Upevnění páky

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
eclipsis

Upevnění páky

Příspěvek od eclipsis »

Chtel bych se zeptat, jestli existuje nejaka finta na upevneni tremolo paky. Myslim to tak, ze kdyz ji zrovna nedrzim, tak by mela zustat v pozici, ve ktere jsem ji nechal... ne ze "spadne" dolu.
Dik.
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

víc ji utáhni :D
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

A jestli máš zasouvací a na ní už vymačkaný ty plasty, tak je vyhoď a místo nich dej pár vrstev smršťovačky
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

eugeene píše:víc ji utáhni :D
to je blbost, kdyz ji vic utahnes, nemusi zustat v pozici, ktera se ti hodi
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

tohle je hodně blbej problém u tremola Fender typu...šroubovací tremolo je podle mě dost debilní, na druhý kytaře mám zasouvací a imbusem libovolně nastavovací, tam není problém, ale u strata to dělám tak, že normálně ji mam ve volný poloze a bimbá dolu a dyž s ní potřebuju hrát a mít ji hodně citlivou, utáhnu ji o jednu otočku a pak ji vrátím zpět...to je rychlý a jednoduchý řešení
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
impact

Příspěvek od impact »

To utažení, tím se myslí ten šroubek, co je z boku páky, kterej reguluje, jak lehce se páka otáčí.

U Fenderů a podobnejch, který tuhle vychytávku nemaj, to funguje tak, že pod pákou je pružinka, a když tremolo šroubuješ, tak ta pružinka se stlačuje a teoreticky by měla klást odpor a tu páku držet, aby se nehoupala úplně volně. Píšu teoreticky, protože to obvykle nefunguje na sto procent, nebo pružinka při výměně páky vyskočí a už jí nenajdeš a pakto nefunguje vůbec. :) Lze to řešit více způsoby - buď použít jinou pružinku (třeba vlastnoručně pravenou z propisky) nebo kousek kulatý gumy z tužky, kterej se do díry pod páku vloží místo pružinky. Když tam pak tu páku našroubuješ, tak se ta guma rozplácne a páku drží.

Ale vždy platí nešroubovat celou páku až na doraz silou! Mohl by se poškodit nebo prasknout závit. Pak můžeš jí rovnou kupovat celý nový tremolo.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
pAdám
Bandzone: http://bandzone.cz/sorryholka
Kontaktovat uživatele:

Re: Upevnění páky

Příspěvek od pAdám »

Já řešim problém jak utáhnout tremolo páku na jazzmasterovi... Je tam jen ta nasazovací ( ne šroubovací) .. to že by visela domu by mi absolutně nevadilo...ale pořád vypadává. Nevíte jestli se to nedá nějak utáhnout aby držela pevně a nepadala furt z kytary? Díky
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“