Zpev do zkusebny i jinam kolem 27tisic

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Nucly
Kontaktovat uživatele:

Zpev do zkusebny i jinam kolem 27tisic

Příspěvek od Nucly »

Zdravim :) Tak jsme se konecne rozhoupali a vydali se na brigadu.. Dame dohromady +-27tisic (spis ten minus :D ) a chteli bychom neco na zpev do zkusebny, pripadne i na nejake mensi akce, kde by na nastroje stacila komba.. predstavoval bych si mixak, 2*reprobednu, nejake ty stojany a kabely.. Ale jestli nekdo mate lepsi napad, tak proc ne:) Budem pres to zvucit 3 mikrofony a klavesy..
Co tohle: http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -48548.php Neni to nejake podivne?
Nebo: http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -40215.php
neboo: http://kytary.cz/behringer-eurolive-b12 ... 98:0:0:1:0
Dik moc za rady, pac ja se v tom vubec nevyznam :oops:
ESP-LTD EC-1000FM Amber Sunburst (SD-SH4 JB kobylka, SD '59), Medeli dd305, Roland Cube 15x, Ibanez TS7, Behringer US600, Behringer TU300, a nej. prográmek - Guitar Pro :)
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

což tkhle the T.box PA502A??? tůhle sem je viděl asi za 9 kus - zbude ti na mix i příslušenství...jinak tyhle boxy hrajou dobře - nazvučil sem na ně venku celý skáčko (zvučil sem jak zpěv, tak i nástrojovku)....

http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id ... box-PA502A

a nebo pak někde posehnat starší RCF nebo ne mladší než 5 let mackie...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Nucly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nucly »

ESP-LTD EC-1000FM Amber Sunburst (SD-SH4 JB kobylka, SD '59), Medeli dd305, Roland Cube 15x, Ibanez TS7, Behringer US600, Behringer TU300, a nej. prográmek - Guitar Pro :)
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Nucly píše:Hmm.. Proc ne? :D A co tenhle mix? http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id ... co-MIX-120
Mám jeho menšího bráchu....jde to, ale nic extra...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Jens Ludwig
Odborník

pokud chceš slušnej malej pultík, tak SoundCraft EPM6 - je sice 3x dražší, ale má 30x lepší zvuk :wink:

a myslim, že když ne hned, tak časem ho určitě oceníš;

pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Z těch, co jsi vybral, je zajimavý jenom ten Behringer B1220 DSP. Je to nová koncepce a hraje to slušně.
Jenom to chce naučit se s tím zacházet - přeci jenom vestavěný DSP, včetně nastavení vyzařování horny, dovolí hodně úprav.

B2520 Pro je PASIVNÍ, moc dobře nehraje, je to málo citlivá bedna a ještě ke všemu zbytečně velká a těžká. NEBRAT

Ten LEM neznám.

Mixy Tapco ano, ale doporučuju 260FX - má parametrické středy, což oceníte zcela určitě. A na malé hraní dlouho postačí.

Další variantou, která bude hrát o poznání líp a silněji je 2x EM151kit (12000,-) a živit to QSC GX5 (10000,-) a ještě vám zbyde na ten mix.
Je to sice komplikovanější o ten koncák, ale zvuk je u třídu výš, než co by zahrál i ten Behringer.

The box, RH ap. nebrat - jsou to vyhozené peníze.
Nucly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nucly »

Sakra, panove, proc se nemuzete shodnout? :D Tedka fakt nevim :lol:
No.. Nejak se mi nelibi napad, ze by technik jako ja(gymplak s cerstvou maturitou :lol: ) mel neco skladat(EM151kit) 8) Ten Soundcraft EPM6 by se mi asi do penez nevesel, porad jeste potrebuju neco malo na stojany a kabely. Takze bych asi zkusil ten Tapco 260FX + .. porad nevim co :D Asi nejaky aktiv, nevim proc, ale libi se mi to vic. Jeden napise, ze ty The Box jsou v poho, druhej ze jsou to vyhozene penize.. :shock:
Ignis
Kontaktovat uživatele:

boxy

Příspěvek od Ignis »

zdravím. Já vlastním malé PA sestavené z komponentů The Box a jsem nadmíru spokojený (kvalita - peníze). Přiznávám, mám RCFky, ale ne řady, která je zde propagována. Na malé akce mi opravdu postačí tyto boxy a když tak je používám jako odposlechy.

Co se týče mixu, je to problém. Tapco mám - ale nejsem spokojený - docela mě zlobí procesor a fantom a vůbec. A za chvíli je malý. Pokud - kupte něco rozumného - Soundcraft je dražší, ale asi tak nejdostupnější z kvalitních mixů. Jeden čas jsem vlastnil Yamaháckej pult a taky to zas tak nebylo špatný. Hlavně neudělejte chybu a nekupte vše raději levnější ale rychle. Pak zjistíte, že máte na zkušebně věci, které ani nezapínáte - a ve finále je nemůžete ani prodat.

Jo a určo budete potřebovat více výstupů na odposlech, tak bacha na to!!!
Nucly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nucly »

jej, jsem se koukal na ten soundcraft na prvni odkaz z googlu a tam byl za 7500.. A pak jsem si vsiml: http://kytary.cz/soundcraft-epm6-mixazn ... 77:0:0:1:0 A to by uz slo.. Takze asi to + ty The Box by zatim mohlo jit, ne?:)
Ignis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ignis »

asi by to tak šlo. Ty repáky jsou fakt za tu cenu super. Behringer zvukově nic moc, Lem z méhoho pohledu slabota. Jen se rozhodněte jestli je lepší pasivní bedny nebo aktivní - cenově to vychází i s neznačkovým zesíkem nastejno, Jen bedny jsou lehčí.
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Soundcraft mixy jsou OK - sám mám Spirit Folio 4 a žádné závady ani problémy se nekonají, korekce makají dobře, přebuditelnost skvělá, šum minimální. Ta malá verze bude snad podobná.

Bedny TheBox - kolega Ignis se asi bude zlobit, ale opravdu jsou docela slabé. Nevím jestli jsem někde narazil na ty samé, ale hrálo to fakt bídně.
Basy rozplizlé, středy nekonkrétní a výšky zkreslené...

V každém případě si to nech předvést a porovnávej.

Koukni taky na pasivní Tapco 6915 (když nechceš nic stavět) a k tomu QSC GX5. To hraje hodně slušně a dává to spolehlivý 1kW RMS.
Popřípadě 6925 - ty celkem bez problému přehrajou i JBL JRX 125

Na malé akce jsem měl Mackie SRM450 a myslel jsem si že hrajou dobře, ale jen do doby, než jsem hrál na EM151 a k tomu GX5 a ukázalo se, že ty SRM450 vlastně tak skvěle nehrajou.
Takže jsem je prodal.

V malých klubech hraju právě na ty EM151 + GX5 a ani nerozblikám clip.
To znamená, že do bedny nejde ani těch 500W...
Ignis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ignis »

Pavle, tak určitě The Box jsou v cenové hladině pro začátečníky nebo muzikanty, kteří nechtějí do aparátu tolik vrážet peníze. Kolik kapel žije leta na bednách od RH Soundu a pod. značek (tím je nechci vůbec srážet). Je mnoho zvukařů, kteří mají za to, že behringerem mohou kvalitně zvučit. Podle toho co píše Nucly, potřebují něco na začátek. Co vím tak ty tapca jsou zvukově o trochu lepší než mé boxy. Je fakt, že u této značky (the Box) je nutné vybírat bednu od bedny - ať se to prodejci líbí nebo nelíbí. Když jsem je kupoval vybíral jsem z dvanácti kusů a koupil jsem tři. Jinak oproti mé sestavě RCF4 PRO řady se to jasně nedá vůbec porovnávat.
Ignis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ignis »

Jo a co vlastně Nucly hraje za styl? bicí ozvučovat nebudete? alespoń základ by byl vhodný, nedovedu si představit alespoň trochu nenazvučené bicí proti mikrofonům a silným kombům, které možná nazvučíte mikrofony.
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Ignis - to souhlasím, v tomhle segmentu je nutný vybírat docela důkladně.
Dokonce i ART310A jsou na tom podobně. Dost se jich vrací na servis.
U nich je ale výhoda, že servisní organizace to má dobře zorganizovaný, takže s tím jiné problémy nejsou.

Přizvučit nástroje včetně bicích je podle mně docela nutné, nemá li být výsledkem nesrozumitená koule (v případě bigbítu), u folku a country to zase dělám kvúlivá atmosféře.
Najdu si typické frekvence, zbytek stáhnu a většinou to hraje jako víno.

Často je lepší kapelu na pódiu krotit a posílit zvuk ven přez PA.
Potíž je ale v tom, že začínající kapely to nechápou, mají pocit že to musí řvát aby si lidi užili.
Vyjde potom z toho akorát bordel a zvukař s tím vůbec nic nenadělá...

Akorát ho všichni pomluvěj :evil:
Ignis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ignis »

Jaj to znám. No když si tak uvědomím, nebylo by přece je lepší koupit něco z druhé ruky? Pokud jsi představím všechny položky, které je zapotřebí mít k alespoň základnímu ozvučení kapely, je to šílená částka, která převyšuje 100% o něch 27 tisíc (spíše méně). Jestli to nebudou pak vyhozené peníze za nekvalitní produkty. Dle mého bych koupil jednu kvalitní aktivku, k tomu malej mixáček do zkušebny a mikrofony, stojany a kabely. A šetřil na další. Stejně na začátek by jste se dobře neozvučili a bylo by škoda odhánět lidi kvůli zvuk. potížím. Je výhodné si najít rozumného zvukaře, min. pro začátek. Nedávno jsem dával malé kapele (2kytary, basa, bicí) dohromady PA pro malé akce (do 100 lidí) a bez subbasů, levnější komponenty (Behringer, LD systems, The Box, RH Sound,apod.) a byl jsem na téměř 60 tisících. A to jsem měl dost velké slevy. 27 tisíc je fakt málo na to koupit kavlitnější bedny, mix, mikrofony,kabely, hardware.
Jen kdyby jste za bedny the box 15´ dali 20 tis., tak na rozumný mix budete mít horkotěžko peníze a kde jsou kabely, stojany???
Nucly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nucly »

Taaak, jsem tu :D Hrajeme melodicky hard rock/metal.. To zvuceni je primarne do zkusebny, pripadne, kdyby bylo treba nekde v mensim prostoru zahrat, tak at je to schopne uhrat.. Mikraky se stojany mame, potrebujem tedy reproboxy, mixak, zesik(?), kabely a stojany k repro.. Bici se neresi, nejak to zmaknou, proste na vic nejsou penize, casem se muze neco dokoupit.. Stejne tak nastroje.. Proste aparat na zpev do zkusebny, + takova nouzovka na dalsi pouziti, kde to ty bici a nast. aparatuty zvladnou..

EDIT: Docela se mi libi ty Tapca 6915, sice ty 6925 mi libi mnohem vic, ale to bych pak nemel na zesik :D Teda jo, mel, ale tak 7k :shock:
striska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska »

A co třeba tohle: http://kytary.cz/db-technologies-opera- ... 98:0:0:1:0 ?

Nemáte náhodou někdo zkušenost s SOUNDCRAFT - EFX8? Uvažuji o koupi na menší akce...
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

dB taky dobrý, dneska je to má RCF jako "B", tak by to mělo makat dobře.
V dané ceně bych ale spíš koupil RCF ART310A.
Jens Ludwig
Odborník

pavel2 píše:Potíž je ale v tom, že začínající kapely to nechápou, mají pocit že to musí řvát aby si lidi užili.
Vyjde potom z toho akorát bordel a zvukař s tím vůbec nic nenadělá...

Akorát ho všichni pomluvěj :evil:
a takhle tady žijem....

striska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska »

pavel2 píše:dB taky dobrý, dneska je to má RCF jako "B", tak by to mělo makat dobře.
V dané ceně bych ale spíš koupil RCF ART310A.
Pokud znám dobře historii, tak kdysi z RCF odešli lidé, kteří založili dB Technologies. Dneska je to tak, že majitelem RCF je dB Technologies, nebo-li A.E.B. Industriale :-) V každém případě RCF ART310A jsou hodně povedené reproboxy - teda až na tu jejich poruchovost:-( Spousta lidí s ní mělo problémy, my teda zatím ne (doufám, že to tedka nezakřiknu:-))

Já osobně mám jak RCF, tak dB.
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“