Chtěl si koupit hlavu Peavey VB-2, ale ta není nějak dostupná, tak z něho vypadlo, že by uzmul Valve kinga a basovej box a dal před to nějakou krabku (asi basovej grafickej equalizér nebo něco od EBS, co já vím .... prostě něco
Valve King Head na basu??
Pravidla fóra
Valve King Head na basu??
Předem upozorňuji, že to není můj nápad, ale našeho basáka.
Chtěl si koupit hlavu Peavey VB-2, ale ta není nějak dostupná, tak z něho vypadlo, že by uzmul Valve kinga a basovej box a dal před to nějakou krabku (asi basovej grafickej equalizér nebo něco od EBS, co já vím .... prostě něco
) Chce prostě nějakou celolampu, tak pořád špekuluje co a jak, tak by mě zajímalo, jestli by to fungovalo ... no jako ono by to fungovalo, ale jestli by ten zvuk nebyl nějak ošizenej? Pochopitelně by to dával na čistej kanál, takže by to bylo jenom jako koncák .... nebo nešlo by to třeba do efektový smičky, aby se přeskočila předzesáková sekce? jsme to ještě nezkoušely a ani zatím vyzkoušet nemůžem, páč nemá ještě ani box, že by to zkusil přes mou 6505+ ... tak asi tak
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Myslím že u těch zesilovačů by ošizení být nemělo (i když je to samozřejmě solidní ptákovina) Já sám hrál na kytarovou TEslu hodně dlouho...ošizení je u boxů, který neberou ty frekvence....já ybch m uto ale rozmluvil, Experiment to muže byt hezkej, ale celkově se mi to moc nezdá....
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Spíš ať koupí lampovou hlavu přímo basovou od hocke.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
dík za názory .... ale s ním to stejně nehne
... chce prostě celoflašku a prostě peavey, aby nebyl pozadu za mnou
jinak tu hlavu valve kinga by mohl sehnat novou v přepočtu za 8700,- takže kdyby mu to nevyhovovalo, tak by se dala v pohodě bez prodělku prodat dál
jako takovej vedlejší produkt bych mohl udělat porovnání 6505+ vs. ValveKing, což by taky nebylo naškodu
jinak tu hlavu valve kinga by mohl sehnat novou v přepočtu za 8700,- takže kdyby mu to nevyhovovalo, tak by se dala v pohodě bez prodělku prodat dál
jako takovej vedlejší produkt bych mohl udělat porovnání 6505+ vs. ValveKing, což by taky nebylo naškodu
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
No uvidíte sami. Třeba časem bude chtit čistej basovej tranzistor
Tak pak dej vedet jak to dopadlo a hlavně jak to hraje. Jakej k tomu bude box? To taky bude podstatný.
PS.: Napadá mě věta: Když vy kachlíčky tak my břizolit...
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Tak to mě mrzí jestl icche lampu a apeavey "aby nebyl pozadu za tebou"...Peťan V. píše: ... chce prostě celoflašku a prostě peavey, aby nebyl pozadu za mnou![]()
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
box k tomu bude mít 2 × 12" Celestion Green Label.
nemáte někdo možnost zkusit toho ValveKinga na basu? nejlíp teda s basovým boxem? Ono totiž polemizování je o ničem, je to potřeba zkusit
nemáte někdo možnost zkusit toho ValveKinga na basu? nejlíp teda s basovým boxem? Ono totiž polemizování je o ničem, je to potřeba zkusit
to je jenom jeho argumentKIWI píše:Tak to mě mrzí jestl icche lampu a apeavey "aby nebyl pozadu za tebou"...Peťan V. píše: ... chce prostě celoflašku a prostě peavey, aby nebyl pozadu za mnou![]()
Mně padly do oka hodně Peavey taky, ale kytarový, basový moc ne...já dávám přednost těm typickejm basovejm výrobcům
Ale to je všechno subjektivní 
hraju si občas na Kinga s basou...bohužel nemam možnost přes basovou bednu ale normálně tak jak je kombo...a podle mě to tu basu bere dost hezky...na basovej box bych řek že to bude hodně v pohodě...já bych se toho nebál...a ještě to bude originální...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
basa Ibanez TRB-100
- Nomak
- Kontaktovat uživatele:
Ty voe, Peavey, že není typický basový výrobceKIWI píše:Mně padly do oka hodně Peavey taky, ale kytarový, basový moc ne...já dávám přednost těm typickejm basovejm výrobcůmAle to je všechno subjektivní
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
- Nomak
- Kontaktovat uživatele:
můžu to ozkoušet, kytarista má valvekinga, já mám Tour 450 a myslím, že hraje dost dobře, rozhodně bych si ale počkal na basový apec, než to valil přes kytarové, pač tam boudou funkce vyloženě pro basu...ale , podle mě je lepší koupit tranzistor...žádná údržba, větší výkon(ale to je diskutabilní), nižší váha, je to navíc nerozbitnéPeťan V. píše:box k tomu bude mít 2 × 12" Celestion Green Label.
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
Víš že jsem chtěl nspat že je tu hodně doporučuje Nomak?Nomak píše:Ty voe, Peavey, že není typický basový výrobceKIWI píše:Mně padly do oka hodně Peavey taky, ale kytarový, basový moc ne...já dávám přednost těm typickejm basovejm výrobcůmAle to je všechno subjektivní
![]()
![]()
to mě rozesmálo, Peavey dělá basové hlavy odjakživa, každý druhý basák hraje na Peavey Mark I, II, III.... problém je jen v tom, že Peavey nenabízí moc firem na netu kromě lídlmusic.cz a hudebnicentrum.cz jsem to neviděl nikde...
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
No, ale fakt je, že s těma typickýma basovýma výrobcema si to přepísklKIWI píše:Víš že jsem chtěl nspat že je tu hodně doporučuje Nomak?Nomak píše:Ty voe, Peavey, že není typický basový výrobceKIWI píše:Mně padly do oka hodně Peavey taky, ale kytarový, basový moc ne...já dávám přednost těm typickejm basovejm výrobcůmAle to je všechno subjektivní
![]()
![]()
to mě rozesmálo, Peavey dělá basové hlavy odjakživa, každý druhý basák hraje na Peavey Mark I, II, III.... problém je jen v tom, že Peavey nenabízí moc firem na netu kromě lídlmusic.cz a hudebnicentrum.cz jsem to neviděl nikde...
Já vubec neříkám, že jsou špatný, naopak zvuk Peavey see mi docela líbí, ale dávám přednost něčemu jinému, psal jsem že je to subjektivní
Dobře omlouvám se
NO jelikož je Markbass poměrně novej ,tak to srovnání jsi přepískl
Ne, konec OT, omlouvám se všem pývíčkářům za podcenění a ostatním za dezinfomaci 
zkoušel to teda někdo? by mě to zajímalo, jak si s tím valvouš poradí .... jinak to vypadá, že si brácha počká na tu VB-2 až bude někde někdy nějak skladem a uzme ju