AlniCo a keramika - co to je?
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
AlNiCo sestává hlavně z hliníku, niklu a kobaltu, ale je tam poměrtně nezanedbatelná (no je to v řádu několika procent) část železa a jiných kovů...
Keramika a Alnico mají jiný zvuk, chce to ozkoušet, nikdo ti to moc nepopíše...
Keramika a Alnico mají jiný zvuk, chce to ozkoušet, nikdo ti to moc nepopíše...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
A kolik to asi tak je, ta jejich životnost? Nemusí se měnit 3X do roka doufámafektband píše:Alnico magnety časem ztrácejí sílu, takže mají menší výdrž než keramický...
http://kytary.cz/fender-lace-sensor-str ... 50:0:0:1:0
- ombre
- Bydliště: Východní čechy,ještě v Evropě,jak říkají někteří, za Českou Třebovou už je Asie
Až toho věku dosáhneš,tak budeš mluvit jinak.Věř,mám tu zkušenost.Ombre.turbo_MaCk píše:to je přístup!!! To s emi líbí!!! NEchcu umřít jako starej páprda... Sice by možná bylo fajn si na starý koena zajamovat v nějakým klubu, ale pokud nebudu hrát v 2. stounech tak až se to bude naklánět k třicítce, čtyřicítce zakončím to pořádným crackovým mejdanem na počest dobré muzikySmrťokvítek píše: ale to se počítá na roky nebo desítky let ne ?To už tady nebudem. Správný hráč rock n' rollu má umřít mladý.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
... pokračuju v debatě co byla odkázána sem:
Keramika má podle mě děsně vyrovnanej cahrakter... ALnico je jakoby nakřáplejší a víc středový... tak to vnímám já
Keramika má podle mě děsně vyrovnanej cahrakter... ALnico je jakoby nakřáplejší a víc středový... tak to vnímám já
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
No tyjo, já se ptám proto, že na LP mám u krku 490R a to je Alnico II a ten zvuk je aspoň pro mě při zkreslení úplně příšernej, flažolety tam zní blbě, při zkreslení nekonkrétní, dokonce ani ten čistej se mi nějak obzvlášť nelíbí, tak přemejšlim o nějaký tý keramice, buď 496R, nebo nějaký SD...turbo_MaCk píše:... pokračuju v debatě co byla odkázána sem:
"Dnes nejsem ve své kůži" - Thomas Hewitt 
490R je zajímavej snímač - takovej dost nabasovanej, ale mě celkem vyhovuje. 496R neber, je to keramika, ale snad horší, než 490r osobně bych šel do SD vintage - skoro cokoliv sh1, sh2, aph2, shpg-1...
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.