CORT v.s. CORT

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
stouner

CORT v.s. CORT

Příspěvek od stouner »

zdar-ec všeci,jsem připraven koupit new elektriku a po hodně dlouhým zkoumání,radění a rozhodování jsem skončil u těchto dvou typů. Zajímaly by mě vaše názory a zkušenosti.
http://www.musiccenter.cz/Cort-XCustom- ... erie:28657

http://www.musiccenter.cz/Cort-KX1Q-BC- ... erie:28292

Diky moc za všechny rady :D
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Já bych volil tu Cort KX1Q BC, je to Mahagon a struny jdou skrz tělo, na druhou stranu ta HT BK má snímače SD, které by mohly být lepší, než ty EMG HZ, ale to jenom tak tipuju.
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Re: CORT v.s. CORT

Příspěvek od Rainmaker »

stouner píše:zdar-ec všeci,jsem připraven koupit new elektriku a po hodně dlouhým zkoumání,radění a rozhodování jsem skončil u těchto dvou typů. Zajímaly by mě vaše názory a zkušenosti.
http://www.musiccenter.cz/Cort-XCustom- ... erie:28657

http://www.musiccenter.cz/Cort-KX1Q-BC- ... erie:28292

Diky moc za všechny rady :D
Cort XCustom HT BK

ja bych bral tuhle (tobě se libi červena ? ) navic ty SD snimače budou určo lepší.
nevim jestli by to bylo moc přes rozpočet ale co ještě tahle ?
http://www.musiccenter.cz/Cort-KX-101-B ... erie:28653
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

rotten77 píše:Já bych volil tu Cort KX1Q BC, je to Mahagon a struny jdou skrz tělo, na druhou stranu ta HT BK má snímače SD, které by mohly být lepší, než ty EMG HZ, ale to jenom tak tipuju.
Pod to se musim podepsat az na ty snimace jsou stejne kvality bych to videl.
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

Ty kytary, ktere jsi vybral, budou mit uplne jiny charakter zvuku, jen podle drev, ze kterych jsou delane. Jestli jsi solista, vem tu lipu/javor, jinak ber tu muhagonku. Vyzkousej, jedna ti sedne vic :wink:
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Disasterpiece píše:
rotten77 píše:Já bych volil tu Cort KX1Q BC, je to Mahagon a struny jdou skrz tělo, na druhou stranu ta HT BK má snímače SD, které by mohly být lepší, než ty EMG HZ, ale to jenom tak tipuju.
To je hodne optimisticke :) Osobni zkusenost nemam, ale pokud mel nekdo primy porovnani, tak vzdycky pise, ze pasivni EMG na ty aktivy zvukove naprosto nemaji.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Wohma píše:
Disasterpiece píše:
To je hodne optimisticke :) Osobni zkusenost nemam, ale pokud mel nekdo primy porovnani, tak vzdycky pise, ze pasivni EMG na ty aktivy zvukove naprosto nemaji.
to já mám zase opačné zkušenosti (a i sám za sebe říkám, že mi pasivy vyhovujou více)

k výběru - já osobně bych vybral KX1Q - na licencované tonepros kobyle se mi zatím nejlépe tlumilo pravačkou, navíc ta kytara vypadá hezky. Ohledně snímačového osazení - EMG HZ mi prostě sedí :-) navíc je ta kytara z mahagonu, to bych - já teda - viděl jako plus
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No hodne lidi rika, ze aktivy ztraci dynamiku, ze furt hrajou naplno, asi na tom neco bude. A na mahagon ty HZka muzou byt dobre, ale myslim, ze SDcka na tom budou jeste lip. Koneckoncu kdybych o tom nebyl presvedcen, tak je na kytarku nebudu davat, ze :D

P.S.: Proti vyberu kytary nic, jen jsem komentoval to porovnani snimacu.
Somnus Aeternus
Hansen

Příspěvek od Hansen »

KX1Q BC vypada nazivo nadherne, zkousel sem ji, sice sem zvyklej na priserne sterilni zvuk emg 81cek, ale byl sem spokojenej s pasivama (driv na kytare sem take mel). Celkove mahagon z osobni zkusenosti mam nejradsi, protoze se mi libi jeho zvukove vlastnosti a taky mi vyhovuje vaha, navic pokud chces hrat tvrdsi hudbu a napriklad s podladenim, urcite se ti vic vyplati.

Navic ma lepeny krk a rozhodne klepsi kobylku. Takze u me by byla volba jasna :p
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no kdyz uz jsme u tech snimacu, tak emg hz jsou hodne kvalitni snimace plne srovnatelne se SD - na domacim americkem trhu stoji vetsina seymouru min nez HZ... to samozrejme jeste nic nerika. osobne si myslim, ze jsou HZ dost podcenovane. nevim, jak jsou na tom presne ty na tehle cortce, ale treba HZ H3 jsou fantasticke... a to ze HZ nemaji na aktivky - to je tak trochu mimo. osobne si me zvuk aktivek EMG hnusi - chtel jsem poridit Epi Prophecy a tak sjem vyzkousel 81/85 na jedne kejtre v hudebninach a na aktivky uz nikdy ani nesahnu - nikde nevykrikuju a nebudu vykrikovat, ze HZ jsou lepsi nez 85/81... kazdy ma jine potreby... no ted trocha k veci - rozhodne bych bez vyzkouseni netvrdil, ze jedny jsou lepsi nez druhe a vyzkouset si to stejne musi kazdy sam, protoze ma kazdy jine potreby :)

podle me jsou obe kejtry kvalitativne tak na stejne urovni, takze jde proste o to, ktera sedne lip :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jenze na sejmoura jsem neslysel v podstate nikoho nadavat, HZka jsou na tom v tomto smeru hur. Nemusi to znamenat nic, ale taky muze. Mam pocit, ze u kvalitnich snimacu je casto problem v tom, ze cloveka limituje aparat, preci jen kvalitnejsi snimace toho prenesou vic nez zahuhlane stock snimace. Mozna to je ten rozdil mezi treba Amerikou (kde ma kazdej druhej Mesu nebo podobne dobry apec, protoze tam stoji par kacek, a kde jsou SDcka hodne popularni) a CR (kde maji Mesu jen lidi, kteri jsou budto hafo prachati anebo se muzice venuji uz na profesionalni urovni... A vetsina lidi tu hraje bud na tranzistory nebo celolampove kopie slusne, ale kolikrat i horsi kvality)
Somnus Aeternus
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no u EMG je trochu problem, ze nikde clovek nenajde ukazky, nikde nezjisti charakteristiku, nezjisti o nich proste nic, dokad si na ne nezahraje.. taky zrovna neni z ceho vybirat - H1-H4 alnico nebo keramika a to je vse...

v porovnani s SD, ktery vyrabi x-krat tolik snimacu, je to proste chabe...

osobne mam zkusenost jen s temi H3, ktere se mi moc libili... prodal jsem je pak cloveku, ktery si je hodil namisto seymouru (nevim jakych) a pochvaloval si, ajky ted nema zvuk... byly to fakt super snimace.

ty negativni reakce bych asi cekal od lidi, kteri si predstavuji ze to bude levnejsi "aktiv" a ze to tak rposte bude hrat... osobne si ale aktiv nedovedu predstavit v nicem jinem nez v nejakem podladenem narezu na mese... pro obyc hrani normalniho rocku je to pro me proste nepouzitelny snimac bez charakteru...

no to jsem zase trochu odbocil od tematu...

tezko rict jak hraji ty oem emg na tom cortu, to se fakt tezko odhaduje.. kazdopadne bych je ale hned neodsuzovalk neuspechu :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja je taky neodsouvam, ale stale si myslim, ze SDcka se budou libit vic lidem nez HZka. Az mi dorazi ty SDcka a budu je mit premontovany, muzu udelat nejaky porovnani primo s nekym, kdo ma M600 s tema HZkama,to by bylo velice zajimave, doufam, ze sezenu obet :)
Somnus Aeternus
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

menhyr ma emg na M600

no stejne to ale bude vzdy subjektivni :) kazdy snimac proste hraje jinak... kdyz si das na kejtru od seymoura alnico II, pearly gates, sh-4, sh-6 atd. tak pokazde budes mit jiny zvuk...

proste u techto snimacu vyssi tridy se uz podle me nehraje na to "lepsi", ale o urcite charakter zvuku...

btw - co jsi objednal na M600? :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Zatim jeste nic, vaham mezi SH1+SH4 a SH1+SH5. Chci mit peknej i cistej zvuk :)
A jasne ze to bdue subjektivni, ale kdyz hodim nahravky, tak to bude odhalujici, v cem jsou jine :)
Somnus Aeternus
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

Vy tu furt resite jen snimace a prehledate drevo. Snimace se daji lehce vymenit, drevo ne.
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

tallicaman píše:Vy tu furt resite jen snimace a prehledate drevo. Snimace se daji lehce vymenit, drevo ne.
Jenze von nekupuje novou kytaru...on kupuje lepsi snimace na kytaru kterou uz ma...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pravda, trochu jsem odbocili, ale osobne bych to nerozseknul jako ty, ze na solovku lipu a jinak mahagon, to je podle me nesmysl. Ono je to taky dost o tom, jak si ty snimace sednou zvukove se drevem, az tyhle kombinace je dulezity resit. A ja celou dobu mluvil o mahagonu :)
Somnus Aeternus
Pumlitch

Příspěvek od Pumlitch »

Martin656 píše:
tallicaman píše:Vy tu furt resite jen snimace a prehledate drevo. Snimace se daji lehce vymenit, drevo ne.
Jenze von nekupuje novou kytaru...on kupuje lepsi snimace na kytaru kterou uz ma...
Myslim, že ne Time. Kupuje kytaru.
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Pumlitch píše:
Martin656 píše:
Myslim, že ne Time. Kupuje kytaru.
Jezisi marja ja sem vul..sry spatnej topic :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“