Ruby

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
brtnik02

Příspěvek od brtnik02 »

čau,mohl byste sem někdo napsat všechny součástky ke stabě,nebo napsat linky ke koupi? díky moc
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

brtnik02 píše:čau,mohl byste sem někdo napsat všechny součástky ke stabě,nebo napsat linky ke koupi? díky moc
Vždyť je to napsaný v tom návodu. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Tak co už to má někdo postavené??? Jak to hraje? :D
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

sakra.... chybí mi jeden kondík :D. Časem to budu mít. Taky by mě zajímalo jestli to už někdo má a jak to hraje

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Hele, a co do toho dáte za reprák? Nemůžu najít žádný vhodný malý, cenově dostupný repro na netu...
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
hagridek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hagridek »

2Little.Sick.Fish:hele mam doma maly petiwatovy repraky tesla co ti muzu strelit...
________
Rock'n'Roll !!!
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Já mam doma celestion 8 palců 20W repro,ale nestavim k němu zesík :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

ja si tam dám výstup at to muze ji i do sluchátek :wink:
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Jo, já teď koukám, že mi tu leží zbytky starýho polskýho kazeťáku s oválným 1,5W reprem, tak se do toho možná pustim...
EDIT: teď koukám, že lepráček má impedanci 4Ohm a ten operák je podle všeho dělanej na 8Ohm... bouchne to? :o
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Už to budu mít skoro hotový, teda tak, abych mohl vyzkoušet, jestli to hraje.
Problém je v tom, že mám doma akorát transformátorovou pájku. Po tom, co se tady v jednom tématu strašilo s ničením integrovanejch obvodů trafo pájkou, se na to docela bojim sáhnout, takže zatim udělám ty součástky kolem a tranďák a operák připájim až nakonec.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Little.Sick.Fish píše:Už to budu mít skoro hotový, teda tak, abych mohl vyzkoušet, jestli to hraje.
Problém je v tom, že mám doma akorát transformátorovou pájku. Po tom, co se tady v jednom tématu strašilo s ničením integrovanejch obvodů trafo pájkou, se na to docela bojim sáhnout, takže zatim udělám ty součástky kolem a tranďák a operák připájim až nakonec.
Ty nemáš patici ? :)
Tak to přeji hodně štěstí.

Náchylný jsou na to unipolární tranzistory a prostě všechny ty FETy a jiný srágory. Já pájel trafopájkou už soustu věcí a nic takovýho se mi nestalo.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Smrťokvítek píše:Já pájel trafopájkou už soustu věcí a nic takovýho se mi nestalo.
Mně taky ne, ale jednou náhle jo (viz můj starší topic) a tenhle týden by mi mělo přijít kvákadlo ze servisu. :lol:
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Hele a co ty 4Ohmy bude to vadit? Jak psal Little...
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Do háje, teď sem to dostavěl a někde je chyba.
Když spojim volume (ještě tam nemám poťáky), tak to akorát děsně vrčí. když rozpojim volume, tak je slyšet akorát šum (v normě). Když spojim gain, šum trochu zesílí (gain je naplno), na kytaru to vůbec nereaguje :? ještě to prozkoušim zkoušečkou. Dneska to prostě musim dát do kupy :P
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Kamahl píše:Takže z toho, co jsem vygooglil: MPF102 se u nás koupit nedá, alternativou by měl být tranzistor BF244 nebo BF245.
Jak moc jsi si tím jistej? Přemýšlím, jestli mi tam nedělá bordel právě ten tranzistor... To ne, že bych ti nevěřil, ale prověřuju všechny možnosti.
Dal jsem tam N-FET BF245B (30V 10mA).
Ono totiž ten v tom schémátku je JFET, tam bude asi problém, mám pravdu?

EDIT: Něco se opravdu zvrtlo, nakonec z toho neni zesilovač, ale hudební nástroj... ono to mění frekvenci, když kroutím s Volume :lol:
To mě teda po... no nic, ráno udělám revizi, teď už na to nevidim...
Tyjo, našel sem to dokonce na youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=9_qpd6ID ... re=related , ale když ten chlápek zapojí nástroj, tak to přestane, mě ne...
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Tak pozor:
mám chybku... nenechte se nachytat tou fotkou u toho návodu. Ten tranzistor má být přesně obráceně. v tom schématu je to nicméně správně. prostě tady mám datasheet toho tranzistoru a srovnejte si to s tím schémátkem v návodu: http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... 070_DS.pdf
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

A už ti to teda funguje naprosto normálně???
honzick_guitarman

Příspěvek od honzick_guitarman »

tak... mam dostaveno:D:D vse funguje tak jak ma... myslim:D akorat chvilinkama trosku sumi, ale v norme:) je to proste prditko na pulnocni cviceni:D repro mam stary teslacky 8'', 5W, 4ohm a v pohode:) nevybuchlo to:D az budou nejaky prebytecny prachy, naistaluju tam chromovany rozky:) fotky prilozim ale nahravat to nebudu, zni to stejne jako ti "ruby-ci" na youtube...

http://www.guanoapes.czweb.org/DATA/PAG ... I/FOTO.HTM
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

honzick_guitarman píše:tak... mam dostaveno:D:D vse funguje tak jak ma... myslim:D akorat chvilinkama trosku sumi, ale v norme:) je to proste prditko na pulnocni cviceni:D repro mam stary teslacky 8'', 5W, 4ohm a v pohode:) nevybuchlo to:D az budou nejaky prebytecny prachy, naistaluju tam chromovany rozky:) fotky prilozim ale nahravat to nebudu, zni to stejne jako ti "ruby-ci" na youtube...

Nefunkční odkaz...
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Kamahl píše:
honzick_guitarman píše:tak... mam dostaveno:D:D vse funguje tak jak ma... myslim:D akorat chvilinkama trosku sumi, ale v norme:) je to proste prditko na pulnocni cviceni:D repro mam stary teslacky 8'', 5W, 4ohm a v pohode:) nevybuchlo to:D az budou nejaky prebytecny prachy, naistaluju tam chromovany rozky:) fotky prilozim ale nahravat to nebudu, zni to stejne jako ti "ruby-ci" na youtube...

Nefunkční odkaz...
Mě to jede, vypadá to docela pěkně...ale rači nevědět jak takové chrčítko hraje :lol:.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“