Naladíte kytaru jenom podle sluchu, tak že po nalazení nepotřebujete žádný vychytání detailů na ladičce ? Nebo se radši spolíháte na ladičku ? Myslim si, že pro kytaristy co hrajou delší dobu je to srandovní otázka, ale co ostatní ? Já mám kytaru tak cca půl roku a jakž takš jí naladim, většinou je celá podlazená nebo naopak zase kousek vejš, ale spolu to dohromady ladí
Ladění
Pravidla fóra
- Remy Bonjasky
Ladění
Nevim jestli tu tahle otázka už někdy padla, ale docela by mě to zajímalo.
Naladíte kytaru jenom podle sluchu, tak že po nalazení nepotřebujete žádný vychytání detailů na ladičce ? Nebo se radši spolíháte na ladičku ? Myslim si, že pro kytaristy co hrajou delší dobu je to srandovní otázka, ale co ostatní ? Já mám kytaru tak cca půl roku a jakž takš jí naladim, většinou je celá podlazená nebo naopak zase kousek vejš, ale spolu to dohromady ladí
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
D podle sluchu tak na 90% trefim-když dávam nový struny-a podle toho ladim zbytek. Ale jinak i doma, na zkouškách a koncertech jedině ladička. Nemam rád, když si třeba doma nahraju doprovod, na nenalazenou kytaru (teda podle sluchu nalazenou), pak do toho chci něco přidat (na nalazenou kytaru podle ladičky) a zjistim že je to komplet o čtvrt tónu níž. To vždycky kvetu.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
ladicku mam, doladuju skoro minimalne, ale pred koncertem vzdycky, podle me pak ladi basa. kdyz davam novy struny - chvilu za ne taham, doladuju nez se to ustali, na to mam zaplou ladicku. jinak podle sluchu. jakz takz naladim i uplne rozladenou spanelu - jakoze cely je to podladeny nebo nadladeny od E plus minus max ctvrt tonu. mezi sebou struny samozrejme ladi. mam to trochu ztizeny ze na sve kytare mam stale naladeny na b, takze su zvyklej na jinaci tony ale i tak se to da.
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se, blbej zlozvyk.Giof píše:Naladěnouafektband píše: Nemam rád, když si třeba doma nahraju doprovod, na nenalazenou kytaru (teda podle sluchu nalazenou), pak do toho chci něco přidat (na nalazenou kytaru podle ladičky)
To bys neříkal, kdybys měl floydaHomerda píše:Ja si naladim tenky e podle ladicka a pak uz jedu podle sluchu...
Já ladim podle ladičky.. podle sluchu to asi nedokážu.. nebo když to zkoušim, tak tu kytaru třeba za čtvrt hodiny naladim. Ale nemám na to trpělivost, i když vim, že se to hodí, tak když mám ladičku, tak jí prostě používám. Jinak ale rozladěnou kytaru poznám... já spíš ladim podle písniček, třeba intro v Dance of Death od IM mám dokonale zafixovaný, takže si ty dvě struny naladim. Ale samotnej jeden tón nedávám.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1