Ladění

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Remy Bonjasky

Ladění

Příspěvek od Remy Bonjasky »

Nevim jestli tu tahle otázka už někdy padla, ale docela by mě to zajímalo.
Naladíte kytaru jenom podle sluchu, tak že po nalazení nepotřebujete žádný vychytání detailů na ladičce ? Nebo se radši spolíháte na ladičku ? Myslim si, že pro kytaristy co hrajou delší dobu je to srandovní otázka, ale co ostatní ? Já mám kytaru tak cca půl roku a jakž takš jí naladim, většinou je celá podlazená nebo naopak zase kousek vejš, ale spolu to dohromady ladí ;-)
Hansen

Příspěvek od Hansen »

takhle, pokud natahnu novy struny neni to nic moc jak to naladim, sem tam sou odchylky "docela" velky, takze vzdycky to radsi pretahnu ladickou. V pripade hry na zivacich/zkousce ani ladicku nevytahnuju a uz to ladim rovnou podle sluchu. To za tech 5 let uz mam okoukany :p ze to funguje :p
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Nemam ladicku, kdyz jsem zacinal, nic takoveho nebylo a tak to nepotrebuji ani dnes. :)
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Pokud nový struny, tak jedině s ladičkou. Běžný provoz podle ucha, před koncertem - ladička, je to přesnější a člověk má lepší pocit, že jde na pódium se stoprocentně (cca) naladěným nástrojem...
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

v posledni dobe hodne dru ladeni podle ucha a jde to. je to o treninku a to jsem docela poleno. jinak taky spoleham vic na ladicku.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Jako, že mám kytaru mimo poznám ale podle sluchu na 100% nenaladím. Ale je to o cviku jak říká frami.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Nějak si pamatuju jak zní tlustý E a od toho naladím ostatní struny podle 5. pražce a pak to ještě kdyžtak dolaďuju, když se mi něco nezdá.
afektband

Příspěvek od afektband »

D podle sluchu tak na 90% trefim-když dávam nový struny-a podle toho ladim zbytek. Ale jinak i doma, na zkouškách a koncertech jedině ladička. Nemam rád, když si třeba doma nahraju doprovod, na nenalazenou kytaru (teda podle sluchu nalazenou), pak do toho chci něco přidat (na nalazenou kytaru podle ladičky) a zjistim že je to komplet o čtvrt tónu níž. To vždycky kvetu.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

ladicku mam, doladuju skoro minimalne, ale pred koncertem vzdycky, podle me pak ladi basa. kdyz davam novy struny - chvilu za ne taham, doladuju nez se to ustali, na to mam zaplou ladicku. jinak podle sluchu. jakz takz naladim i uplne rozladenou spanelu - jakoze cely je to podladeny nebo nadladeny od E plus minus max ctvrt tonu. mezi sebou struny samozrejme ladi. mam to trochu ztizeny ze na sve kytare mam stale naladeny na b, takze su zvyklej na jinaci tony ale i tak se to da.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Podle sluchu ladím , ale musím si dycky hrát něakou pisnicku a podle toho doladovat. .
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

*Twisted.Brother* píše:Podle sluchu ladím , ale musím si dycky hrát něakou pisnicku a podle toho doladovat. .
Přesně tak. Popř. zkusim libovolný oblíbený power chord. :wink:
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

afektband píše: Nemam rád, když si třeba doma nahraju doprovod, na nenalazenou kytaru (teda podle sluchu nalazenou), pak do toho chci něco přidat (na nalazenou kytaru podle ladičky)
Naladěnou
afektband

Příspěvek od afektband »

Giof píše:
afektband píše: Nemam rád, když si třeba doma nahraju doprovod, na nenalazenou kytaru (teda podle sluchu nalazenou), pak do toho chci něco přidat (na nalazenou kytaru podle ladičky)
Naladěnou
Omlouvám se, blbej zlozvyk. :oops: :D

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Ja si naladim tenky e podle ladicka a pak uz jedu podle sluchu...
Stop dreaming, start playing!
afektband

Příspěvek od afektband »

Homerda píše:Ja si naladim tenky e podle ladicka a pak uz jedu podle sluchu...
To bys neříkal, kdybys měl floyda :D

Homerda

Příspěvek od Homerda »

Mam krasnou spanelu! :P
Stop dreaming, start playing!
weselow

Příspěvek od weselow »

Já ladim podle ladičky.. podle sluchu to asi nedokážu.. nebo když to zkoušim, tak tu kytaru třeba za čtvrt hodiny naladim. Ale nemám na to trpělivost, i když vim, že se to hodí, tak když mám ladičku, tak jí prostě používám. Jinak ale rozladěnou kytaru poznám... já spíš ladim podle písniček, třeba intro v Dance of Death od IM mám dokonale zafixovaný, takže si ty dvě struny naladim. Ale samotnej jeden tón nedávám.
impact

Příspěvek od impact »

Já to podle sluchu nedokážu - s ladičkou je to otázka chvilky.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

teda jeste dodatek, potrebuju dat ton treba z naladene kytary nebo neceho. jenom tak ten ton nepoznam, ale podle neho uz doladim vetsinou.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Naladím, tzn. že kytara ladí - mezi strunama jsou správné intervaly. Ale vzhledem k tomu, že nemám absolutní sluch, tak to ne vždy je EADGhe...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“