosto jinak nez delaye digitalni... na to se taky mrkni...

ukazka typickeho analogu:

http://youtube.com/watch?v=wYocpJ91K4o

lepsi je tohle nez ten horni...:

http://youtube.com/watch?v=lTKi8V4SHhM&feature=related

ukazka typickeho digitalu:

http://youtube.com/watch?v=BD-hs6QHOJ8&feature=related

digitalni delay by se mel proste snazit co nejvice napodobit zvuk puvodni... analog ten zvuk docela oreze o vysky...
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

ja docela slintam po Memory Manovi :-) tahle vecicka by mohla potkat mou nohu.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
noc33

Příspěvek od noc33 »

tak zkus aukro, je tam celý paket ehx( deluxe memory man, microsynthetizér, hot tubes) + stařičký morley power wah, cena za to vše je zatím 1580kč. Mrkni na to, celkem zajímavý. Já jsem koupil celkem výhodně modrýho memory mana z 2.edice(už tam je i chorus), scca konec 70.let a byl za 2000kč...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

No myslim ze pujdu do Carl Martin Red Repeat. Odzkousim a uvidim...
http://kytary.cz/carl-martin-kytarovy-e ... Martin:1:0
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mel by nekdo zajem o ten Danelectro Dan Echo? Za hodinku konci na eBayi aukce, zatim je tam za dost dobrou cenu... Pocitam, ze do 1500 by se to mohlo vlezt ;)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Dirt
Bandzone: www.bandzone.cz/fiveoclocktea
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dirt »

Měl jsem ibaneze Delay a byl dobre, ale měl děsnou spotřebu to mi dost vadilo, bez adaptéru, teď mám digidelay, ten je docela dobrej, ale ta spotřeba je taky na nic. Měl sjem tu čest s T.C. electronicem Nova Delay a byl fakt super:-) jen trosku drahej:-D
Esp-Ltd EC-500, Fender Telecaster Blacktop, Blackstar 1046L6 100w, Marshall 1960 AV

Boss Noise gate
TC. Flashback delay X4
Liquid Chorus
Wah Michalík
Podlahová ladička Korg

--------------------------------------------------------
http://www.bandzone.cz/fiveoclocktea [/b]
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

noc33 píše:tak zkus aukro, je tam celý paket ehx( deluxe memory man, microsynthetizér, hot tubes) + stařičký morley power wah, cena za to vše je zatím 1580kč. Mrkni na to, celkem zajímavý. Já jsem koupil celkem výhodně modrýho memory mana z 2.edice(už tam je i chorus), scca konec 70.let a byl za 2000kč...
jj, vim o tom, jenze mam ten problem, ze nejsem registrovany jako aktivni uzivatel na aukru (nemam potvrzenou adresu, takze cekam na dopis od nich, kterym si ji potvrdim).
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Dirt píše:Měl jsem ibaneze Delay a byl dobre, ale měl děsnou spotřebu to mi dost vadilo, bez adaptéru, teď mám digidelay, ten je docela dobrej, ale ta spotřeba je taky na nic. Měl sjem tu čest s T.C. electronicem Nova Delay a byl fakt super:-) jen trosku drahej:-D
T.C. electronics Nova delay je jeden z mých snů :-) hrálo to fakt alesˇpoň z půlky tak dobře, jako to je v ukázkách na youtube?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
noc33

Příspěvek od noc33 »

To Framikoin, ještě máš čas, nebo to vydražím za tebe...ale určitě to vyleze tak na pětku. Koukni i na polskou vezi, tam je efektů mnohem víc, jen to někteří nechtějí posílat mimo Polsko ( zrovinka je tam memory man-ten modrý, starý co mám i já).
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

diky za nabidku. jeste si nejsem jisty, jestli do toho pujdu a na ten dopis ma fakt jeste chvili cas.
Solstice

Příspěvek od Solstice »

qwer píše:digitalni delay by se mel proste snazit co nejvice napodobit zvuk puvodni... analog ten zvuk docela oreze o vysky...
Nemyslels to spíš obráceně? :)

Z těch tvých ukázek se začínám koukat po tom analogovým delay od Ibaneze, viz. http://www.muziker.cz/Default.aspx?Iban ... _id;103480, doporučil by jsi ho?
Nebo jinak: jsou ty analogové lepší než digitální?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nemyslel, je to pozustatek jeste z dob paskacu, ten prehravanej zpozdenej signal nebyl moc kvalitni a trpely prave nejvic vysky. Ja na svym Danelectru mam potak "Hi Cut", myslim, ze to mluvi za sebe :)

A jestli je lepsi digital nebo analog, to tezko rict. Analogy ale vetsinou dost sumi a mne to treba vyrazne vadi, proto mam digital. Ale u digitalu tam prave neni vzdy tak dobre napodobeny ten analogovy paskovy zvuk, ktery zni tak skvele :) Jsou i vyjimky (Boss DD, Danelectro, ...), ale za ty si vetsinou docela zaplatis. Je to vzdycky kompromis ;)
Naposledy upravil(a) Wohma dne 18.05.2008 18:47, celkem upraveno 1 x.
Somnus Aeternus
noc33

Příspěvek od noc33 »

K šumu analogových krabiček: je to celkem volovina, co se tu píše, mám jich několik a šum není zase tak hrozný, jde taky o to, kam je zapojíš. Delay( ehx memory man-původní, scca konec 70. let) mám ve smyčce a o šumu ani nevím. Dříve jsem měl deluxe memory man( reedice scca 2007) a taky nešuměl.Digitál je s...čka. Alespoň ty běžné (nové bossy, digitechy, line6...).Když už digitál má být zajímavý, většinou stojí stejně nebo i víc jak analog.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ty taky mluvis o spickovych analogovych delayich, proti tem nic nemam a sum nebude moc vyraznej, ale setkal jsem se uz s docela dost analogovyma delayema z nizsi cenove hladiny, u kterych byl ten sum pro me nesnesitelny. Kdyz ma clovek na ten delay terba 6K, tak uz je to taky o necem jinem, nez kdyz shani neco za 2000.
A jak uz jsem rekl, ja si na svuj digital nestezuju :)
Somnus Aeternus
Cheebers

echohead

Příspěvek od Cheebers »

Ahoj,
nekdo tady psal ze Echoheady jsou casto poruchove.
Muzes o tom neco napsat.
Nebo nekdo kdo ma zkusenosti s touto krabickou,
tak neco o ni.
Diky
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Re: echohead

Příspěvek od nozaki »

Cheebers píše:Ahoj,
nekdo tady psal ze Echoheady jsou casto poruchove.
Muzes o tom neco napsat.
Nebo nekdo kdo ma zkusenosti s touto krabickou,
tak neco o ni.
Diky
Mel jsem ji asi dva mesice.Pak prestala fungovat tak jsem ji na kytary.cz vratil a koupil si danelectro Dan echo,ktery je tak 89%lepsi a stalo na bazaru daleko min penez.Echohead od marshallu hrozne zere signal.Tzn,ze kdyz jsem mel level uplne doprava a krabicku jsem seslapl tak se hlasitost celkove stejne zeslabila.To je k nicemu.Jako nastaveni ma super.Funkce reverse,slap echo,analog atd.Jestli to mas na doma tak si s tim paradne zablbnes.Do kapely je vsak k nicemu.Prave kvuli tomu,ze zere signal.Mel jsem jeste od marshallu Jackhammera a ten me taky blbnul.Krabicky od marshallu hezky vypadaji,ale jsou nekvalitni.Efekt ti ma vydrzet az do smrti,a ne ze se po dvou mesicich rozbije.Ztratil jsem v marshallackych krabickach duveru.
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

wikxzen píše:No myslim ze pujdu do Carl Martin Red Repeat. Odzkousim a uvidim...
http://kytary.cz/carl-martin-kytarovy-e ... Martin:1:0
Tak pristi tyden jej budu mit (bazar). Je tu nekdo, kdo jej ma, ciste nahodou?
dandee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dandee »

Tak pak napis, jak ten Carl Martin hraje. Jeste by me zajimalo, jestli mate nekdo zkusenost s Electro Harmonix Echo 1? Chci poridit jednoduchy delay, co nebude zrat signal za solidni peniz. :roll:
Mesa Boogie Single Rectifier, Marshall 1960 A Vintage, PRS CE24 made by BGS, , EHX Small Clone, BOSS DD3, EHX Small Stone, BOSS TU2
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“