lakuju tělo

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
zakkwylde

lakuju tělo

Příspěvek od zakkwylde »

Zdar...potřeboval bych poradit.... stříkám si teď tělo kytary na černo a při pár vrstev jsem si všimnul,že tak jsou nějaký nerovnosti na některých místech.A chtěl bych se zeptat jestli to mám jemným smirkem přebrousit nebo stříkat dál a pak přes lak to nepůjde vidět!!! díky
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Spravne by si mel kazdou vrstvu prebrousit. Tak to alespon presbrus ted nejakou 1000 smirglem. Kdyby si delal dal vrstvy bez brouseni, tak by se ty nerovnosti akorat navrsovali..
zakkwylde

Příspěvek od zakkwylde »

Díly moc
afektband

Příspěvek od afektband »

Hlavně brousit na mokro, jinak bude po laku.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
zakkwylde

Příspěvek od zakkwylde »

jak na mokro???!!!! teď čekám až uschne poslední vrstva a zítra to chci přebrousit......
afektband

Příspěvek od afektband »

zakkwylde píše:jak na mokro???!!!! teď čekám až uschne poslední vrstva a zítra to chci přebrousit......
Jako že až to uschne, tak to brousit mokrým šmirglem.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
zakkwylde

Příspěvek od zakkwylde »

tak jsem to vybrousil mokrým smirkem úplně do hladka a hodil pár vrstev...... ale teď jsem si všimnul že lak není hladký ........ mám to broušení stále opakovat???
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

Lak není hladkej kvůli broušení,když si to celý obrousil, ale protože je blbě stříklej, víc to nařeď, větší vrstvu a nejlíp v teple, na slunku.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
afektband

Příspěvek od afektband »

DwPetr píše:Lak není hladkej kvůli broušení,když si to celý obrousil, ale protože je blbě stříklej, víc to nařeď, větší vrstvu a nejlíp v teple, na slunku.
větší vrstvy bch právě vůbec nedával, aspoň se ty nerovnosti trochu zahladí. podle mě radší zlabě a hodněkrát.

Mohl by tu lakování někdo uvést na pravou míru prosim...

DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

afektband píše:
DwPetr píše:Lak není hladkej kvůli broušení,když si to celý obrousil, ale protože je blbě stříklej, víc to nařeď, větší vrstvu a nejlíp v teple, na slunku.
větší vrstvy bch právě vůbec nedával, aspoň se ty nerovnosti trochu zahladí. podle mě radší zlabě a hodněkrát.

Mohl by tu lakování někdo uvést na pravou míru prosim...
Vždyť ti to říkám, to co tam má bude beztak pomeranč, protože to práší a ta barva se nemůže slejt, rychle zasychá.

Jednou to poprášíš, abys to srovnal do odstínu a druhou vrstvou to naliješ abys měl hladkou lesklou vrstvu. Musí být řidká a musí jí být víc, aby se tam mělo co slejvat. Barvu nemůžeš prášit, protože to nikdy nesliješ a uděláš tam velkou vrstvu, protože v malejch vrstvách to nekryje. Vrstvu tam uděláš vždycky, barva je taková. Pokud má blbej podklad, tak se toho nezbaví, ta barva to bude pořád kopírovat, ani míň ani víc. A v lesku to pujde vidět.

Záchrana je 2litrem zmatnit do roviny a rozleštit.
zakkwylde

Příspěvek od zakkwylde »

No já to kašlu....netušil jsem že to bude taková makačka...... kolik asi tak stojí nastříkání těla kytary u kytaráře?? neví někdo?
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

proc u kytarare? ten to da stejne nekomu nalakovat a veme si penize za sprostredkovani.. Zajdi s tim nekde do lakovny radsi..
afektband

Příspěvek od afektband »

zakkwylde píše:No já to kašlu....netušil jsem že to bude taková makačka...... kolik asi tak stojí nastříkání těla kytary u kytaráře?? neví někdo?
NO hrubej odhad bych dal tak 2,5k.

mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

afektband píše:
zakkwylde píše:No já to kašlu....netušil jsem že to bude taková makačka...... kolik asi tak stojí nastříkání těla kytary u kytaráře?? neví někdo?
To ne, to je moc.. Podle me se do litru vejdes..
afektband

Příspěvek od afektband »

mrkendy píše:
afektband píše:
To ne, to je moc.. Podle me se do litru vejdes..
no, kvalitní barva není levná, ale asi jo, asi jsem přestřelil. novej odhad 1,5k :D

DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

Pro představu stojí velmi kvalitní barva cca 100,- deci, a s tím se po naředění a natužení dá s přehledem udělat třeba blatník, nebo dveře na octávii. Kdyby někdo měl zájem, jsou to barvy jako De Beer, Spies Hecker, nebo dobře použitelný Mobihel, Glasurit. za 1500,- se dá stříknout celý auto, něco tmely, šmirgly a do 3 tis je dílo hotovo, přidá se k tomu cca 20000,- za práci a za zkušenosti, možná ekologický daně a nájem a jsme na 30ti tisících, Takto se dělaj ceny.

Kdyby mi někdo řek 2,5 tácu za tělo, tak mu urazím hlavu. Do 5ti kila se to musí vejít. Ke kytaráři je to hovadina. To tam musíte pořád běhat?? co když nebude kytarář? On to zvládne i ledničkář, nebo topenář.

:roll: :roll: dones to do nějaký lakovny,kde dělaj auta, a uvidiš. :wink:
zakkwylde

Příspěvek od zakkwylde »

a nevíte o nějakým lakýrníkovi z ostravy co by mi to nastříkal?
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Zajdi se zeptam to prvního auto servisu za rohem. Tam ti dají kontakt. Nebo adresu. A nebo zkus internet a zlatý stránky. :-D

Jestli má někdo náladu ještě dělat něco s kytarou tak si přečtěte. Toto :
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... +baskytary.
Trochu jsem se tam o tom rozepsal tak jenom pro představu co vás čeká.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
852563
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 852563 »

ale dřevová by byla drahší ne?
Cort action->Peavey Tko 115 , kabel taky cort,trsátko Dunlop želva 0.73-ladička Ibanez GU30
Obrázek
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

852563 píše:ale dřevová by byla drahší ne?
cože :shock: nechápu :-D
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“