Nejlepší lampová komba na doma

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět

nejlepší lamp. kombo na doma?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

nejjednodušší dělení - aparáty, který se chovaj jako vintage - crunch, rock´n´roll, max. hard rock - Fender, Vox, ty Crate, a moderní aparáty (většinou konstrukce s čudlíkama vepředu nahoře, ne zezadu) jsou na tvrdší styly, ale zpravidla nemají tak pěkný čistý zvuk - marschally, M/B, Engly

můžou kreslit i při vyšších hlasitostech, a to jak vintage, tak moderní na čistym kanálu. velice stručně;)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Btw co si myslíte o Fender Blues Junior?
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

je fajn, ale na to, co to je za aparát je hodně předražený. Hraje krásně, vypadá taky bytelně, ale za jeho cenu seženeš i Hot rod nebo Blues Deluxe a eště Ti zbyde "na pívo"
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Holeczech

Příspěvek od Holeczech »

Koupil jsem si na doma Peavey VK 5W a pořád je to na panelák moc :-),ale i při malý hlasitosti nádherný teplý zvuk,s krabičkou parádní pila.Připojil jsem ho na 100W repro a v klídku s bicíma ve zkušebně.
Praktická věc lehčí a menší než balení Dobré vody.
Jedu na chatu kde si jí parádně vosolim,ve zkušebně mám pěkně vytavený zvuk přitom jsou slyšet i ostatní :-) a doma si užívám kvalitky.No a na koncerty mám silnější aparát.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Tak to tady zase trošku popostrčím. :)

Tu kopii valve juniora začli dělat ve větší wattáži. Za lidový peníz 15W celolampa Harley Benton GA15.
Co jsem zatím viděl fotky z vnitřku, tak nikde žádný polovodič :) (až na usměrňovač).
Jediná nevýhoda může být to ovládání. Přece jenom čistý jednokanál jenom s volume v 15W třídy A (push-pull) to už může být doceal síla. :twisted:
Repro asi bude to, kde se nejvíc šetřilo ale to se dá čekat. :wink:
Má to dokonce efektovou smyčku, line-out a výstup na sluchadla. Za ty prachy to vypadá dost lákavě.

http://www.thomann.de/de/harley_benton_ga15.htm
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

o Harley Benton jsem toho neslyšel moc dobrýho....řekl bych, že je to jedna z těch levných značek...nevím...moc bych tomu ale nevěřil...asi by to chtělo vyzkoušet, ale tohle asi v Česku nenajdeš... :evil:
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tom49 píše:o Harley Benton jsem toho neslyšel moc dobrýho....řekl bych, že je to jedna z těch levných značek...nevím...moc bych tomu ale nevěřil...asi by to chtělo vyzkoušet, ale tohle asi v Česku nenajdeš... :evil:
Tak ta 5W verze je úplně to samý jako Valve Junior od Epiphone. Tohle bude určitě taky už nějakej vyráběnej zesilovač akorát to prostě dávají do jiné krabice. :)
Zas za ty prachy by se to dalo i risknout. :)
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Ty jo trošku mi na tom vadí, že tam není gain a volume, že je tam jenom volume. kdybych chtěl zkreslenej zvuk a mít to potichu tak to nedám.... Ale těch 5w s nějakým reprákem by fakt mohlo bejt dobrejch...
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Je to zkopirovany VJ..VJ jsem mel a zkresleny mozna nedas ani nahlas:))
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Sakra škoda, že ten Harley Benton 15W je jenom jako kombo. Kdyby to byla jenom hlava tak by to bylo super.
Náš kytarista má totiž tranzistor Torgue ve kterým je 12tka 100W Celestion. Tak právě shání, že by koupil k tomu jenom hlavu. Myslíte, že 15W v A class lampě by dokázalo utáhnout zkušebnu, když nemáme bicí, ale jenom konga. A hrajeme folk, folkrock. Takže žádnej velkej nářez.

Jde taky o to, že když by to dal hodně nahlas. Tak začne to kreslit nebo moc ne??? Fakt netuším jak se to chová když to má jenom volume. Protože občas je potřeba pěknej čistej zvuk že... :-)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

S větším volume to bude kreslit z lampy člověk sterilní čistej dostane jen potichu a nebo s kombinací lamp co kreslí později.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

aivn86 píše:Sakra škoda, že ten Harley Benton 15W je jenom jako kombo. Kdyby to byla jenom hlava tak by to bylo super.
Náš kytarista má totiž tranzistor Torgue ve kterým je 12tka 100W Celestion. Tak právě shání, že by koupil k tomu jenom hlavu. Myslíte, že 15W v A class lampě by dokázalo utáhnout zkušebnu, když nemáme bicí, ale jenom konga. A hrajeme folk, folkrock. Takže žádnej velkej nářez.

Jde taky o to, že když by to dal hodně nahlas. Tak začne to kreslit nebo moc ne??? Fakt netuším jak se to chová když to má jenom volume. Protože občas je potřeba pěknej čistej zvuk že... :-)
A tak já myslím, že to jako halvu začnou taky dělat. Rozhodně to má dost výstupů na ext. box takže asi není problém to jako hlavu použít. Akorát to bude o trošku větší no. :)

Tenhle chlapík má volume v půlce a zkreslený se mi to nezdá.
http://www.youtube.com/watch?v=fqd8ER5tg3E
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

No právě toho se obávám. A co ten výkon myslít, že je 15W dost nebo to chce koupit někde něco tak s 30W, protože to už by stačit mělo v pohodě. Další věc je tak, že to taháme na podium, ale jako jeho odposlech by to mohlo stačit ne? a pro ostatní se to dá do monitoru. Já fakt s lampama nemám zkušenosti tak se ptám. :D A kdyby to za to stálo tak bych mu to doporučil
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no pokud to ma trosku slusne repro, tak je to hlasite dost... ja jsem ted voxika postavil proti fender hot rod 40w tridy ab, nastaveny jsem mel cisty zvuk (tak 1/4 az 1/3 na preampu) a komba jsme dali naplno, hlasitostne to bylo naprosto nastejno... do zkusebny dostacujici naprosto, na male konciky taky, na vetsi pripichnout bednu 2x12 a nebo to nazvucit...

ten HB nemusi hrat spatne, ale ma 10' reprak s kdovijakou citlivosti, coz je hodne limitujici a taky je trosku skoda, ze ma jen jeden volume - dost bych se divil, kdyby to nekreslilo kdyz se to hodi nekde za pulku - ale 15w lampa tridy a za 4500? to tady opravdu jeste nebylo...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

http://kytary.cz/blackheart-celolampova ... 69:0:0:1:0
a co tohle? vypadá to přece jenom o trochu bytelněji a 15/7 W není k zahození...ale bohužel jsem na to nehrál, tak nevím...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

No na toho Blackhearta se díval a shodli jsme se,že by to nemuselo být špatný. škoda, že ho taky nemá Houdek. Tu 5W lampu má o dost levnější. A když to tak poslouchám tak mám trochu pocit, že to má takovej trochu drsnější sound. Spíš do tvrdejch stylů. Ale možná se mi to zdá. Nevím.

qwer píše:
ten HB nemusi hrat spatne, ale ma 10' reprak s kdovijakou citlivosti, coz je hodne limitujici a taky je trosku skoda, ze ma jen jeden volume - ..
Repro právě neřeším, protože má kombo 12palcem Celestion 100W. a to by se použilo jako box. Ten zesák co v tom je už není nic moc... Má toho po těch letech asi už dost. A toho kreslení se taky trochu bojím. kdyby to mělo gain a volume tak by nebylo co řešit.
I když tady ten Black vypadá dost pěkně http://www.youtube.com/watch?v=0ykiak1P ... re=related

EDIT. tak ne na kytary.cz mají tu 5w ještě levnější než u houdka.
misadlouhy

Příspěvek od misadlouhy »

Chystá se malé kombo Orange Tiny Terror
http://www.youtube.com/watch?v=kq8IshRNuis
Obrázek
- nějaké informace o launchi http://www.orangeamps.com/news.asp?ID=23
- technické specifikace http://www.orangeamps.com/products.asp? ... iew&ID=103
(ON/OFF switch, 7/15W RMS switch, dioda, Vol, Tone, Gain, Jack In)

Na trh (USA?) má přijít někdy v půlce června. Cena .. na jednom UK eshopu ho mají za 439liber (555eur.. očekávané datum dodání 30.srpna)

Pro ty kdo neví, zvuk bude někde tady
http://www.dumhudby.cz/eshop/zes-orange ... 64947.html
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... sc&start=0
tj. do zkušebny a na malá klubová pódia je hlasitost tak akorát.
Norman ST 40 folk
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no reprak a lampy to ma uplne stejne jako ac15cc1... a proto mi nejde do hlavy, jaktoze to tak kresli - neni v tom nejaka dioda? Tohle mi na 2 ecc83 v preampu prijde trochu prehnane :) a jeslti to takhle kresli, tak to asi na cisty zvuk moc nebude... ten zkresleny ale zni moc pekne...

no uvidime, jaka bude cena... nejakych 15t. by bylo myslim tak akorat...
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Thomann uz ma TT kombo nekolik tydnu v nabidce..
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

16t. u thomanna... no jsem zvedavy, za kolik bude u nas
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“