javor/palisandr..?
Pravidla fóra
muhahaha
prsty se ale dotýkaj hmatníku 
btw nevíte jestli u stratů dřevo na javorový hmatníky prochází nějakou selekcí pro různý cenový skupiny (standart, american atd.) co se týče zabarvení? Já co sem koukal na ty standarty, tak maj na fotce vždycky to dřevo hrozně vybledlý a to se mi právě nelíbí.
Já radši pěkně žlutý. 
btw nevíte jestli u stratů dřevo na javorový hmatníky prochází nějakou selekcí pro různý cenový skupiny (standart, american atd.) co se týče zabarvení? Já co sem koukal na ty standarty, tak maj na fotce vždycky to dřevo hrozně vybledlý a to se mi právě nelíbí.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
no ty zlute krky jsou spis o laku nez o dreve... javor je sam o sobe dost byly (ty woe to slovo byly jsem napsal jak ???? mam v sobe sice 2 pivka ale... ???)...
ja mam treba na deluxu krk dost do zluta a na stand. mam krk dost do bila.. ale je to kransy krk, vybiral jsem si jej dva mesice a jsem an nej nalezite pysny.
nektere krky na tech levnych kejtrach jsou tak nejak do sedozelena a to je teprv hnus..
ale javor je dost bile drevo a zlute kry jsou rposte zpusobene lakem...
na stand. se dava nebarevny mat... na tu vintage edici cpou dost zluty leskly lak... at kazde vypada uplne jinak, drevo je pro obe asi naprosto stejne
ja mam treba na deluxu krk dost do zluta a na stand. mam krk dost do bila.. ale je to kransy krk, vybiral jsem si jej dva mesice a jsem an nej nalezite pysny.
nektere krky na tech levnych kejtrach jsou tak nejak do sedozelena a to je teprv hnus..
ale javor je dost bile drevo a zlute kry jsou rposte zpusobene lakem...
na stand. se dava nebarevny mat... na tu vintage edici cpou dost zluty leskly lak... at kazde vypada uplne jinak, drevo je pro obe asi naprosto stejne
já bych krky netřídil podle rychlosti, při každém druhém měnění strun je dobré hmatník prostě promazat, klidně slunečnicovym olejem, vatičkou přes všechny pražce (naposledy jsem to dělal takovým olejem, kterým se povrchově upravuje obložení trámů, který mám na stropě, a bylo to super - hmatník hladký jak dětská prdelka, používající haggies) 
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
tak jsem dneska zjistil takovou zajimavou věc
potřeboval bych krk kde jsou od 1 do 12 pražce blíž k sobě a od 12 o něco dál od sebe
je to možný ? když hraju hameron a pulof ob dva pražce (4 a 7 a 5 a
tak to maličkem nezahraju tak musim prsteničkem a to je trochu problem tak moc ruku neroztahnu (jako jo ale neni to uplně ono)
děla nějaka firma takovy typy krku ?
potřeboval bych krk kde jsou od 1 do 12 pražce blíž k sobě a od 12 o něco dál od sebe
tak to maličkem nezahraju tak musim prsteničkem a to je trochu problem tak moc ruku neroztahnu (jako jo ale neni to uplně ono)
Už nehraju, pouze poslouchám ...
a to, že by to nebylo hudebně o půlton dál by ti nevadilo?:D ta kytara by byla naprosto nehratelná:D
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Vsechno se odviji od menzury (delka struny od nulteho prazce po kobylku, 12ty je v polovine) gibson 628 mm, fender 650 mm a podle toho se vypocitavaji vzdalenosti prazcu... Krky se lisi drevem, menzurou, poctem prazcu, tlouskou krku, sirkou u nulteho a posledniho prazce.. Medium Jumbo jsou prazce treba 2,5 mm a Jumbo tusim 3 mm. Krky od ibaneze jsou tenke (asi 19 mm u nulteho prazce), takze jsou lepsi pro rychlou hru, nez tluste krky od LP, kde se spis zada kulaty a plny ton.Rainmaker píše:takže to se všechny kytary dělaji se stejně vzdalenyma pražcema na krku ?
wtf?
njn furt se v tomhle oboru dovydam novinky
a jakej je rozdil teda mezi medium jambo např. a jen jumbo nebo těma krkama od ibanezu o proti třeba gibsonum a fenderum?
- Regular John
Re: muhahaha
rasomaso píše: btw nevíte jestli u stratů dřevo na javorový hmatníky prochází nějakou selekcí pro různý cenový skupiny (standart, american atd.) co se týče zabarvení? Já co sem koukal na ty standarty, tak maj na fotce vždycky to dřevo hrozně vybledlý a to se mi právě nelíbí.Já radši pěkně žlutý.
Já mám na stratovi (american standard, r.v. 2007) ten hmatník taky celkem bledý, ale prej časem ztmavne (zežloutne) - aspoň mi to říkal kytarář. Ukazoval mi to i na nějakém fenderovi z 80. let, na něm šlo vidět, že na místech, kde se dotýkal těla byl stále světlý (bledý). Mně se taky více líbí ty zežloutlé a zašlé hmatníky, už jsem měl choutky tu kytaru vyměnit za nějaký starší odrbaný kus

- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Neblbni...Rainmaker píše:tak jsem dneska zjistil takovou zajimavou věc
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008