Zdar,
jsem uplna lama a potrebuju poradit
zacinam v kapele zpivat(pedchozi situaci nereste, proste nic nevim ), a zajimalo by me, co je treba na ozvuceni zpevu. fakt se v tomhle absolutne nevyznam, jsem rad, ze zacinam pobirat znacky kytarovejch aparatur
diky moc za shovivavost
zdar...
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
NO...hlavně mít dobrej hlas Jinak pokud nepotřebuješ nic extra, tak ti k tomu stačí aktivní bedna (pokud možno s eq. a mikrofon (a samozřejmě kabely:-))
striska píše:NO...hlavně mít dobrej hlas Jinak pokud nepotřebuješ nic extra, tak ti k tomu stačí aktivní bedna (pokud možno s eq. a mikrofon (a samozřejmě kabely:-))
A k aktivce není potřeba předzesilovač?
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
striska píše:NO...hlavně mít dobrej hlas Jinak pokud nepotřebuješ nic extra, tak ti k tomu stačí aktivní bedna (pokud možno s eq. a mikrofon (a samozřejmě kabely:-))
Ne. Já osobně aktivky mám a na některé akce beru jen mikro a bednu.
To se mi nějak nezdá, vždyť přece ten mikrofon má strašně slabej výstup, to jde půlka výkonu jenom na to, bay se to vyrovnalo aspoň lidskýmu hlasu ne? Fakt se mi to nezdá, ale zvukařině nerozumim, takže nevim.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
afektband píše:
To se mi nějak nezdá, vždyť přece ten mikrofon má strašně slabej výstup, to jde půlka výkonu jenom na to, bay se to vyrovnalo aspoň lidskýmu hlasu ne? Fakt se mi to nezdá, ale zvukařině nerozumim, takže nevim.
Já nevím, co ti na to mám odpovědět Opravdu stačí aktivní bedna a mikrofon. Většinu akcí řeším standardně - mix + pa, ale občas se vyskytne akce, kde stačí 1 repro, tak neberu ani mix a mikro píchnu přímo do aktivky. Nikdy s tím problém nebyl a že by byl zvuk slabý jsem nezaznamenal. Problém by mohl nastat u aktivních beden, které nemají korekce, v případě, že by bylo potřeba zvuk upravit - basy, vejšky...
Naposledy upravil(a) striska dne 8.06.2008 11:32, celkem upraveno 1 x.
Panove, aktivky bezne mivaji mikrofonni predzesilovac v sobe Samozrejme ne vsechny, chtelo by to nadhodit nejaky presnejsi info...
Pokud by predzesilovac nebyl, tak by pak zesilovac byl zbytecne okourenej a zvuk by nebyl zrovna echt (zesak by cekal linkovej a prichazel by mikrofonni signal)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu ‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau Somnus Aeternus
Wohma píše:Panove, aktivky bezne mivaji mikrofonni predzesilovac v sobe Samozrejme ne vsechny, chtelo by to nadhodit nejaky presnejsi info...
Pokud by predzesilovac nebyl, tak by pak zesilovac byl zbytecne okourenej a zvuk by nebyl zrovna echt (zesak by cekal linkovej a prichazel by mikrofonni signal)
diky moc
takze na vybaveni nejaky zkusebny a mensich konciku to chce mikrak a aktivni bednu? mixax k tomu potreba neni? a jdou do toho pak strcit i klavesy?
ano...jde všechno z toho,ale nebude to skvělej zvuk...bude nic moc
jo a ještě nezapomeň na stojan na mikrofon, na tu bednu a kábl
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
asi tak
hele, jsou ale komba/aktivni repra, ktery maj nekolik absolutne nezavislejch vstupu, ne? neslo by to resit tim, a strcit do toho klavesy a mikrak az dva(myslim resit nejak relativne pekne zvukove)? a pokud, tak co byste doporucili?
Asanoth píše:diky moc
takze na vybaveni nejaky zkusebny a mensich konciku to chce mikrak a aktivni bednu? mixax k tomu potreba neni? a jdou do toho pak strcit i klavesy?