DELAY

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

^Tak dle meho nazoru je to krasny, teple znejici echo (delay, kdyz chcete...). Dokonce to opravdu kresli, jak se uvadi na HC. To kdyz clovek chce dosahnout takoveho toho "pinkflojdackeho" zvuku, tak tam je to v tom nastaveni uz patrne. Jinak to kazdopadne hezky ozivi cisty zvuk kytary. Ja vlastne delay nemel dosud. Reverb a Chorus efekty obecne me moc nechytly v minulosti (Small Clone, Holy Grail...). Tak jsem tomu delayi nedaval moc sanci, ale myslim si, ze delay je to, co jsem hledal. Red Repeat je sice digital (mozna to tak je lepsi), ale nesumi a nedela zadne jine rusive zvuky. Jen me mozna trochu vadi ten spinac. Casem snad necham nekde predelat na skutecny true bypass, ale je fakt, ze nikde, co jsem cetl, si nikdo nestezoval a ani ja jsem nejak nepocitil ztratu kvality signalu. Tone potenciometr je fajn. V pozici 12 hod je to nejvice neutralni zvuk, uberu-li, zvuk se "zatepli a zkulati". Provedu-li opacne, zvuk jde vic do vysek a je studenejsi (mozna plechovejsi, nevim jak to mam nazvat...) Echo je zrejme nejlepsi v pulce, mozna mezi 11 az 2 hod je nejvic vyuzitelny. Time potenciometr nabizi az 600 ms, coz je dle meho nazoru uz moc. Ono je totiz v tam velkem casovem rozsahu pak slozitejsi nalezt idealni pozici, ale to casem jeste omrknu. Na strankach vyrobce jsou uvedeny tri zakladni nastaveni ze kterych budu zpocatku (pochopitelne) vychazet: 50's slapback, warm vintage echo a dramatic echo. Jsem spokojeny, s fuzzem i drivem si rozumel a zvukove neduhy jsem nezaznamenal. Naopak mam zvuk (konecne) zase o tridu vyse!
kubog

Příspěvek od kubog »

No musím sa pochváliť . Objednal som si z ebay Boss DD6 a TU2 (nové zabalené), týpkovi to síce trvalo asi dva týždne než to poslal ale budiž cena bola Ok (5500 za oba aj s postou cca 4400 kč) . Dnes mi to došlo, a čo nevidím! DD6! No kuknem bližšie a naozaj ju nevidím :lol: :lol: . Prečo? Lebo ten týpek mi "omylom" poslal DD7!!!!! Tomu vravím kauf chlapci :lol: :lol:
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 11.04.2012 14:30, celkem upraveno 1 x.
60'Rock_N'_Roll

Využiju Delay?

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Sem před koupí delay danelectro de-1 a pořád se nemohu odhodlat.... furt si říkám... "využiju ho?" s kapelou hrajeme country, jazz, blues, funk, klasický rock, heavy rock a rock n roll. A tak sem se chtěl zeptat, jestli v těhletech stylech se delay používá. většinou se efekt kupuje, že chci něco, co sem někde slyšel...ale já ten delay slyšel v jednom solu u kapely a ten kytarista ho už nikdy nepoužil, v žadne jine pisni. a jestli ho teda užiju....
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Myslím že delay je hodně používaný efekty, hodně užitečný, má široké využití a neměl bych strach si ho koupit určitě ho využiješ. Pokud máš vlastní tvorbu tak to více méně záleží na tobě jak ho využiteš..... :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Podle mě je určitě více využitelný, než Wah, Chorus, Phaser a ostatní kravinky 8) ... alespoň pro mě určitě.
(tím, ale nechci říct, že ty "kravinky" jsou nepoužitelné)

Měl jsem v plánu, že jak si obstarámOverDrive a Distortion, tak poté hned bude Delay, a taky v tom plánu hodlám pokračovat. ;) :)
Naposledy upravil(a) Adamz Asah dne 13.07.2008 19:10, celkem upraveno 2 x.

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
60'Rock_N'_Roll

LAMA píše:Myslím že delay je hodně používaný efekty, hodně užitečný, má široké využití a neměl bych strach si ho koupit určitě ho využiješ. Pokud máš vlastní tvorbu tak to více méně záleží na tobě jak ho využiteš..... :wink:
a na c se tak nejčastěji používá? sóla, riffy a takhle?
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Zalezi to naozja len a len na tebe ;) Ale urcite sa zvykne pouzivat v tychto styloch, dokonca asi v kazdom style. Ja som vellkym zastancom delayov :)
Mozno ta presvedci zopar ukazok, napriklad odtialto:
http://www.digitech.com/products/xserie ... Delay.html
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
60'Rock_N'_Roll

Braniik píše:Zalezi to naozja len a len na tebe ;) Ale urcite sa zvykne pouzivat v tychto styloch, dokonca asi v kazdom style. Ja som vellkym zastancom delayov :)
me se delay taky moc libi, ale jen mam v hlave v rade nekolik dalsich efektu a tak hold premejslim, jestli neni lepsi koupit tenhle, nebo jestli tenhle vyuziju, nebo........ (asi to taky mozna znas)
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

60'Rock_N'_Roll píše: a na c se tak nejčastěji používá? sóla, riffy a takhle?
Na všechno možného. Já ho používám třeba aj na vybrnkávání na začátky songů. Myslím že něco takovýho ide slyšet třeba u U2. Sóla nějaké haluze , cokoliv. Delay je super efekt :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

60'Rock_N'_Roll píše:
Braniik píše:Zalezi to naozja len a len na tebe ;) Ale urcite sa zvykne pouzivat v tychto styloch, dokonca asi v kazdom style. Ja som vellkym zastancom delayov :)
me se delay taky moc libi, ale jen mam v hlave v rade nekolik dalsich efektu a tak hold premejslim, jestli neni lepsi koupit tenhle, nebo jestli tenhle vyuziju, nebo........ (asi to taky mozna znas)
Jasne, poznam to :) Mozme povedat tolko, ze delay bol prvy efekt, ktory som si (po distortione) kupoval. Odvtedy ho mam stale poruke (ponohe) :)
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

čeče a to mě ani delay nerajcuje... možná časem... zatím bych rači reverb
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Ginie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ginie »

ja bych taky radsi reverb a chorus
Kytary: Fender strat. classic 60s HSS, Thomas superstrat floyd HSS
Efekty: Rocktron GAINIAC I 90s USA
Aparaty: Rozdall JCM 800 50w kopie, 1x12 box Celestion G12 Hot 100w
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

reverb jde udelat i pomoci delaye... a zni to pak podle me i docela dobre... mozna i lip nez samotny reverb efekt :) chce to ale analog delay... na digitalu se kratke casy moc delat nedaji
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Jakto ze tady je tema o Delay znova...vzdy tu jedno velke uz je...
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=4700
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Jakej je rozdíl mezi delay a reverbem?
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

No reverb je dozvuk (ozvena v miestnosti, hale, ...) a delay jednoducho zopakuje zahrane tony. V podstate velmi kratkym delayom dosiahnes nieco ako reverb. V kombe ale mozes mat napriklad pruzinovy reverb, ktory ma charakteristicky zvuk a delayom ho nikdy nenasimulujes ... Skratka tato problematika je velmi komplexna :D
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

no já bych právě nejrači pružinu v ampu a jen na switchi zapínal a vypínal 8)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

turbo_MaCk píše:no já bych právě nejrači pružinu v ampu a jen na switchi zapínal a vypínal 8)
a to já mám, heč :) ...akorát to moc nevyužívám, resp. jen u tišších pasáží, protože máme ve zkušebně takovej "reverb", jak se nám to tříská v tej posilce, že to neni možný rozlišit, jestli je vůbec zaplej...
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
tomass83
Kontaktovat uživatele:

delay

Příspěvek od tomass83 »

Delay je super vecička, taký Boss RE-20 Space Echo! Lepší delay som nikdy nemal..
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“