FENDER Hot Rod DeVille

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
spac

FENDER Hot Rod DeVille

Příspěvek od spac »

Čau,
nedávno jsem měl možnost hrát ne kombo FENDER Hot Rod DeVille a úplně mě nadchlo brilantním ocelovým zvukem čistého kanálu. Po zapojení stejné kytary na MARSHALL TSL 601 jsem byl zvukem Marshallu zklamanej. Takže sem skoro rozhodlej pro tenhle Fender. Jedinou věcí, kterou mě Fander odrazuje je integrovanej Overdrive, kterej mi nevyhovuje.
Použitá kytara byla Epiphone Les Paul Standard Plus s 2x Seymour Duncan SH-10. Budu hrát Street Punk.

Je tu otázka, zda zvolit variantu s 4x10" nebo 2x12" reproduktory? Nebo zda zvolit klasiku v podobě MARSHALL TSL 601.

Dík za rady.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Chtel si rict ze se ti nelibi ze ten overdrive je integrovany nebo ze se ti nelibi jeho zvuk ? :) Jinak na fendera street punk? To ho znehodnocuje :D
spac

Příspěvek od spac »

*Twisted.Brother* píše:Chtel si rict ze se ti nelibi ze ten overdrive je integrovany nebo ze se ti nelibi jeho zvuk ? :) Jinak na fendera street punk? To ho znehodnocuje :D
Nelíbí se mi zvuk toho efektu.
Zvuk toho Fenderu se mi líbí, protože má výrazný vejšky a výbornou dynamiku. Už deset let používám pouze lehce zkreslený zvuk, aby byly pěkně slyšet všechny struny a zároveň to mělo pěknej odpich.
Na Marshallu mi středy a vejšky moc z bedny nelezly.

Proč by Street Punk znehodnotil Fendera?
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

spousta punkovejch kapel (americký chlapečci) hrajou právě na hot rody, ale zkreslení hlavně přes Overdrivy, poněvadž tak skvělej čistej je v tý kategorii vyhlášenej a poskytuje parádní základ pro OD...jinak i se zkreslením Fenderů se dá dobře hrát, ale ne gain na max a řezat přes kobylkovej HB, to je fakt...je to ale dobrej zvuk na blues, s hot rodem i na ostřejší sola přes strata...
jinak popřemejšlej o Fender Super Sonic, což je jedinej Fender (vyjma předchůdce Pro Sonica) kterej je dělanej i na tvrdší styly a jeho zkreslení je moc pěkný...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

spac píše:
*Twisted.Brother* píše:Chtel si rict ze se ti nelibi ze ten overdrive je integrovany nebo ze se ti nelibi jeho zvuk ? :) Jinak na fendera street punk? To ho znehodnocuje :D
Zvuk toho Fenderu se mi líbí, protože má výrazný vejšky a výbornou dynamiku. Už deset let používám pouze lehce zkreslený zvuk, aby byly pěkně slyšet všechny struny a zároveň to mělo pěknej odpich.

A to ti lezly jako basy nebo co??? :roll:

Jinak nevím co je na tom TSL tak klasického :D. Krom toho že je to jeden z mnoha Marshall kentusů?
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
spac

Příspěvek od spac »

Maples píše:spousta punkovejch kapel (americký chlapečci) hrajou právě na hot rody, ale zkreslení hlavně přes Overdrivy, poněvadž tak skvělej čistej je v tý kategorii vyhlášenej a poskytuje parádní základ pro OD...jinak i se zkreslením Fenderů se dá dobře hrát, ale ne gain na max a řezat přes kobylkovej HB, to je fakt...je to ale dobrej zvuk na blues, s hot rodem i na ostřejší sola přes strata...
jinak popřemejšlej o Fender Super Sonic, což je jedinej Fender (vyjma předchůdce Pro Sonica) kterej je dělanej i na tvrdší styly a jeho zkreslení je moc pěkný...
uff... FENDER - Super-Sonic ten tady mají za cca 42.500,- to je na mě moc peněz. Ale zkusím najít tu levnější variantu, co maj na webu výrobce.

Jinak koukám ,že hraješ taky na kombo Fender Blues Deluxe, jak hraje?
spac

Příspěvek od spac »

Joey píše:
spac píše:

A to ti lezly jako basy nebo co??? :roll:

Jinak nevím co je na tom TSL tak klasického :D. Krom toho že je to jeden z mnoha Marshall kentusů?
Basy měl Marshall pěkný, plný a dobře čitelný. Ale středy a vejšky byly dost neutrální. A teď hledám kombo, který bude mít dynamický středy i vejšky při zachování dobrý čitelnosti zvuku.
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Zkusils někdy Plexi? nebo osmikilo??? To je Marshall, ne nějaký MG, DSL, TSL apod.. Plexi a osmička má také výšky a středy že to hezké není. :wink:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
spac

Příspěvek od spac »

Joey píše:Zkusils někdy Plexi? nebo osmikilo??? To je Marshall, ne nějaký MG, DSL, TSL apod.. Plexi a osmička má také výšky a středy že to hezké není. :wink:
Tak to sem fakt nezkoušel. Koukal sem a hlava JCM800 vychází a cca 40.000,- a to je fakt moc.
Já hledám kombo kolem 30.000,-
termyx

Příspěvek od termyx »

JCM 800 originál seženeš za 20tis. na bazáči.. zbytek box 2*12 a jedu jedu
to a to a za chvíli zas tohle
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

stejně si myslím, že by Ti rozhodně stačil Hot rod nebo blues DELUXE:) toho seženeš už kolem 15 a hraje naprosto parádně, tlačí jako blázen a když z toho tahaj ještě 60W, přijde mi to příliš...i když, nejhezčí zkreslenej zvuk jsem na Blues Deluxe vytočil na chalupě, pánové podržte se: Gain - 12, Master - 12 ...to byla totálně na max vyštavená lampa a stojí to za to...jen mi toho komba až bylo líto :twisted:
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
spac

Příspěvek od spac »

Maples píše:stejně si myslím, že by Ti rozhodně stačil Hot rod nebo blues DELUXE:) toho seženeš už kolem 15 a hraje naprosto parádně, tlačí jako blázen a když z toho tahaj ještě 60W, přijde mi to příliš...i když, nejhezčí zkreslenej zvuk jsem na Blues Deluxe vytočil na chalupě, pánové podržte se: Gain - 12, Master - 12 ...to byla totálně na max vyštavená lampa a stojí to za to...jen mi toho komba až bylo líto :twisted:
OK OK
Doporuč mi teda celolampový komba Fender s cenou 25.000 - 30.000,- vhodné pro Punk/Street Punk.

Díkes.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

co to je street puck? :D
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

a proc chces mermomoci Fender?
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Hansen

Příspěvek od Hansen »

Kup neco levnejsiho/jinou znacku.

Uprimne, na punk je fendera skoda. Je to sice muj pohled, ale jak rikam, nevyuzijes to za ty prachy dostatecne (budes snad hrat punk na cistej kanal?)

Kdyz uz na punk zkusil bych neco z tvrdsim/prubojnejsim zkreslenim. Klidne i metalovejsi aparat jako ENGLy apod.

Uvazoval bych osobne o nejaky hlave + box 4x12. Pokud teda nemas problem s prevazenim.
spac

Příspěvek od spac »

Tak nevím, chci pořádný lampový kombo (pouze kombo) na Punk/Street Punk.

Na značce tedy netrvám.
Dobrý Overdive by se hodil.

Musí být nové.

Dík
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

kluci maj pravdu, že je spousta jinejch aparátů na takovej styl vhodnějších...nevím, proč trváš na novém, hodně to komplikuje výběr a dobrou koupi.)
spac

Příspěvek od spac »

Maples píše:kluci maj pravdu, že je spousta jinejch aparátů na takovej styl vhodnějších...nevím, proč trváš na novém, hodně to komplikuje výběr a dobrou koupi.)
Nemám důvěru k použitejm věcem :-( , radši kupuju nový.
Doporuč mi tedy nějaký aparáty...
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

spac píše:Nemám důvěru k použitejm věcem :-( , radši kupuju nový.
Jsem na tom podobně... Se všim, co jsem měl v životě ze druhý ruky, byly nějaký problémy.

(Nadsázka, nechytejte mě za slovo, prosím.)
spac

Příspěvek od spac »

Tak fakt nevím.
Zkusím zajet do Prahy a vyzkoušet ve kšeftech co nejvíc aparátů.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“