Delay
Pravidla fóra
Delay
Čau... zajímalo by mě, jaký kdo používáte delay, proč zrovna ten a případně Vaše srovnání s jinými, pokud znáte. Když pro zajímavost připojíte nastavení která používáte, budu rád.
Chtěl bych si nějaký pořídit a zajímaly by mě rozdíly mezi nimi a též postřehy a tipy od zkušenějších...
Dík :)
Chtěl bych si nějaký pořídit a zajímaly by mě rozdíly mezi nimi a též postřehy a tipy od zkušenějších...
Dík :)
Epiphone LP STD+, ENGL Screamer, Dunlop Cry Baby, EHX Small Clone, Boss DD-3, EHX Deluxe Memory Man
re
Doporučuju krabičku G2.1 od ZOOMA. Tam je takovejch nastavení delaye, že by se z toho jeden po... . Je to krásně přehledný a můžeš nastavit asi 8 módů. Nejdelší nastavitelnej delay je 5 sekund (!) Jeto kvalitka,která vůbec nešumí. A eště k tomu dostaneš super modulační efekty a nějaký ty simulace aparátů... + reverb samozřejmě (k nerozeznání od orig. pružinovýho). je toho fakt hrozná hromada a jak řikám - kvalita která nešumí za bezkonkurenční cenu (viděl sem ho za 1500 na bazaru - nejlevnější delaye bejvaj dražší....)
Squier by Fender Telecaster 82
ZOOM G2.1u
Peavey Valveking 100 head
Marshall jcm900 lead 1960 box
Fender 0.11
Trsátka 1.5
ZOOM G2.1u
Peavey Valveking 100 head
Marshall jcm900 lead 1960 box
Fender 0.11
Trsátka 1.5
Pokud mluvíš pouze o delay ef. tak rozhodně v žádným multáku kde je toho jako sraček nenajdeš opravdu kvalitní delay, a hlavně vůbec ne už v Zoomu. Pokud chceš jednu krabku a kvalitu , tak se rozhledni na co hrajou špičky světové kyt. scény a z 90% je to BOSS DD-2 výroba už neprobíhá, možná v bazaru.
Nebo jeho nástupce Boss DD-3
http://www.thomann.de/de/boss_dd3_digital_delay.htm
5200 Millisekund má dokonce č.6 . ten je stereo
http://www.thomann.de/de/boss_dd6_digital_delay.htm
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
- an_albatross
tak já používám hlavně boss dd-3.. vyrobenej v japonsku, zní hodně dobře, nový taiwany se mi už tolik nelíbí.. dd-2 bude asi ještě lepší, ale tenhle model mi stačí, používám ho asi nejčastejc
dál mám boss rv-3, což je reverb/delay, taky se už nevyrábí. samotnej reverb zní dobře, delay o něco hůř než japonska dd-3, ale když se pustí reverb i delay, tak je to krása
no a ještě mám line6 delay modeler dl4.. tam je delayů jak nasráno, většina hraje dobře, jsou to kopie různych krabiček.. jsem s ním spokojen.. používám na něm hlavně stereo delay (2 delaye v jednom), analog delay (kopie boss dm-2, ta zni dobře na čistym, zkreslení se mi moc nelíbí) a pak různý další podle nálady.. dá se s tím hodně experimentovat. fajn věcička..
pak ještě uvažuju nad sib mr. echo nebo carl martin red repeat.. ale to se blbě shání.. dobrý delay je prý taky v boss ps-2 (japan).. ten si asi taky časem pořídím.
dál mám boss rv-3, což je reverb/delay, taky se už nevyrábí. samotnej reverb zní dobře, delay o něco hůř než japonska dd-3, ale když se pustí reverb i delay, tak je to krása
no a ještě mám line6 delay modeler dl4.. tam je delayů jak nasráno, většina hraje dobře, jsou to kopie různych krabiček.. jsem s ním spokojen.. používám na něm hlavně stereo delay (2 delaye v jednom), analog delay (kopie boss dm-2, ta zni dobře na čistym, zkreslení se mi moc nelíbí) a pak různý další podle nálady.. dá se s tím hodně experimentovat. fajn věcička..
pak ještě uvažuju nad sib mr. echo nebo carl martin red repeat.. ale to se blbě shání.. dobrý delay je prý taky v boss ps-2 (japan).. ten si asi taky časem pořídím.
Dík za reakce...
Tak předně, zajímá mě zmíněnej efekt samostatně, nikoliv v multiefektu, jakkoliv někomu může vyhovovat možnost mít v jedný krabici všechno.
Po pravdě je mojim favoritem DD-3 o který píšete. Nelze přehlídnout že je to opravdu nejpoužívanější efekt mezi světovými kytaristy svýho druhu. DD-2 je zdá se dnes už vintage kousek a těžko dostupnej.
Mě by zajímalo srovnání s DD-6 a dalšími alternativami jiných značek...
má k tomu ještě někdo co říct?
dík
Tak předně, zajímá mě zmíněnej efekt samostatně, nikoliv v multiefektu, jakkoliv někomu může vyhovovat možnost mít v jedný krabici všechno.
Po pravdě je mojim favoritem DD-3 o který píšete. Nelze přehlídnout že je to opravdu nejpoužívanější efekt mezi světovými kytaristy svýho druhu. DD-2 je zdá se dnes už vintage kousek a těžko dostupnej.
Mě by zajímalo srovnání s DD-6 a dalšími alternativami jiných značek...
má k tomu ještě někdo co říct?
dík
Epiphone LP STD+, ENGL Screamer, Dunlop Cry Baby, EHX Small Clone, Boss DD-3, EHX Deluxe Memory Man
-
honzick_guitarman
delay
Z dd-3 mám zkušenost spíš negativní nejednalo se o japonce, tak asi proto zvukově docela příšerný. V současné době mám jeden delay v Digitechu rp2000 (multieffect dědeček) 3s mi naprosto stačej a hlavně žádná nebo alspoň minimalní degradace zvuku. S Electro Harmonix mám taky dobrou zkušenost (16 Second Digital Delay)
Ja prakticke skusenosti s delaymi moc nemam, ale chcem si tiez nejaky zaobstarat, takze ich sledujem
Zaujal ma Ibanez DE7 - pretoze je lacny a podla ukazok ma celkom siroku skalu - od slap echa az po "endless feedback"
Potom som videl nejake ukazky EHX Memory Man - to je luxusne, uplne ma to dostalo. Je sice dost drahy, ale je tam zaroven aj chorus (co ja dost vyuzivam). A s tym jeho rozsahom sa daju dosiahnut az zvratene zvuky 
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Tak já bych rozhodně doporučil memory mana(pokud vám stačí 550ms),
je v něm chorus i vibráto...mám ho doma a je to magie-na žádným digitálu jeho zvuky věrně nenapodobíte, pochybuji , že bossáci tam mají naprogramovaný feedback a různé oscilace, které na ehx dmm vykroutíte jedna radost, neduhem je trochu šumu a krátký delay.
je v něm chorus i vibráto...mám ho doma a je to magie-na žádným digitálu jeho zvuky věrně nenapodobíte, pochybuji , že bossáci tam mají naprogramovaný feedback a různé oscilace, které na ehx dmm vykroutíte jedna radost, neduhem je trochu šumu a krátký delay.
Eventide bude delat asi skutecne dobry delay, ale je z tech drazsich. Jinak, sam mam Boss DD-20, dobry je mod modulated delay, ktery na levnejsich DD-3 a DD-6 nenajdes. Twin delay na nem ale stoji za starou backoru, ten druhy delay muzes mit max jen 100ms, takze Edge z U2 nenapodobis. Zvukove je tech samych modech DD-20 cca stejna jako DD-3 nebo 6.
nechci zakladat nove tema a tak pisu sem... narazil jsem na takovy docela neresitelny problem.. chci delay.. nejlepe z bazace do 3t....
a nyni ten problem.. mam lampu, jednokanal bez smycky... chci neco s true bypass, protoze to co neni true bypass oreze zvuk a ja to sakra slysim. chtel jsem boss dd3, ktery je asi nejproflaknutejsi, ale prave u bosse me prijde, ze ty krabky rezou ten zvuk nehorazne (mam os-2 a tam je to sakra slyset)... a ted babo rad. dival jsem se snad na vsechno a nic sem nenasel...
myslite, ze je treba dd3 upravitelna na true bypass? a nebo zkuste poradit neco s true bypassem.. je mi jedno jestli to je analog a nebo digital, spis se priklanim k digitalu protoze analog bude daleko drazsi a navic sumi... diky
a nyni ten problem.. mam lampu, jednokanal bez smycky... chci neco s true bypass, protoze to co neni true bypass oreze zvuk a ja to sakra slysim. chtel jsem boss dd3, ktery je asi nejproflaknutejsi, ale prave u bosse me prijde, ze ty krabky rezou ten zvuk nehorazne (mam os-2 a tam je to sakra slyset)... a ted babo rad. dival jsem se snad na vsechno a nic sem nenasel...
myslite, ze je treba dd3 upravitelna na true bypass? a nebo zkuste poradit neco s true bypassem.. je mi jedno jestli to je analog a nebo digital, spis se priklanim k digitalu protoze analog bude daleko drazsi a navic sumi... diky
Bud ten, alebo pokial chces vselijake tie digitalne vychytavky, tak mozno Marshall Echohead, ten ma nozaki, ale este o nom nereferoval.
Inak ja som si kupoval delay od digitechu, vsetky tie veci na nom casto nevyuzivam, najcastejsie iba obyc. delay do 1s a este ten mod s chorusom. Idelany by bol pre mna ten memory man, ale taaaaa cena
Inak ja som si kupoval delay od digitechu, vsetky tie veci na nom casto nevyuzivam, najcastejsie iba obyc. delay do 1s a este ten mod s chorusom. Idelany by bol pre mna ten memory man, ale taaaaa cena
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
dival jsem se na ten ehx 1st echo... je to true bypass takze parada... jednoduchy delay, vypada to, ze koupim tenhle...
na marshall se ale taky mrknu.. ten ale bohuzel nebude true bypass, ale ma passive bypass, coz ani vlastne nevim co znamena...
jinak bych chtel uplne obycejny delay treba na neco takoveho:
http://www.myspace.com/glasswallmusic
zacatek songu "4 AM"
jinak diky za pomoc chlapi
na marshall se ale taky mrknu.. ten ale bohuzel nebude true bypass, ale ma passive bypass, coz ani vlastne nevim co znamena...
jinak bych chtel uplne obycejny delay treba na neco takoveho:
http://www.myspace.com/glasswallmusic
zacatek songu "4 AM"
jinak diky za pomoc chlapi
Koukam další omezenej názor někoho, kdo ten zoom v životě ani neviděl, možná by sis z toho ušpinil textil.feki píše:Pokud mluvíš pouze o delay ef. tak rozhodně v žádným multáku kde je toho jako sraček nenajdeš opravdu kvalitní delay, a hlavně vůbec ne už v Zoomu. Pokud chceš jednu krabku a kvalitu , tak se rozhledni na co hrajou špičky světové kyt. scény a z 90% je to BOSS DD-2 výroba už neprobíhá, možná v bazaru.
Naposledy upravil(a) afektband dne 24.11.2007 11:41, celkem upraveno 1 x.
tak uz sem to vyresil...
koupim tu true bypass listu od smrcky.. je to super vec. psal jsem mu at mi napise ceny, tak to sem kdyztak hodim....
muj plan je takovy -
koupim listu na 3 nebo 5 efektiku a pak do ni narvu digitaly a uzirace signalu a je mi to u pr.... delay vemu ojety dd3 z bazaru, hned jak se tam neco objevi tak to beru, kdyz to bude za slusny peniz...
jinak ta lista ma jeste jednu skvelou vlastnost - muzete si do ni vrazit obyc ladicku, ze ktere uz nazpet nevyvedete signal a je to
takze se uz nemusis starat ani o ladicku s nejakym bypassem za 1500 ale soupnu tam klido nejaky sh*t za 500,-
koupim tu true bypass listu od smrcky.. je to super vec. psal jsem mu at mi napise ceny, tak to sem kdyztak hodim....
muj plan je takovy -
koupim listu na 3 nebo 5 efektiku a pak do ni narvu digitaly a uzirace signalu a je mi to u pr.... delay vemu ojety dd3 z bazaru, hned jak se tam neco objevi tak to beru, kdyz to bude za slusny peniz...
jinak ta lista ma jeste jednu skvelou vlastnost - muzete si do ni vrazit obyc ladicku, ze ktere uz nazpet nevyvedete signal a je to
já si nedávno pořídil Echohead od Marshalla a jsem náramně spokojenej.Clovek si tam muze nastavit nekolik 6 typu echa.V kapele ho pouzivam obcas a doma na nej hraju porad.Jako typci co vymysleli echo a delay jsou frajeri...diky... 
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R