GSH 12-30, nebo AlNico Blue

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
133Mike

GSH 12-30, nebo AlNico Blue

Příspěvek od 133Mike »

Po zakoupení komba VOX AC 30C C2X s AlNiCO Blue, bych rád aparát rozšířil o další reprosoustavu pro získání většího prostorového vjemu Vintage.
Dotaz:
Máte (vnímáte) někdo subjektivně (poslechoově) rozdíl mezi
V212BN s reproduktory GSH 12-30 (Wharfadale) a
V212BNX s reproduktory Celestion AlNico Blue
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ahoj, jelikoz jsem vlastnikem ac15 s reprakem wharfadale (ten je mimochodem kopii 30w G12H od celestion), tak ti musim rict, ze rozdil oproti alnicu je patrny... a to jsem ty komba ani nemusel mit vedle sebe. to alnico proste hraje jinak... rozhodne je vic vintage - jedina vyhoda toho wharfadele je v tom, ze si podle me vic rozumi se zkreslenym zvukem (opravdu ZKRESLENYM zvukem), neni to spatny reprak, tohle jsem nechtel rict - kazde ma proste sve pro a proti... g12h je takova vic modernejsi, hodi se vic pro moderni styly, hlavne tvrdsi styly... pokud chces ale vintage zvuk, tak jednoznacne alnico...

nadruhou stranu jsem dost cetl o tom, ze prave alnico s G12H si velice dobre rozumi a je to skvela kombinace pro kombinaci 2x12... takze pak cemu ma clovek verit... nejlepe vyzkouset...

no a jedna otazka nakonec - to fakt potrebujes 4x12 ? :) vetsina lidi je totiz docela nestastna z toho, ze je to kombo hlasite az moc, zatim jsem nenasel nikoho ani na zahranicnich forech, kdo by potreboval dalsi box :) navic jako odposlech to snad musi stacit uplne vsude a jinak se zvuci pres PA ne?
133Mike

AlNico vers. wharfadale

Příspěvek od 133Mike »

Díky za názor,
Nejsem nespokojen se zvukem, ale vím, že nejlepších vlastností repro se dosahuje, když pracují cca do 1/3 jm.výkonu. A taky nemám rád. když jde zvuk z malého "omezeného" prostoru.
Prostě mám rád Vintage (Shadows, Spotnics....) :D
Všechno, co jsem spojil paralelně k ACéčku, tak zvuk spíše zhoršilo.
... ale jak píšu Díky
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no necci se hadat, ale podle me je vintage spis to, kdyz pustim 15w kombo naplno pres 15w reprak :) a nebo 30w pres 2 15w repra...

to ze repra pracuji nejlip (nezkresluji) pri mensi zatezi je sice pravda, ale podle me se to spis hodi do jinych stylu a to dost modernich...

a taky se na ty nove repra musi odehrat nekolik desitek hodin, nez ty repra povoli a zacnou hrat tak jak maji :)
133Mike

Příspěvek od 133Mike »

No, cožpak o to, hádat se taky nechci, ale jsem spíš "fajnšmekr", proto i tenhle dotaz.
... ale když vidím to Tvoje "zápatí"... nevíš, kde je tady dobrej obchod právě s Fendry, nebo s něčím, co by připomínalo Stratocastery z 50.-60-tých let?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

tak to nevim, jelikoz pochazim z oblasti, kde jsou dost mizerne hudebniny, tak jsem si vsechno objednal ze zahranici - jednu z mych kytar jsem si slozil po dilech ( a to opravdu po dilech :) ), nasim obchodum navic tak nejak neverim... ze zahranici jde sehnat spousta veci za super ceny a nikdo z tebe nedela blba a to je to hlavni :) stejne v nasich obchodech neni skoro nic, co by me kvalitativne oslovilo, takze jsem spis zamereny na ebay - clovek koupi, kdyz se nelibi, tak proda a jede se dal...
133Mike

Alnico ....

Příspěvek od 133Mike »

Díky, zkusím pal.....
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“