Aktivní vs. Pasivní snímače
Pravidla fóra
- tallicaman
Zrovna drop C mi nepřijde jako moc nízký ladění. Podlazení pro mě začíná na B.tallicaman píše:Tak tak, metla moc nepodlazuje, pokud chces slyset metlu podlazenou a v dropku tak si poslechni st.anger... to je myslim vystizna ukazka snimacu emg v podladeniSaul píše:...Navíc argumentace Metallica je uplně mimo protože právě Metla hraje většinu songů s klasickym laděním.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- tallicaman
Fungujou. Stejně nejlepší snímač je SD SH-4tallicaman píše:No jasne, ale tam ty snimace funguji uplne stejne...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
takže jediný rozdíl mezi aktiv/pasiv je jen v té baterce? To bych zvládl vyměnit ne? Měnil jsem jen pasiv za pasiv.
http://www.bandzone.cz/beastart
kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
- LarryColl
- Kontaktovat uživatele:
In Flames, Machine Head , Soilwork - myslim ze tyhle kapely maj vcelku hutny sound, jinak tohle je diskuze o nicem , kdyz se nekomu z vas zvuk aktiv EMG nelibi tak to nezmenim ani kdybych se na hlavu stavel , me se libi pasivy i aktivy, momentalne hraju na aktivy a ani z cistym zvukem nemam problem musi se jen trochu poladit ekvalizace a vzdalenost snimace od strun...
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
Re: Aktivní vs. Pasivní snímače
Dokud jsem nemněl aktivy Seymour Duncan Blackouts v kytaře, tak jsem netušil, že vůbec takový morbidní sound z aktivů existuje 
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
nake nove sign blackouty od micka http://www.youtube.com/watch?v=FfKR_t8r ... r_embedded# kolem 2:25, jak si vychutnava vermilion:D labuznik jeden
Však jsem už před 2 týdnama zakládal topic o nich(našel jsem je na Ebay, ale už jsem měl objednané AHB-1) a každý na mě čuměl jak kdybych si vymýšlel
, jinak pochybuju, že si je někdy dá do kytary, myslím, že si vždycky nechá AHB-1(2)
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
Osobne ty EMG snimace znej fakt sterilne,nakonec jsem je taky vymontoval z myho padla ale neuveritelne se prosadej v bandu a na nahravce.Zkousel jsem to i poupravit modem na 18V ale furt to nebylo ono.Taky neodpustej zadnou chybu takze hrat na ne jen na zkresleni z hlavy bez nakopavadla je drina a chce to trochu umu.Jinak nestaci jen pridat 9 voltovku,je treba vymenit i potaky z 500k na 250K,teda jestli je nemas jako soucast setu.Nemaj taky nulak/zemeni a tak v obracenym pripade kdyz chces menit z aktivu na pasiv tak tam ten zemici drat musis dat coz znamena navrtat diru ke kobylce a pak to propojit jinak to bruci jak svine.
LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
Ja mam na svý kytárce EMG 81 u krku a 85 u kobylky a nemužu si to vynachválit. I ten čistej zvuk z toho člověk dostane pěknej když si s tim pohraje.Navíc nemusí ani hrát na extrémní zkreslení ja třeba mam nastavenej gain ani ne na pulku a jake peknej zvuk me z toho leze.Je pravda že u tehle snímačů se chyby netolerujou ale na hardrock a takovej ten klasickej metal (Iron maiden) mě to bohatě stačí.Předtim jsem měl kytaru s pasivním hum ale z ty jsem zdaleka nedostal takovej sound (možná tím že to byla levnejší kytara m,ozná ne) ale me ty aktivy proste sedej a nechápu proc jsou tady tak kritizovaný.
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jinac koukam ze se tu resili korni..vim ze to maj podladene kajsi do A, ale reknete ze to neni hutny zvuk http://www.youtube.com/watch?v=M1AjGjBDd-8 0:55..to je proste..aaaa
libi se mi to vice nez ty aktvy, mozna proto ze to je trosku zahuhlane tak to ma ty koule
Mě to teda příjde příšernýMcKozias píše:jinac koukam ze se tu resili korni..vim ze to maj podladene kajsi do A, ale reknete ze to neni hutny zvuk http://www.youtube.com/watch?v=M1AjGjBDd-8 0:55..to je proste..aaaalibi se mi to vice nez ty aktvy, mozna proto ze to je trosku zahuhlane tak to ma ty koule
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
tak to bylo tvrdy..asi misto na rectifiera pujdu do toho stagga:D
Mně se to zdá taky strašný. Kdyby mi to takhle mělo znít, rozbulim se, spálim všechno vybavení a spáchám harakiri...kvasna píše:Mě to teda příjde příšernýMcKozias píše:jinac koukam ze se tu resili korni..vim ze to maj podladene kajsi do A, ale reknete ze to neni hutny zvuk http://www.youtube.com/watch?v=M1AjGjBDd-8 0:55..to je proste..aaaalibi se mi to vice nez ty aktvy, mozna proto ze to je trosku zahuhlane tak to ma ty koule
ale tak asi to neni muj styl a je to muj subjektivní názor ale zní mjě to jak Stagg azpojenej do komba za 1k na kterýho hraje člověk kterej drří kytaru podruhý v životě
ale je to jen muj subjektivní názor
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Ne to nebylo vubec myšlený jako urážka sry jestli jsem byl moc tvrdej,jen se mi to osobne moc nelíbí:DMcKozias píše:tak to bylo tvrdy..asi misto na rectifiera pujdu do toho stagga:D
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
ja vim, moc lidem se tenhle zvuk nelibi..to je dobry
ja zase nemusim ty silene jecaky a pily
Oni sice Korni jako celek zní docela pěkně, tvrdě a já nevím co ještě ale riffy samy o sobě jsou docela nic neříkající hnusný uprďený pazvuky
.
Podladěná 7čka je už docela HC mno divim se že jim to zesíky poberou
Podladěná 7čka je už docela HC mno divim se že jim to zesíky poberou
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------