Valve King Head na basu??

Baskytarová aparatura ...
Odpovědět
Peťan V.

Valve King Head na basu??

Příspěvek od Peťan V. »

Předem upozorňuji, že to není můj nápad, ale našeho basáka.

Chtěl si koupit hlavu Peavey VB-2, ale ta není nějak dostupná, tak z něho vypadlo, že by uzmul Valve kinga a basovej box a dal před to nějakou krabku (asi basovej grafickej equalizér nebo něco od EBS, co já vím .... prostě něco :wink: ) Chce prostě nějakou celolampu, tak pořád špekuluje co a jak, tak by mě zajímalo, jestli by to fungovalo ... no jako ono by to fungovalo, ale jestli by ten zvuk nebyl nějak ošizenej? Pochopitelně by to dával na čistej kanál, takže by to bylo jenom jako koncák .... nebo nešlo by to třeba do efektový smičky, aby se přeskočila předzesáková sekce? jsme to ještě nezkoušely a ani zatím vyzkoušet nemůžem, páč nemá ještě ani box, že by to zkusil přes mou 6505+ ... tak asi tak
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Myslím že u těch zesilovačů by ošizení být nemělo (i když je to samozřejmě solidní ptákovina) Já sám hrál na kytarovou TEslu hodně dlouho...ošizení je u boxů, který neberou ty frekvence....já ybch m uto ale rozmluvil, Experiment to muže byt hezkej, ale celkově se mi to moc nezdá....
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Já jsem hrál jednu zkoušku na kytarovou celolampu ESH 2000 + box peavey 4x10 a hrálo to neskutečně, ty lampy no to byl masakr! Zvuk jak vínko. Ale nevim, jestli je to tak OK... takhle hrát.
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
afektband

Příspěvek od afektband »

Spíš ať koupí lampovou hlavu přímo basovou od hocke.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

dík za názory .... ale s ním to stejně nehne :lol: ... chce prostě celoflašku a prostě peavey, aby nebyl pozadu za mnou :wink:

jinak tu hlavu valve kinga by mohl sehnat novou v přepočtu za 8700,- takže kdyby mu to nevyhovovalo, tak by se dala v pohodě bez prodělku prodat dál 8)

jako takovej vedlejší produkt bych mohl udělat porovnání 6505+ vs. ValveKing, což by taky nebylo naškodu :wink:
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

:D :D :D já tu lampu prostě chci a chci a chci!!! :D :D :D
No uvidíte sami. Třeba časem bude chtit čistej basovej tranzistor :wink:
Tak pak dej vedet jak to dopadlo a hlavně jak to hraje. Jakej k tomu bude box? To taky bude podstatný.

PS.: Napadá mě věta: Když vy kachlíčky tak my břizolit... :D :D :D
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Peťan V. píše: ... chce prostě celoflašku a prostě peavey, aby nebyl pozadu za mnou :wink:
Tak to mě mrzí jestl icche lampu a apeavey "aby nebyl pozadu za tebou"... :?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

box k tomu bude mít 2 × 12" Celestion Green Label.

nemáte někdo možnost zkusit toho ValveKinga na basu? nejlíp teda s basovým boxem? Ono totiž polemizování je o ničem, je to potřeba zkusit :wink:
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

KIWI píše:
Peťan V. píše: ... chce prostě celoflašku a prostě peavey, aby nebyl pozadu za mnou :wink:
Tak to mě mrzí jestl icche lampu a apeavey "aby nebyl pozadu za tebou"... :?
to je jenom jeho argument :D ... on po pořádným apecu touží už dlouho a Peavey mu padlo do oka :wink:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Mně padly do oka hodně Peavey taky, ale kytarový, basový moc ne...já dávám přednost těm typickejm basovejm výrobcům ;-) Ale to je všechno subjektivní :)

johnatán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnatán »

hraju si občas na Kinga s basou...bohužel nemam možnost přes basovou bednu ale normálně tak jak je kombo...a podle mě to tu basu bere dost hezky...na basovej box bych řek že to bude hodně v pohodě...já bych se toho nebál...a ještě to bude originální...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

KIWI píše:Mně padly do oka hodně Peavey taky, ale kytarový, basový moc ne...já dávám přednost těm typickejm basovejm výrobcům ;-) Ale to je všechno subjektivní :)
Ty voe, Peavey, že není typický basový výrobce :-) :-) :-) to mě rozesmálo, Peavey dělá basové hlavy odjakživa, každý druhý basák hraje na Peavey Mark I, II, III.... problém je jen v tom, že Peavey nenabízí moc firem na netu kromě lídlmusic.cz a hudebnicentrum.cz jsem to neviděl nikde...
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

Peťan V. píše:box k tomu bude mít 2 × 12" Celestion Green Label.

nemáte někdo možnost zkusit toho ValveKinga na basu? nejlíp teda s basovým boxem? Ono totiž polemizování je o ničem, je to potřeba zkusit :wink:
můžu to ozkoušet, kytarista má valvekinga, já mám Tour 450 a myslím, že hraje dost dobře, rozhodně bych si ale počkal na basový apec, než to valil přes kytarové, pač tam boudou funkce vyloženě pro basu...ale , podle mě je lepší koupit tranzistor...žádná údržba, větší výkon(ale to je diskutabilní), nižší váha, je to navíc nerozbitné :-)
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Nomak píše:
KIWI píše:Mně padly do oka hodně Peavey taky, ale kytarový, basový moc ne...já dávám přednost těm typickejm basovejm výrobcům ;-) Ale to je všechno subjektivní :)
Ty voe, Peavey, že není typický basový výrobce :-) :-) :-) to mě rozesmálo, Peavey dělá basové hlavy odjakživa, každý druhý basák hraje na Peavey Mark I, II, III.... problém je jen v tom, že Peavey nenabízí moc firem na netu kromě lídlmusic.cz a hudebnicentrum.cz jsem to neviděl nikde...
Víš že jsem chtěl nspat že je tu hodně doporučuje Nomak? :D Já vubec neříkám, že jsou špatný, naopak zvuk Peavey see mi docela líbí, ale dávám přednost něčemu jinému, psal jsem že je to subjektivní :)

Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

KIWI píše:
Nomak píše:
Víš že jsem chtěl nspat že je tu hodně doporučuje Nomak? :D Já vubec neříkám, že jsou špatný, naopak zvuk Peavey see mi docela líbí, ale dávám přednost něčemu jinému, psal jsem že je to subjektivní :)
No, ale fakt je, že s těma typickýma basovýma výrobcema si to přepískl :D . Peavey je opravdu mezi basovými aparáty pojem... (IMHO mnohem větší než MarkBass...)
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Dobře omlouvám se :D NO jelikož je Markbass poměrně novej ,tak to srovnání jsi přepískl :D Ne, konec OT, omlouvám se všem pývíčkářům za podcenění a ostatním za dezinfomaci :)

Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

zkoušel to teda někdo? by mě to zajímalo, jak si s tím valvouš poradí .... jinak to vypadá, že si brácha počká na tu VB-2 až bude někde někdy nějak skladem a uzme ju :wink:
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“