Aparát do začátku

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

Já si pamatuju jak nedávno tu básnili všichni o tom valvekingovi jaký to není supr apec a teď o něm ani zmínka a je to tu samý lampový Crate :lol:
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mozna proto, ze Crate je levnejsi :D Ale ja osobne ho teda nedoporucuju, nebudi ve mne duveru :( Mel jsem nutkani aspon zkusit tu V33H, ale nikde zadny poradny reference, tak na to hazu kakac.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
frenzyfish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frenzyfish »

jo aha, tak to schvaluju, kdyz to mas jak tahat :wink:

btw. valveking byl myslim taky nejlevnejsi celolampa s podobnym vykonem, to jen k tej duvere :)
kytara Squier Vintage Modified Tele SSH Olympic White Maple // kombo VOXAD30VT // struny DR MT-10, Carl Martin 11 // Dunlop Tortex 0.73, Dunlop 0,73 a 1mm // kabel Planet Waves JACK-JAKC 4,5m
afektband

Příspěvek od afektband »

Hlavně ty aparáty budou mít asi hodně rozdílnej zvuk. Valveking je high-gain a crate takovej čajček.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

crate 18w a 33w jsou proste tradicni jednoduche ackove aparaty s vynikajicim cistym zvukem a skvelym crunchem, VK sazi spis na zkresleny kanal a higain...

porovnavat tyhle dve komba je naprosty nesmysl...

to je jako srovnavat ts-9 od ibanezu se metal zone od bosse...
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

*Twisted.Brother* píše: Nemusi si rvát uši né? a uslyší , toho se nebojím a naučí se naslouchat.. kdyz ja jsem slysel 15ku tranzistor na 2/10 tak on prece musi slyset vytavenou lampu ne?
Ehm, no nevim.
Za prvý když tu lampu dáš naplno, tak z toho nedostaneš jinej zvuk, než zkreselnej, na rock asi dobrý, ale i tam se občas hodí čistej a trocha výkonový rezervy - proto se taky dělaj třeba 120W Fender komba, ne proto, aby sis na podiu zničil uši, ale aby si využil plně dynamiku elektronek.

Za druhý ti potom moc dlouho nevydrží elektronky, když to budeš pořád rvát naplno.

Za třetí je podle mě ten reprák v tom kombu do zkušebny nanic, když už teda těch 5W, tak s citlivým 12´ repro.

k tomu výkonu si dovolim jednu ukázku na youtube: http://www.youtube.com/watch?v=P-PHqs4zBAc
je tam i mimo jiné hlava 7Wattů, tu zkušebnu to utáhne jakž takž, ale čistej zvuk nikde a navíc hraje přes 4x12´ box.
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

qwer píše:crate 18w a 33w jsou proste tradicni jednoduche ackove aparaty s vynikajicim cistym zvukem a skvelym crunchem, VK sazi spis na zkresleny kanal a higain...

porovnavat tyhle dve komba je naprosty nesmysl...

to je jako srovnavat ts-9 od ibanezu se metal zone od bosse...
Neprijde mi to az tak nesmyslny, protoze na Crunchovej zvuk si podle me moc lidi ten Crate nekoupi :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

*Twisted.Brother* píše:
rotten77 píše:
*Twisted.Brother* píše:Bože ... kdy se naučíte , že umění není hrát nahlas , ale potichu ..
...i za cenu, že se ve zkušebně neuslyší? Nebo uslyší, ale málo...
Nemusi si rvát uši né? a uslyší , toho se nebojím a naučí se naslouchat.. kdyz ja jsem slysel 15ku tranzistor na 2/10 tak on prece musi slyset vytavenou lampu ne?
a to si ten tranzistor měl přidělanej reprem k hlavě?
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
felixx

Příspěvek od felixx »

Svýho starýho Bandita zrovna prodávám (je v zde v tržnici), co říct je to variabilní dobrej apec...
Fender Strat Highway One Wine Red
Furch G-23 SO, Fishman Natural I
Ampeg Reverbrocket R-12R 50W
Ebow Plus, TS9, BD2, BB2, ED1, CH1, TU2, LS2, GEB7
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“