Zdravím panové,
potřebuji poradit, kde by se dala sehnat závitová redukce z M8 na M5 délky tak 15-20 mm (může být i delší). Je to jako vložka - vnější závit M8 a vnitřní závit M5 viz. obr. Potřebuji to kvůli výměně kobylky (má tenší šrouby).
Něco podobného dělá napříkald Würth (ale myslím jenom do kovu). Jmenuje se to závitová vložka, mrkni na google, určitě něco najdeš. Problém je ale, že se toho většinou musí objednat víc
Pokud bys to nenašel, tak nějakej zámečník by ti to udělal na počkání
pokud to neseženeš někde ve kšeftě se spojovacím materiálem, domácích potřebách atd. tak je nejlepší si toudělat. Ten zámečník by to měl zvládnout levou zadní.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
No tak treba to chtel koupit original pochromovany, aby to u ty kobylky nejak vypadalo, a kdyz uz tu pisou, at zajde k zamecnikovi, tak uz si to muze udelat doma ne? Nebo jestli ma znamyho se stojanovkou, tak si k nemu skoci a ten zavitnik si taky nejak sezene..
rotten77 píše:Ještě mě tak napadlo... to potřebuješ do dřeva, nebo do kovu?
Do kovu, meni kobylku a nechava tam trny, v kterych je zavit 8 mm a on ma na novy kobylce srouby pro 5 mm...tak me napada proc nevymenis i ty trny? nebo si je s novou kobylkou nedostal?
Vložky jsou do železa a nový trny sice použít můžu, ale to bych musel starý vyndat a mám takový pocit, že by ta výměna byla vidět (hlavně co se týče laku a vrchní desky). Doma si to sice udělat můžu, ale s jakou přesností (musí to být přesně v ose) a problém je, že jsem momentálně v Irsku. Jinak se jedná o kobylku na LP.
Trny vymenit nelze, bez zasahu do korpusu - zrovna to resim s kobylkou od schallera - zjednodusene receno, v korpusu je moc velka dira [diry] a musela by se necim "ucpat" [vyplnit] coz uz by mohlo mit negativni dopad na zvuk nastroje. Cesar: V Cechach jsem zatim zadnou takovou "prechodku" nesehnal.
P.S. Co Te primelo k vymene kobylky? U puvodni drnci kameny? Nebo vymenujes za grafitovou? Nebo menis za kobylku s piezem?
Jenom se ptam - Ja z duvodu 1. Je to cinskej kram
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
To máme stejný problém. Budu mít LP od Fokusu a chci si vyměnit celý hardwear za kvalitnější a hlavně vše v černé barvě. Našel jsem právě Shaller (docela dobré ceny), ale tady je právě problem s kobylkou, protože Shaller vyrábí jen jeden typ (co se týče průměru šroubů). Hledal jsem všude možně a v černé barvě jsem nic nemohl najít. Objevil jsem mechaniky TonePros. Ty se dělají i se širšími šrouby, dokonce i v černé barvě (a hlavně je to kvalita), ale problém je sehnat. Strávil jsem hledáním celou noc, ale v černé barvě je prostě tady v okolí (Evropa) nemaj. Ani u Thomanna (jen chrom a zlato).
Holt budu muset počkat až vyrazím do USA, nebo poprosit někoho kdo mi je doveze.
aivn86 píše:čoveče na vrtačce to moc přesně neuděláš. Neříkám, že by se to nemohlo povest. Ale moc bych to dělat nechtěl
Já bych to nechtěl dělat ani tak. V tomhle rozměru...
Nechme OT o kovobráběcich strojích
Mrkni na zboží.cz > závitová vložka, teď si ale nemůžu vzpomenout, jestli se jako první rozměr udává vnější, nebo vnitřní, a taky bacha na stoupání závitu.
Ty potrebujes M8x1,5 (1,5 = sila steny) a protoze se nedelaj musel bys koupit dve z 8mi mm na 6 mm a z 6 mm na 5 mm ale ten prenost zvuku pres to potom..
Jinak myslel jsem stojanovou vrtacku, koupis 8micku sroub, upnes ho tam, aby byl v ose, a udelas 4rku otvor a pak to projedes petkou zavitnikem a mas to hotovy..
Jinak myslel jsem stojanovou vrtacku, koupis 8micku sroub, upnes ho tam, aby byl v ose, a udelas 4rku otvor a pak to projedes petkou zavitnikem a mas to hotovy..
jj, myslel jsi to dobře ale dělá se to na soustruhu
jinak ty vinutý vložky se používají na opravy, pokud chceš zredukovat M8 na M5 bez redukce to nepůjde, oba závity mají různý stoupání
Buď bych nechal šrouby šroubama a dal jen novou kobylku (černá + stříbrné by vypadalo blbě), nebo bych ty zapuštěné matice vytáhl a dal nové. Redukce 8-5mm se nedá udělat, vždyť jak tenkou by to mělo stěnu? 1,5mm mínus závit z obou stran!
Už jsem byl nucen převrtávat díry na trny u Floyda, ale tam to není skoro vidět. U LP to chce neodštípnout lak.