Rozdíl mezi kabely?
Pravidla fóra
Já si totiž objednal 15cm k efektům Adam Hall...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
u 15cm kabelu bych to neresil
Tam je hlavni problem v kapacite a odporu, ale myslim, ze pri teto delce to nepoznas.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Ahoj,
jenom k těm kabelům sommer. Vzhledem k tomu, že bych si pro ten Tasker asi musel až do Itálie, nechal jsem se ovlivnit Wohmou a vzal jsem ten sommer XXL (celým označením The Spirit Cross 300-0071). Co bych rád doplnil je to, že se dá bez problému sehnat i v Čechách a to jak v Praze tak i u vás v Brně... Obchod co ho má najdete na adrese http://www.hudebniraj.cz
Metráž je tam schovaná někde v ozvučovací technice. Byli celkem ochotný, ale jinak než přes net s nima nemá cenu jednat (pořád ale nebe a dudy v porovnání s GESem).
Ještě k tomu kabelu do smyčky... Po konzultaci s odboríkem tam podle všeho vážně nemá cenu cpát nějakej high end, slušná střední třída by měla splnit účel naprosto stejně. Je to prý proto, že signál z preampu je už natolik silnej, že tim proteče mnohem líp... Takže pro pocit rychlé odezvy a spojení s aparátem bych investoval raději do kabelu ke kytaře. Avšak jak psal aivn, dobrej kabel se hodí všude...
jenom k těm kabelům sommer. Vzhledem k tomu, že bych si pro ten Tasker asi musel až do Itálie, nechal jsem se ovlivnit Wohmou a vzal jsem ten sommer XXL (celým označením The Spirit Cross 300-0071). Co bych rád doplnil je to, že se dá bez problému sehnat i v Čechách a to jak v Praze tak i u vás v Brně... Obchod co ho má najdete na adrese http://www.hudebniraj.cz
Metráž je tam schovaná někde v ozvučovací technice. Byli celkem ochotný, ale jinak než přes net s nima nemá cenu jednat (pořád ale nebe a dudy v porovnání s GESem).
Ještě k tomu kabelu do smyčky... Po konzultaci s odboríkem tam podle všeho vážně nemá cenu cpát nějakej high end, slušná střední třída by měla splnit účel naprosto stejně. Je to prý proto, že signál z preampu je už natolik silnej, že tim proteče mnohem líp... Takže pro pocit rychlé odezvy a spojení s aparátem bych investoval raději do kabelu ke kytaře. Avšak jak psal aivn, dobrej kabel se hodí všude...
Někdo poslouchá hudbu, já posluchám PRIMUS...
No vida, ono je to maskovane MusicData 
petruf: Kolik te stal metr? Skoda, ze maji tak drahy neutriky, odpadly by trable s objednavanim kabelu od Thomanna.
petruf: Kolik te stal metr? Skoda, ze maji tak drahy neutriky, odpadly by trable s objednavanim kabelu od Thomanna.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
no jak si tu tak ctu tento topic, tak mam takovy dotaz.. opravdu ma kabel vyrazny vliv na kvalitu zvuku?? myslim to tak.. momentalne pouzivam kabel cca. za 200Kc a kdybych si ke kombu (VOX Valvetronix) pripojil nejaky ten kabel z vyssi cenove kategorie, fakt bych byl zvuk komba vyrazne lepsi nebo je to jen o tom, ze vic vydrzi a napr. min to sumi, chrci a jine doprovodne nechtene zvuky?
Na to ti nikdo jednoznacnou odpoved neda. Ono dost zalezi na cele sestave a tvym vlastnim uchu. Na levne kytare a levnym kombu ten rozdil asi neuslysis, Gibsona+M/B naopak muzes levnym kabelem totalne zvukove zabit. Na druhou stranu myslim, ze i kdyby ten rozdil nebyl realne tak velky, neni to nijak zavratna investice, pokud clovek kupuje metraz, takze si myslim, ze nejake velke zkoumani a meditovani je zbytecne.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Odhadem, na kolik přijdou Neutriky (rovný, úhlový) v Prodance? Díval jsem se na jejich e-shopu a třeba úhlovej tam byl jednou za 18,-, jednou za 22,- a jednou za těch klasickejch cca 70,-, tak nevím, jakej tam byl rozdíl... v musicdata jsem před nedávnem koupil za cca 80,- jeden...petruf píše:Přesně jak píšeš. Našel sem je přes sommercable.com... Metr mají za 54 Kč... Celkem fér cena, Neutriky beru v prodance...
Ty jo, máš pravdu. Mají tam nějaký s označením NYS 208 a ty vážně stojí 18 Kč. Podle toho obrázku vypadají hodně podobně, jako ty za 80. Nějak se nemůžu dopátrat toho háčku. Já tam zrovna tenhle týden mám v plánu zajít, tak se jich na to zeptám... Mám sice teď po zkouškovym trochu rozhazovačnou náladu, ale na tomhle by ušetřit docela šlo. Přece jenom 60 Kč z ceny je slušný.
Mám pocit, že Neutrik nedávno nějak obměňoval konstrukci, tak sou to možná ty starý modely...
Pro chestera: Rozdíl by se dal pocítit, kdyby kabel, co používáš byl 9 metrovej šmejd a vyměnil by jsi ho za 3-6 metrovej poctivej. V tom případě se odvažuji tvrdit, že by ten rozdíl poznal i nezasvěcený. A ten rozdíl je hlavně v pocitu ze hry (alespoň pro mě) a v tom, že z toho komba jakoby sundáš deku, kterou přes něj ten 9 metrovej šmejd přehodil...
Navíc ta investice do kabelu není tak divoká, jako když vyměníš cokoliv jinýho z tvýho setu (možná struny sou levnější)...
Mám pocit, že Neutrik nedávno nějak obměňoval konstrukci, tak sou to možná ty starý modely...
Pro chestera: Rozdíl by se dal pocítit, kdyby kabel, co používáš byl 9 metrovej šmejd a vyměnil by jsi ho za 3-6 metrovej poctivej. V tom případě se odvažuji tvrdit, že by ten rozdíl poznal i nezasvěcený. A ten rozdíl je hlavně v pocitu ze hry (alespoň pro mě) a v tom, že z toho komba jakoby sundáš deku, kterou přes něj ten 9 metrovej šmejd přehodil...
Navíc ta investice do kabelu není tak divoká, jako když vyměníš cokoliv jinýho z tvýho setu (možná struny sou levnější)...
Naposledy upravil(a) petruf dne 5.06.2008 9:24, celkem upraveno 1 x.
Super, tak se potom pochlub, co si zjisti,l tady nebo do SZpetruf píše:Ty jo, máš pravdu. Mají tam nějaký s označením NYS 208 a ty vážně stojí 18 Kč. Podle toho obrázku vypadají hodně podobně, jako ty za 80. Nějak se nemůžu dopátrat toho háčku. Já tam zrovna tenhle týden mám v plánu zajít, tak se jich na to zeptám... Mám sice teď po zkouškovym trochu rozhazovačnou náladu, ale na tomhle by ušetřit docela šlo. Přece jenom 60 Kč z ceny je slušný.
Nejlepe sem, take me to zajima 
Ty levny konektory budou IMHO nejake cinske kopie... Poctivy neutrik za dvacku clovek nekoupi.
Ty levny konektory budou IMHO nejake cinske kopie... Poctivy neutrik za dvacku clovek nekoupi.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Neutriky co dává srmčka na kabely stojí 120 rovnej, 130 úhlovej.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Dává je i Macho, ale teda nevim za kolik. V Brně sem jeden rovnej viděl za 125,-.afektband píše:Neutriky co dává srmčka na kabely stojí 120 rovnej, 130 úhlovej.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
Neutrik je firma 
U Thomanna stoji Neutriky vetsinou do 3EUR, ceny typu 120Kc mi prijdou dost nehorazne
U Thomanna stoji Neutriky vetsinou do 3EUR, ceny typu 120Kc mi prijdou dost nehorazne
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
V MusicData stoji Neutrik NP2X pouze 80Kc! Navic tam opravdu maji vselijakou metraz Sommer a obsluha je prijemna a poradi. Doporucuji!
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Tak abych splnil, co jsem slíbil...
Ten neutrik nys 208 je skutečně čínský výrobek vyrobený v licenci. Vzhledově je téměř k nerozeznání od lichtenštejnského originálu. Rozdíl ale pocítite hned jak ho dostanete do ruky, je mnohem lehčí a zevnitř je trošičku jinačí. Prý to není úplná katastrofa, ale s origo neutrikem se to nedá srovnat... Nekoupil jsem...
Ještě bych rád doplnil, že ten nový Neutrik s přerušovačem obvodu je úplně k hov*u. Těch garantovaných 10000 zapojení je jenom sen konstruktérů. Já jsem se dostal na počet 5... Samozřejmě funguje dobře, jenom to kouzlo, kvůli kterýmu sem si ho koupil se už neprojevuje. Ale zase je červenej, což potěší.
A naposledy, rád bych vyzdvihl kvalitu zmiňovaného kabelu Sommer spirit cross. Ten rozdíl je vážně znát a určitě je to lepší Planet Waves... Ani se moc nezamotává.
Komu se zamlouvá, ale nechce metráž a dává přednost továrnímu výrobku se zárukou, tak v hudebniraj.cz mají i hotový. Mají i verzi s tím neutrikem. Jestli se pro ni někdo rozhodne, tak mu přeji, ať natrefí na lepší kus nežli já...
Ten neutrik nys 208 je skutečně čínský výrobek vyrobený v licenci. Vzhledově je téměř k nerozeznání od lichtenštejnského originálu. Rozdíl ale pocítite hned jak ho dostanete do ruky, je mnohem lehčí a zevnitř je trošičku jinačí. Prý to není úplná katastrofa, ale s origo neutrikem se to nedá srovnat... Nekoupil jsem...
Ještě bych rád doplnil, že ten nový Neutrik s přerušovačem obvodu je úplně k hov*u. Těch garantovaných 10000 zapojení je jenom sen konstruktérů. Já jsem se dostal na počet 5... Samozřejmě funguje dobře, jenom to kouzlo, kvůli kterýmu sem si ho koupil se už neprojevuje. Ale zase je červenej, což potěší.
A naposledy, rád bych vyzdvihl kvalitu zmiňovaného kabelu Sommer spirit cross. Ten rozdíl je vážně znát a určitě je to lepší Planet Waves... Ani se moc nezamotává.
Komu se zamlouvá, ale nechce metráž a dává přednost továrnímu výrobku se zárukou, tak v hudebniraj.cz mají i hotový. Mají i verzi s tím neutrikem. Jestli se pro ni někdo rozhodne, tak mu přeji, ať natrefí na lepší kus nežli já...
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Takž abych v tom neměl bordel Sommer a Proel jsou jiný značky co nabýzej kábly v metráži a konektory jedině Neutrik?
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Spravne. Dalsi firmy, co delaji metraze, jsou treba Tasker nebo Cordial, pry se delaji i Planet Waves, ale nikde jsem je nevidel (ale ani moc nehledalSkipper píše:Takž abych v tom neměl bordel Sommer a Proel jsou jiný značky co nabýzej kábly v metráži a konektory jedině Neutrik?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus