Aktivní vs. Pasivní snímače
Pravidla fóra
Aktivní vs. Pasivní snímače
Zdar...mám warlocka a myslím si:-D že má pasivní snímače...chci vyměnit snímač u kobylky a nevím jestli aktivní nebo pasivní...čet sem že když mám pasivní musel bych celou elektroniku v kytaře ''překopat''abych tam mohl dát aktivní... a jestli jde mít jeden aktivní(u kobylky) a druhý pasivní(u krku)???
B.C.Rich Warlock(body art collection)
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kytarář si s tim poradí.U krku můžeš mít pasiv. a u kobylky aktiv. to není problém.
jinak toto je duel mezi aktivními a pasivními z musikusu: http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-ser ... eden~2007/
jinak toto je duel mezi aktivními a pasivními z musikusu: http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-ser ... eden~2007/
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
Jelikož jsem nevěděl, kam to hodit, tak to dám sem. Zkoušel jsem přímo porovnání pasiv-moje SH-4, SH-1 proti EMG 81/85. Řeknu vám že SD forever. Nikdy jsem si toho moc nevšímal, ale aktivky nemaj skoro žádnou dynamiku, je to pořád stejná nuda, hrajou sice dobře, ale furt stejně. Takže kdo uvažujete o koupi aktivek na jinou hudbu než metal, tak si to dost dobře rozmyslete a oboje porovnejte, podle mě si většina vyberete určitě pasiv, páč jde víc za rukou.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
aktivy suck!!!!! horší, hnusně abnormální zvuk ze snímačů jsem nikdy neslyšel!!!!!
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Digitech Bad Monkey ->
To já jo, ale to byly snímače který maj hodnotu asi jednoho magnetu z SD.eugeene píše:aktivy suck!!!!! horší, hnusně abnormální zvuk ze snímačů jsem nikdy neslyšel!!!!!
Tak moc bych je zas neshazoval, nehraje to zle, jenom strašně jednotvárně, teda zkresleně, čistej zvuk je s tím docela průser, fakt se mi vůbec nelíbí.
To já jo, ale to byly snímače který maj hodnotu asi jednoho magnetu z SD.eugeene píše:aktivy suck!!!!! horší, hnusně abnormální zvuk ze snímačů jsem nikdy neslyšel!!!!!
Tak moc bych je zas neshazoval, nehraje to zle, jenom strašně jednotvárně, teda zkresleně, čistej zvuk je s tím docela průser, fakt se mi vůbec nelíbí. Nějak jsem si zvyknul na rozepnutej krkovej SH-1 fakt extra nádhera zvuk.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Strašně jsem chtěl jednu dobu EMG aktivi a pak se mi naštěstí pročistila hlava a vim že pasiv je mnohem barevnější a má hezčí zvuk 
"MOJO" kills modern music...
at si na to hraje kdo chce, ale ja to fakt nenavidim!! Teda mluvim jen o EMG, treba Blackout jsem nikdy neslysel....... ALe ty EMG maj nehorazne umelej zvuk
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->
- tallicaman
Zalezi hodne, co mas za kytaru. Na poradny kus dreva bych to asi taky nedal, bo to to drevo usmrcuje. Ale ten cisty se z toho da taky vyloudit pekny, znate balady metallicy? Tam je to krasne slyset. Ma tam dve baterie a to je jina... Dynamiku maji fakt mensi. Na metal ale myslim neni jine volby. Takove nadherne zkresleni se spoustou konkretnosti a basu vam nic jineho neudela. EMG 81 mi prijde taky takova plasticka chemie, ale to jen pri nizsim zkresleni. 85 je naprosty mazec, to se mi teda libi i na cisty, ale zas ne moc na zkresleny. Ideal je na zkresleni namixovat 81/85, na sola si pak prepnout dle libosti.
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
- Crowley
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aktivní vs. Pasivní snímače
ahoj Warlocka jsem měl taky a nechával jsem si tam dát aktiv SBS electronics snímače, s kytarářem jsme řešili jak nacpat baterii tak aby nezmrvila vzhled kytary, poněvadž jsem měl pickguard přes celý vršek, nakonec přišel s řešením seřízl kus picku pod ním vyřízl místo pro baterii a z toho seřízlého pickguardu udělal kryt, takže si toho normální člověk ani nevšimne a když ano tak to stejně vypadalo dost dobřeCalex99 píše:Zdar...mám warlocka a myslím si:-D že má pasivní snímače...chci vyměnit snímač u kobylky a nevím jestli aktivní nebo pasivní...čet sem že když mám pasivní musel bych celou elektroniku v kytaře ''překopat''abych tam mohl dát aktivní... a jestli jde mít jeden aktivní(u kobylky) a druhý pasivní(u krku)???
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
- Crowley
- Kontaktovat uživatele:
to jsou mi otázkypavel2 píše:Crowly: ty jsi měl Warlock ?
Ten SH13 je ale v jiný kytaře ne ?
Co trafo, už jsi sehnal ?
Terror Incognita

Taky jsem pořád koukal po EMG 81/85 až jsem teda toho hodně naposlouchal a zjistil, že ty aktivy používají jen uvřeštění sóláci, nebo takoví jako Metallica, prostě žádný hutný zvuk.. Pak jsem zjistil, že korni hrajou na slaboučké pasivy a jakej mají zvuk kua!
Teď na Schecterce mám pasivní EMG (psal jsem o tom, že jsou fakt slabší než klasické humbuckery) a ty mají hutný zvuk
Kdyby to byly aktivy tak z toho standart A ladění neslyším nic....
Teď na Schecterce mám pasivní EMG (psal jsem o tom, že jsou fakt slabší než klasické humbuckery) a ty mají hutný zvuk
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Jasně že jeSaul píše:jestli to není tou sedmistrunkou
Ty aktivy mi přijdou takové ostré naboostované žiletky, oproti těmhle hutným kladivům
kapišto?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- tallicaman
Tak tak, kdo nezkusil, NEVI. Ja treba primo nesnasim ty nabrousene pily, kvikot a jekot a miluju hutne rify ala zakk a korn a emg je pro me idealni volba pro podladeni. O emg pasivnich jsem naopak neslysel nikdy zadnou chvalu, spis to bylo to prvni, co lidi v kytarach menily, stezovali si na zahuhlanost...Saul píše:já ti ale zbourám teorii prohlášením že při podladění emgéček dostaneš taky brutálně hutnej zvuk.
Přesně tak. Protože když podladíš "pilu" dostaneš super hutnej zvuk. A když podladíš hutnej zvuk dostaneš většinou jenom zahuhlanost. Navíc argumentace Metallica/Korn je uplně mimo protože právě Metla hraje většinu songů s klasickym laděním.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
- tallicaman
Tak tak, metla moc nepodlazuje, pokud chces slyset metlu podlazenou a v dropku tak si poslechni st.anger... to je myslim vystizna ukazka snimacu emg v podladeniSaul píše:...Navíc argumentace Metallica je uplně mimo protože právě Metla hraje většinu songů s klasickym laděním.