Mix s "talk Back"

Pro živé ozvučení, studiové, monitorovací, ...
Odpovědět
MarcoR

Mix s "talk Back"

Příspěvek od MarcoR »

Zdravím, potřeboval bych radu, potřebuju mixážní pult s minimálně 3 - 4 vstupy na Mikrofon, klidně bez FX procesoru, a dohromady tak 8 - 10 jednotlivých řad. Ale potřebuji nutně funkci Talk Back, a ještě perlička na za´věr, potřebuji v nˇjeaké pŕijatelné cenové hladině ideálně do 10 000 . Díky za radu, já sám uvažuji o

Kód: Vybrat vše

http://musiccenter.cz/Behringer-SL2442FX-PRO:25967

Kód: Vybrat vše

http://musiccenter.cz/Mackie-ONYX-1620-ONYX-serie:25945
Jenomže první je prostě Behringer, a druhý je zase na mě drahý, můžete mi poradit? Děkuji.
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

TalkBack řeším jakýmkoliv volným mikrofonem, který je po ruce...

Není to podle mně rozhodující parametr - na mixu jsou důležitější věci, jako třeba přebuditelnost, routing, průběh korekcí, odolnost proti VF rušení, kvalita fitrů ap.
Naposledy upravil(a) pavel2 dne 28.05.2008 11:15, celkem upraveno 1 x.
MarcoR

Příspěvek od MarcoR »

Takže podle tebe je lepší Mackie?
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Z těch dvou určitě - jak zvukově, tak zpracováním.

Na co to míníš používat ?

Ono je víc možností...
MarcoR

Příspěvek od MarcoR »

Předevśím je to na nahrávání vokálů, vlastne předev´´sim, vlastne je to to co se s tím mixem bude dělat řekněme 4x do týdne :-)
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Kdyby jsi mohl mít ten Mackie, tak rozhodně nebudeš litovat - zaprvé má dvoje přeladitelné středy a za druhé se může vybavit firewire adptérem, takže můžeš zaznamenávat všechny stopy najdnou.

Nehledě nato, že kvalita zvuku je opravdu výrazně lepší...
MarcoR

Příspěvek od MarcoR »

takže mackie.. :-))) Sice ten Behringer vypadá líp, ale jestli je ten Mackie kvalitnější tak asi není co řešit.. a pokud nechci utratit statisíce za Allen&Heat .... btw.. Jak se to používá ten firewire adaptér..
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Připojíš to k počítači kde je Cubase nebo něco podobného a nahráváš v plné kvalitě bez ztráty :-)

Mackie používá velmi kvalitní A/D D/A převodníky, myslím, že tady to má konfiguraci 1 x A/D, 2 x D/A.

Jsou i jiné možnosti v téhle cenové hladině - Phonic (PHONIC HELIX B. FIRE 24 MKII) je mix, kde je firewire už od přírody a každý kanál jde nahrát do samostatné stopy, Yamaha (YAMAHA MW12CX) má zase celkem promyšlené pulty, kde každá šavle jde naroutovat přímo na USB.

Edirol (EDIROL M 16DX) je pult úplně digitální a jedná se nejspíš o cestu, kudy se bude tahle technika téhle třídy ubírat.

U každýho je něco zajimavýho - záleží na oblasti použití, financích, nárocích...
MarcoR

Příspěvek od MarcoR »

Tak o už je na mě poměrně ais složité :-))) Mě se ten Behringer docela líbí, ale jestli je ten Mackie lepší, jak tvrdíš tak jsem asi uŹ rozhodnutý :-)
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

No Mackie je lepší rozhodně - mezi klasickými analogovými pulty patří ke špičce.

Nicméně koukni i na http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -23494.php

Jde opravdu o dobrou mašinu s novými možnostmi, které na analogu prostě neuděláš. A jestli nejsi zatím zvyklý na konkrétní mix a ovládání, tak tohle rozhodně není složitější než na klasice.
MarcoR

Příspěvek od MarcoR »

Zase já ne´vim.. tenhle mi připadá.. takový... no já nevím.. ošklivý je to slovo.. :-))
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“