Odposlech
Pravidla fóra
Odposlech
Cao, potřeboval bych poradit s výběrem dvou aktivních bedniček. Jsem klávesák a už mě omrzelo kombo od Peavey. Má sice 150W a velmi kvalitní hornu, která mi ještě nepraskla, což se o jiných kombách říci nedá(viz Roland řada KC), ale ten suchý !--mono--! zvuk už asi nepřenesu přes srdce. Vím že studiové monitory by byly ideální, ale jaksi tam můj rozpočet už nedosáhne. Představoval jsem si cenu za pár tak od 13 až do 15 tisíc. Díval jsem se i na mixpulty, postačil by byl od Yamahy MG102C, prý ujde, ale chybí mu efektový procesor. Poradíte něco vhodného ?
Nejsem zvukar, reknu jen svuj nazor:
- studiovych monitoru je na odposlech skoda.
- PAR odposlechu za 13000 nebude nic moc, to byt tebou tak radsi zainvestuju do nejake poradne jedne bedny a casem dokoupim druhou (napr. RCF ART 310A)
- Yamahy jsou kvalitni mixy, nutne bych nesel po mixu, kterej ma efektovou jednotku...
- PAR odposlechu za 13000 nebude nic moc, to byt tebou tak radsi zainvestuju do nejake poradne jedne bedny a casem dokoupim druhou (napr. RCF ART 310A)
- Yamahy jsou kvalitni mixy, nutne bych nesel po mixu, kterej ma efektovou jednotku...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
když jsem byl na koncertě AG Fleku tak Markytán i Ivo Viktorin použíjí tyhle malý odposlechy od Rolandu. Mají to na stojanu kousek od místa kde stojí nebo hraje a řekl bych že to funguje dost dobře.
http://www.roland.com/PRODUCTS/en/CM-30/index.html
Jinak video kde je to vidět je zde: http://www.youtube.com/watch?v=_pNlTkWwjBM asi tak 35 vteřina je vidět jak si toho Rolanda Markytán šteluje. Koukám, že Viktorin za klávesama má něco jinýho, ale to nevím co to je. Ve 4. minutě je to co používá na klávesy vidět zezadu.
http://www.roland.com/PRODUCTS/en/CM-30/index.html
Jinak video kde je to vidět je zde: http://www.youtube.com/watch?v=_pNlTkWwjBM asi tak 35 vteřina je vidět jak si toho Rolanda Markytán šteluje. Koukám, že Viktorin za klávesama má něco jinýho, ale to nevím co to je. Ve 4. minutě je to co používá na klávesy vidět zezadu.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
To máš pravdu, ale není 350W moc ? Sem ještě študák a asi bych si je nemoh dovolit.Wohma píše:Nejsem zvukar, reknu jen svuj nazor:
Nord Electro2, Roland juno-d, Peavey kb 5, již brzy RCF ART310A a Yamaha mg82cx
Roland bedničky
Na tyhle bedničky od Rolandu jsem taky koukal, škoda že nejsou o něco silnější
Silna bedna jde vzdycky zeslabit, ale slabou uz nezeslabis. Navic je lepsi, kdyz zesilovac nejede na plny koule, zvuk je pak peknejsi. Skoda, ze tu zatim neprilitli Jens nebo pavel, ti by ti to vysvetlili asi lip, kazdopadne kdyz koupis neco levnyho, nebudes spokojen a budes brzo menit (nejpozdeji ve chvili, kdy uslysis ty svoje bedny a RCFka nebo lepsi vedle sebe
), ty RCF jsou dost investice do budoucna.
ad ten Roland: 30W zesak a 6,5" repro je FAKT malo. Pokud nehrajete akusticky
ad ten Roland: 30W zesak a 6,5" repro je FAKT malo. Pokud nehrajete akusticky
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Je to fakt, ale přeci jenom je to dost peněz. Hold začnu šetřit
Přeci jenom ten výbornej zvuk hammondových varhan ukrytý v nordu electro zaslouží kvalitní reprodukci
Ale kdyby si narazil na nějakou o něco lacinější kvalitku, určitě dej vědět
Přeci jenom ten výbornej zvuk hammondových varhan ukrytý v nordu electro zaslouží kvalitní reprodukci
Ale kdyby si narazil na nějakou o něco lacinější kvalitku, určitě dej vědět
Myslim si, ze za tech 10000, za ktery na tom midi.cz je to RCFko, nic lepsiho nesezenes. A za min penez uz vubec ne 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus