Kustom pololamp vs. behringer

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
ArachniD

Kustom pololamp vs. behringer

Příspěvek od ArachniD »

Cus, chtěl jsem se zeptat na takovou věcičku....je nějakej rozdíl mezi celolampovým a pololampovým kombem??? co je lepší koupit atd...přemejšlím o tomhle....

http://kytary.cz/kustom-pololampove-kom ... 31:0:0:1:0

co na to říkáte?? Rolling Eyes

jinak jsem se koukal na tohle:

http://kytary.cz/behringer-kytarove-kom ... 92:0:0:1:0

a velmi mě zaujal ten článek--konkrétně toto: " zachycuje všechny nuance hry a dodává jí kompresi lampového charakteru"...je to možný?? Bude to lepší než lampa??
poraďte pls... :idea: :idea: :roll:

Red Bull: Nauč se pojemnovávat příspěvky, nejsme na ujetym X chatu takže název by se měl týkat co nejvíc tématu,aby sem nemusel každej lízt jak vůl, aby si zjistil s čim páníček potřebuje pomoc.
Janus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janus »

Teoreticky by pololampa neměla být lepší než lampa ale záleží od jakého výrobce.
Tady ty tvé 2 vybrané bych automaticky vynechal a dovolil bych si navrhnout
http://kytary.cz/vox-ad-valvetronix-chr ... 10:0:0:1:0
Naposledy upravil(a) Janus dne 5.06.2008 18:18, celkem upraveno 1 x.
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Mezi Celolapmou a pololampou je veliky rozdil hlavně v tom , že v pololampe je jen jedna / dvě lampy a to pouze v preampu .. některi lidi tady na foru tvrdi ze rozdil mezi tranzistorem a pololampou temer neni rozdil , scim ovsem z vlastni zkusenosti nesouhlasím rekl bych ze tam ta lampa je proste znat
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Tato problematika je do iste miery rozoberana tu:
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=7010&start=0

Ja osobne poznam viac ludi, ktori mali hybridy a stazovali sa na to, ze lampu vo zvuku nie je pocut. Ja som mal hybridneho Vlavestate - s kludnym svedomim povedat mozem, ze vo zvuku tu lampu pocut bolo, ale rozdiel oproti celolampe bol znacny.
Co sa tyka tych dvoch komb, tak predpokladam, ze na tom lepsie bude ten Kustom. Behringer je len tranzistor s obvodom simulujucim lampu - lampu to ale nenahradi, ten popis zo stranky predajcu bude dost nadsadeny ;) A navyse ma iba 10 palcovy reprak...
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
afektband

Příspěvek od afektband »

Behringery jsou strašný šeptáky, hlavně kvůli slabýmu repru. Bugera sux.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

afektband píše:Behringery jsou strašný šeptáky, hlavně kvůli slabýmu repru. Bugera sux.
jaja souhlasím :D a chrchlaji jak cert :D
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

*Twisted.Brother* píše:
afektband píše:Behringery jsou strašný šeptáky, hlavně kvůli slabýmu repru. Bugera sux.
jaja souhlasím :D a chrchlaji jak cert :D
Ty silný komba jo, ale malé jsou v pohodě. A to mi už potvrdilo víc lidí. J8 hraju stále doma s mojim 15W Behringerem a jsme spokojený a konec konců vlastně jsem ho využil i ve zkušebně :wink:
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Z těch dvou variant bych rozhodně využil ten Kustom. Behringer nemá lampu ale pouze její simulaci jak tu psal Branik. A zdá se mi už moc přeplácanej elektronikou. To nemůže vést k dobrému výsledku. Ladička v kombu bude kdoví jak přesná a ten multiefekt bude stát za starou belu, protože za ty peníze nemůže být něco co by bylo super kvalitní.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Podle mě jasná volba je pololampa kustom, kámoš má pololampovýho kustoma a má to moc povedenej čistej a celkově zvuk.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

*Twisted.Brother* píše:...některi lidi tady na foru tvrdi ze rozdil mezi tranzistorem a pololampou temer neni rozdil...
Hrál jsem na dvě pololampy - Laney (50W) a Marshall (100W) - typy bohužel neznám, a musím říct že tranzistorovej Carvin, na kterýho jsem v u dobu hrál, měl mnohem lepší zvuk ... ale to je OT, takže to nerešte
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Jasně . .Je to kazdeho vec , nikde neni psano ze pololampa je lepsi nez tranzistor a naopak
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

hm tak na oba aparaty jsem hral.Behringer da se na nem nakroutit i docela dobrej zvuk ale ty efekty jsou nepouzitelny zadnej z nich se me nelibil.
Kustom nedokaze hrat pekne potichu musi se poradne osolit aby z nej lezl nejakej ten lampovej zvuk s tou hlasitosti myslim az za pulku a ani t o Celestion repro me nejak neuchvatilo.
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

To mi přijde jako bys prodával trabanta a felicii
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

chlapče ale jak tam hodíš jensenz, nebo celesta tak je to špica !
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“