Jakej je tu rozdíl EL34 a EL84 ?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no zas takovy problem to neni... ale urcite to nezvladnes udelat ty. spis to hod k nekomu, kdo se timhle zabyva. tohle zase neni takova sranda jak si asi predstavujes. a orange z toho nikdy neudelas :) led aze bys to cele nechal prekopat - a to uz si rovnou muzes nechat postavit dalsi apec :)
Theremin

Příspěvek od Theremin »

qwer píše:no zas takovy problem to neni... ale urcite to nezvladnes udelat ty. spis to hod k nekomu, kdo se timhle zabyva. tohle zase neni takova sranda jak si asi predstavujes. a orange z toho nikdy neudelas :) led aze bys to cele nechal prekopat - a to uz si rovnou muzes nechat postavit dalsi apec :)
to vim taky, ze to nikdy nedostanu, ale priblizit se dokazu el34 a seymour duncan pickup booster crate v50 a epiphone les paul to dokaze se priblizit.

asi koupim tuhle http://www.ges.cz/?page=index&or=sort&i ... ES08200009

co myslíš?
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

Smrťokvítek píše:
Little.Sick.Fish píše:
Smrťokvítek píše:...Jinak EL84 je VF výkonová pentoda. Tu bys asi v zesilovači nevyužil :) ...
Jak nevyužil? Vždyť se normálně používají- třeba Epiphone Valve Special :shock:
Tak já se dočetl, že je to VF elektronka tak nevím. Možná špatný zdroj informací. :)

ecc83 - jedna z nejdulezitejsich elektronek vubec, je puvodne kanalovej volic pro televize... zadny audio ;)
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no bavit se jakou koupit el84 do komba, co ma americky konec je jako bavit se o tom, jestli do benzinaku radsi natankovat naftu od shell a nebo od Agipu...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

mimochodem daleko propastnejsiho rozdilu ve zvuku docilis napriklad vymenou repra :)

aby se ti nestalo, ze si nechas kombo upravit (coz zahrnuje vymenu patis, jine nastaveni biasu, jine resistory...) a zvuk pak byl uplne stejny a nebo se lisil v drobnostech, ktere bys zjistil stejne jen pri A/B porovnani...

proste je to cele blbost a na tady ten swap zapomen :)
Theremin

Příspěvek od Theremin »

qwer píše:no bavit se jakou koupit el84 do komba, co ma americky konec je jako bavit se o tom, jestli do benzinaku radsi natankovat naftu od shell a nebo od Agipu...
nevim, co tady z tý elektronky všichni děláte, však je to uplně pitomá věc, přes co de nějakej uplně dementní proud, jakej benzín?, jaká nafta?, však mluvíš z cesty. tim tě nechci nějak urazit, ale dyť to je uplně jedno přes co ten proud de, tomu je to jedno. děláš, jako kdybych tomu měl brát duši.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

bože... ja už asi nema sílu se tomu dál věnovat.. když je nekdo ... tak je proste ...

1. hmm... vis kde se bere cely ten zvuk LAMPOVEHO ZESILOVACE? z toho dreva ze ktereho je krabice?

2. kdyz je to tedy tak nepodstatna cast, ktera nemeni zvuk, proc ji tedy menit za jinou kvuli jinemu zvuku ??????????

3. pochop, ze je to jako nasroubovat zarovicku 12v z vanocniho stromku do lustru v kuchyni - bez jistych uprav to proste nepujde...

a uz tady koncim, protoze to neni nic jineho nez ztrata casu s clovekem, ktere ty LZ stejne nikdy hrat nebude...

:roll:
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

:lol:
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Já mám takový pocit, že si všichni myslí, že elektronka je nějaký modul v zesilovači, který se dá libovolně měnit. Ne není, je to normální elektronická součástka stejně jako tranzistory, kondenzátory, odpory, operáky, diody atd.
Ten obvod v zesilovači je navržen někým kdo tomu rozumí. Když v něm změníte kteroukoliv součástku asi už to nebude pracovat podle plánu.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Theremin píše:Mel....mel.... mel jsem si koupit rovnou Orange AD30 a nemusel bych takovýhle úpravy dělat. Prostě se mi začal líbit ten Orange a led zeppelin zvuk, tak se pomoci el34 a boosteru snažim dokopat co nejvíc k tomu libovýmu zvuku. Vim, že teď po mně všichni vyjedete, že se to dá naklikat na eq, ale já chci alespoň z pětiny ten orange zvuk. Jeden maník v obchodě mi říkal, že tak toho docílim. A s tim vyměňovánim si nemyslim, že by to měl bejt až zas takovej problém.
Vyměnit 6l6 za EL34 můžeš jen v případě, že máš někde na zadním panelu přepínač EL34-6l6. Tyhle 2 druhy elektronek maj jinou hodnotu předpětí, nebo něco takovýho. Prostě to jedno neni...
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“