Roland Cube 30x vs VOX DA20

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Mno ten valvetronix a mile nás teda překvapil , čistej kanal byl užasnej simalce lampy taky stala za to a ty efekty kupodivu byly též povedený , krásně sme si zajamovali s kvakadlem sice lidi okolo nechapali , ale budiž :D ... Poté sme skouseli celolampu od voxe a teda fakt hruza nevim jestli to byl nepovodenej kus , ale oba jsme se shodli , že to hraje jak darebnej tranzistor ...

OT : Peníze už nikomu nedávám :D Tohle byla jiná situace :wink:
+ : Příště beru kameru stalo to za to :D
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Rikimaru

Příspěvek od Rikimaru »

takže říkáš že velvatronix je v poho?...a s jakým výkonem ste testovali?..ten 15W?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Byla to 15W a mám dojem, že by si zasloužila bejt hlasitější. V tý prodejně se trochu ztrácela. Spíš bych asi šel do 30W verze...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Rikimaru

Příspěvek od Rikimaru »

na 30W nemám tolik peněz už tak za kytaru dám 6K :D
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Rikimaru píše:na 30W nemám tolik peněz už tak za kytaru dám 6K :D
To už je tvůj boj :P
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Rikimaru

Příspěvek od Rikimaru »

to bohužel jo :D
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

No hele já mám tu 15tku a vedle bicích se DÁ hrát ... už jsem to zkoušel, jenomže je prostě nepřeřveš (pokud se bubeník nebude flákat) a budeš se ztrácet, takže jako nouzovka jo ( a navíc je tenhle vox prej z těch 15tek nejhlasitější) , ale jinak s tim jako s " kombem do zkušebny" nepočítej ... tohle je takový kombíčko spíš na to domácí žvýkání, ale tam je až skoro moc silný, hraju na 1/4 volume a to bydlim ve velkym baráku, takže nemám koho otravovat, jen už mi to pak už drnčí s voknama :wink:

P.S. taky by asi šlo hodně o akustiku tý místnosti s bicíma... :)
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Rikimaru

Příspěvek od Rikimaru »

a de popř s kombem zapojit ještě nějaký zesil ? pro zvýšení výkonu?
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Čeče, jestli seš kutil a fajnšmekr, tak si do zadní strany komba uděláš výstup na externí repro :) ... jinak o ničem, co by ti zvedlo výkon nevim.
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

tak to radsi chvilku prisetri na tu 30w... a nebo ji zkus sehnat na tom bazaci...

jestli to chces i do zkusebny, tak je blbost kupovat 15w, abys to pak musel zase nejak dodatecne resit...
chester93

Příspěvek od chester93 »

mam takovy dotaz..jde o ty 2 komba, mezi kterými si dotyčný zakladatel topicu snaží vybrat... Tedy ted Roland Cube 30X a Vox Valvetronix AD15VT-XL.. Pokud si knim dokoupím nějaký footswitch. Tak u toho Rolandu se sním dá přepínat jen mezi Clean a Lead kanálem? A u toho Voxe se dají přepínat 2 libovolné nastavení, které si uložím jako program? Pochopil jsem to správně? Půjdou u toho Rolanda přepínat i nějak efekty? Např. pokud na Clean kanál např. do intra budu chtít plný reverb, tak ten reverb se mi po přepnutí přenese i do lead kanálu??
Bude to u obou komb fungovat i snějakým levným footswitchem nebo si musím koupit nějaký přímo dělaný na dané komba??
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

U Rolandu je pro optimální využité třeba 2 tlačítkový switch. Jedno přepíná JC Clean (čistý) / zbytek simulací a druhé tlačítko zapíná a vypíná efekty...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
chester93

Příspěvek od chester93 »

jj jasne chapu.. jeste mam jeden dotaz.. jak moc se od sebe liší VOX AD15VT a VOX AD15VT-XL, momentalne je na kytary.cz rozdil v cene cca 1000Kc, takze by me zajimalo jestli ten levnejsi VOX je v necem vyrazne horsi.. jedine co jsem postrehnul, tak je mensi reprák a jiné ty simulace, které ale co jsem si pouštěl ukázky vypadali dobře...
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Postřehnul jsi všechny rozdíly :wink: .. XL verze má víc simulací tvdších apeců, AD je víc variabilní :)
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“