já chci lampu!

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

No ja si nejsem moc jisty tim, zda by Fender Blues Deluxe (40W lampa) byl na doma idealni. Zkusebna samozrejme ano. Uz to tady tusim i nekdo psal, ze je to uz velky, v pokoji tezko snesitelny ramus na volume mezi 1-1,5 :). Ja osobne se svou 15W lampou snesu hlasitost v obyvaku na volume 2 z 10ti a uz to je docela hodne...

Na doma samozrejme ten nejaky Junior bude paradni, ale i do zkusebny mezi trandaky se dovede taky prosadit, jako skoro kazda dobra lampa.
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 11.05.2008 22:00, celkem upraveno 1 x.
termyx

Příspěvek od termyx »

jo dvoukanál je že má dva kanály..clean a drive..ty sou sériový, jako, že jdou za sebou( to je běžný u většiny zesíků) pak sou taky paraelní nebo prostě separátní..a to je vlastně každej kanál zvlášť..takže jakoby dva jednokanály....

jednokanál může mít taky třeba gain nebo tlačítko boost a tak..kterym přepneš zkreslení v preampu..ale taky nemusí a gain se může přidávat právě jen knobem master volume..(takže vytavíš víc koncový lampy a začne to nakreslovat)
dvoukanál má prostě clean a drive... čistej je prostě čistej a na zkreslenym se přidává zkreslení v preampu

bazaru bych se rozhodně nebál...sám velmi nerad nakupuju nový věci a pokud to jde..koupim zaručenou kvalitu za velmi dobrý peníze z bazaru...
snímače, komba, krabičky a dokonce i super kopačky :D
neboj jsou na to i prášky :D :D
¨
jo pokud bych se někde mýlil, klidně snesu když mě někdo opraví
to a to a za chvíli zas tohle
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Ok díky moc pánové. :) Asi zůstanu u představy toho Juniora, protože to budu mít asi hlavně na doma. Zkušebnu ani zatim nemáme a je dost možný, že tam bude jiný kombo od kámoše. Ale díky za reakce.

To máte za odměnu:

Obrázek

:lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
termyx

Příspěvek od termyx »

jůůůůů :D
ok, tak juniora plus nějakej booster na vintage a něco dalšího na modern nebo co z toho chceš ještě vytahnout :) ale ber bazárek..novej sou vyhozený prachy
to a to a za chvíli zas tohle
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

je to fakt, blues junior je oproti hot rod a blues deluxům strašně předražená malá kraxna, ale hraje pěkně.)
ale dá se sehnat z bazaru kolem 12 tisíc...což už docela jde.)
v ještě nižší cenový relaci, a dyž chceš něco nového bych se nebál těch Cratů V řady, taková V18 2x12 je docela nářez:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Solstice

Příspěvek od Solstice »

Je možný, že když hraju na celolampu 100 W celkem potichu, že se tím nějak ničí? Mám na myslí, pokud na ní hraju třeba doma a nevykrmím a "nenechám jí proběhnout se" třeba ve zkušebně nebo na koncertě, tak jestli jí to nějak neubližuje. Nebo je to jenom další z pověr?
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Solstice píše:Je možný, že když hraju na celolampu 100 W celkem potichu, že se tím nějak ničí? Mám na myslí, pokud na ní hraju třeba doma a nevykrmím a "nenechám jí proběhnout se" třeba ve zkušebně nebo na koncertě, tak jestli jí to nějak neubližuje. Nebo je to jenom další z pověr?
To nevim, ale je to jako bys lítal se stíhačkou v obýváku :D
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Solstice píše:Je možný, že když hraju na celolampu 100 W celkem potichu, že se tím nějak ničí? Mám na myslí, pokud na ní hraju třeba doma a nevykrmím a "nenechám jí proběhnout se" třeba ve zkušebně nebo na koncertě, tak jestli jí to nějak neubližuje. Nebo je to jenom další z pověr?
To je mysleno vazne??
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

btw je normální když mám na tom blues juniorovi po určitý době ten kovovej zadní panel s čudlíkama horkej?

wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Jo to je normalni. Lampicky nejsou zadny studeny jesterky ze ... Moje kombo je taky horke jak das. Hlavne tedy kovovy ovladaci panel s cudlikama.
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Jojo, normalni stav:)
Marshally 401 maji navic spatne delany odvetravani a dost trpi na prehrivani:))
afektband

Příspěvek od afektband »

Já mam na hlavě položený hodiny s teploměrem. Ty hodiny hlavně kvůli tomu abych věděl, kdy jsem to zapnul, ale údaje na teploměru jsou taky zaímavý, dkyž to mám jakoby nad lampama, tak tam mám standartně 40 a víc stupňů a to je jenom položený zezhora na hlavě.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

A škodí to míň když to nechám zapnutý třeba půl dne a v průběhu na to občas hraju, nebo když to pokaždý zapnu a vypnu?

afektband

Příspěvek od afektband »

rasomaso píše:A škodí to míň když to nechám zapnutý třeba půl dne a v průběhu na to občas hraju, nebo když to pokaždý zapnu a vypnu?
Nejspíš to vypínání. A když to necháváš stát třeba víc než půl hoďky, tak akorát vypnout stand by, jinak tak do půl hoďky to nech normálně zapnutý celý.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

tady žádný standby není omg co to jee :shock: :lol:

afektband

Příspěvek od afektband »

rasomaso píše:tady žádný standby není omg co to jee :shock: :lol:
co máš za aparát? Jestli tam stand by nemáš (to je ten druhej čudl vedle zapínání), tak to prostě nechávej pořád zapnutý.

Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

afektband píše:
rasomaso píše:tady žádný standby není omg co to jee :shock: :lol:
co máš za aparát? Jestli tam stand by nemáš (to je ten druhej čudl vedle zapínání), tak to prostě nechávej pořád zapnutý.
Fender Blues Junior nemá přepínač standby.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

to rasomaso:
Po zapnuti nech 15-25 min bezet v klidu s volume na 0.
Pokud mas kytarovy kabel v input dire, tak jej odpoj, at se kombo "soustredi" vyhradne na sebe pri zahrivani pak po te cekaci dobe kabel zapoj zpet.
Po posunuti volume z 0 na 1 se v kombu vypina pojistka, ktera je nahrazkou za stand by. Moderni, dnesni komba bez stand by jsou tim bezne vybavena. Faze volume na 0 odpojuje od lamp anodove napeti a lampicky jsou v klidovem stavu, ale hrejou a pracuji nadale, tak na to nesahej uvnitr, jasny? :D
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

děkuji :D

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“