Na začátek dobrý ne?
Pravidla fóra
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
Na začátek dobrý ne?
Chci si koupit na naučení elektrickou kytaru a jelikož nemám nic a neumím nic, tak si myslím že na začátek nebude špatný nějaký ten komplet. Vybral jsem si tentonons: http://kytary.cz/esp-ltd-kytarova-sada- ... 01:0:0:1:0
Je dobrý? Je špatný? Podle mě je ohodně lepší než nějakej komplet od TENSNA, nebo STAGGu. Popřípadě poraďte jaký komplet na učení si poskládat za co nejmíň peněz a hlavně žádnej STAGG a žádný tremolo, protože u těch levných kytar je prej na prd...
Já vím že mě budete kamenovat že mám číst ty témata na hoře, četl jsem je, ale stejně se chci zeptat a poradit.
Je dobrý? Je špatný? Podle mě je ohodně lepší než nějakej komplet od TENSNA, nebo STAGGu. Popřípadě poraďte jaký komplet na učení si poskládat za co nejmíň peněz a hlavně žádnej STAGG a žádný tremolo, protože u těch levných kytar je prej na prd...
Já vím že mě budete kamenovat že mám číst ty témata na hoře, četl jsem je, ale stejně se chci zeptat a poradit.
Mjkl: co je levný, co drahý, závisí na seřízení, tuhle třídu si běžně pořizuje člověk, kterej o tom nic moc neví a proto to ani moc nefunguje, neumí to seřídit atd. takže v klidu.
K tomu co sis vybral, tyhle věci, sady jsou co kus to originál, takže je to 50/50. Osobně bych ti poradil se na to vysrat, kouknout na bazar, za 1500-2000 koupit nějakou Ibanezku, bývají tam, a za litr nějaký malý kombíčko. Na první seznámení s kytarou ti to bude bohatě stačit, už to bude vyzkoušený a snad bez problémů, a za poloviční cenu tj cca 3000,- budeš mít to samý, ne-li lepší, akorát se to nebude lesknout. Počítej s tím, že je to prakticky neprodejný, kdy se dá nová kytara koupit pod 2tis.
Buď tě to přestane bavit, a protečeš jen pár korun, a nebo tě to chytne budeš stejně pořizovat novej apec, tohle je tak na půl roku, ani ne.
Já bych to nebral, zbytečně vyhozený peníze
K tomu co sis vybral, tyhle věci, sady jsou co kus to originál, takže je to 50/50. Osobně bych ti poradil se na to vysrat, kouknout na bazar, za 1500-2000 koupit nějakou Ibanezku, bývají tam, a za litr nějaký malý kombíčko. Na první seznámení s kytarou ti to bude bohatě stačit, už to bude vyzkoušený a snad bez problémů, a za poloviční cenu tj cca 3000,- budeš mít to samý, ne-li lepší, akorát se to nebude lesknout. Počítej s tím, že je to prakticky neprodejný, kdy se dá nová kytara koupit pod 2tis.
Buď tě to přestane bavit, a protečeš jen pár korun, a nebo tě to chytne budeš stejně pořizovat novej apec, tohle je tak na půl roku, ani ne.
Já bych to nebral, zbytečně vyhozený peníze
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Souhlas s Petrem..ale pokud chces novy:
http://www.musiccenter.cz/Cort-M200-BK- ... erie:28295
http://kytary.cz/roland-micro-cube/4920/?SE592:0:0:1:0
http://www.musiccenter.cz/Cort-M200-BK- ... erie:28295
http://kytary.cz/roland-micro-cube/4920/?SE592:0:0:1:0
Naposledy upravil(a) mrkendy dne 14.06.2008 19:06, celkem upraveno 1 x.
Řikám, nech si poradit, nech si poslat fotky a tak a koukni na to, já mam s bazarem celkem dobrý zkušenosti a to jestli bude někde odřenej lak myslim neni tak hrozný jako kdyby ti to pískalo a chrčelo a šumělo a kdo ví co ještě.. ta ibanezka co tu, ted sorry, nevim kdo už navrhoval, tak do začatku určitě nebude špatna a i když to koupiš bez toho komba stagg... a koupiš k tomu toho rolanda, tak budeš mit do začatku slušnou vybavu a za v podstate stejny penize. Do kompletu bych nešel, ani když to je esp-ltd a je to o 2000 dražší než stagg nebo tenson.
Ibanez RG370DX, Laney LX120TWIN, Zoom 707II
Akustika SX DG1K
Akustika SX DG1K
Nerad bych ti bral iluze, ale tohle tě může docela dobře potkat i u novýho zboží v týhle cenový skupině. U bazarovýho je předpoklad, že už to někdo dal dohromady, bylo li třeba. U toho bazaru budeš většinou jednat s lidma, kteří ti i poraděj, řeknou ti co a jak, je to jejich nástroj. Nejlíp když budeš mít někoho kdo se trochu vyzná, vybereš něco na bazaru a hurá proto, ušetříš, dobře koupíš.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Hele kdyz bych si mel vybrat kytaru, ktera stala nova 10 a ted je za na bazaru s nejakym tim skrabancem za 6 a nebo novou za 6, tak beru tu z bazaru.. Samozrejme si musis ohlidat par veci. Aby nebyl krk do vrtule. U ty bazarovy, na kterou uz nekdo par let hral a ma porad rovny krk mas vetsi zaruku, ze se nezkrouti, nez u novyho kusu. Pravdepodobne ten starsi kousek bude z lepsiho dreva a budes mit kytaru, ktera je serizena a na kterou se hralo.. Kouknout se na potaky - ty se daj za par korun vymenit, a kouknout jestli nejsou sjety prazce. Ted je zrovna na bazaru pekna jacksonka za 3500. To co usetris na kytare pak muzes dat do komba..
Kdyz chces rady, tak poselechny tady ty, co panove uz napsali...Vim, nova kytara je hezka vec, jen moje ze, krasny lak...ale nebud tak zaujaty...Lahodici zvuk je to nejhezci co muze byt...A nekdy ty pripadne odreninky jsou i zadouci a na nektere kytary se tak i nanasi lak...aby kytara vypadala sesle...vyhrane...Ale pokud trvas opravdu na nove...Tak se mrkni po Cortech, Ibanez...bez tremola...Kombo Roland, VOX... Stejne ti doporucim ten bazar..za sedmicku to bdue fajn...Ta Jacksonka nevypada spatne...
- tallicaman
Odpoved na topic: uhodls, ne. Opravdu ber neco z bazace. Zatim jsem nemel spatnou zkusenost. Chlapi ti to jiz napsali a dalsi jiste potvrdi... Ten roland, napriklad, bude hrat urcite stokrat lip nez jakykoliv smejd ze sady. To same bazarova kejtra vs sadova
Urcite si to ale zkus, at vis, jestli se ti ten zvuk bude libit.
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
- Mjkl
- Kontaktovat uživatele:
Furt se mi ale do toho bazáče nějak nechce... pořád je to na slepo koupené... takhle přídu do obchodu skusím zahraju těch pár blbostí co umím zeptám se kámoše co už nějakej ten pátek hraje na kytaru a řekne jo/ne takhle z bazáče to bude nějakej moula z Aše a já nepoletím přes celou republiku (z moravy) kvůli kytaře abych ji zkusil, tady tohle bych nikdy bez vyzkoušení nekoupil a je zase blbé říct ne když pro tu kytaru poletím dálku jak prase, když řeknu ne v obchodě tak ten obchod mi může nabídnout něco jinačího...
- tallicaman
No, ja bych tam kvuli jedne taky nejel, ale kdyz se podivas, tak tam trebas budou dve, tri v blizkem okoli. Kamose si muzes vzit taky sebou. Navic, muzes pockat az se treba objevi neco blizko tveho bydliste. V obchode nemysli na zakaznika, alee na sebe. Prodaji ti cokoliv, jen aby ti neco prodali... V Brne v guitarshopu je ten typek docela ocas, se mi zda... Myslim je lepsi predem vybrat zhruba a pak to zkusit a nespolehat na prodavace...
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
- Mjkl
- Kontaktovat uživatele:
Když už se tak bavíme, tak se vás chcu zeptat jakej tvar je nejlepší ne učení? Jednu dobu jsem přemýšlel o V jacksonovi.... Líbí se mi taky LP ty jsou prostě super no, hlavně nemaj tremolo a straty jakože taky nejsou špatné, ale už člověk musí hledat bez tremola... či B.C. Rich ty jsou taky pěkně husté, třeba warlock je mrtě krásnej... Poraďtě z čeho vybírat, co je tak nejlepší na učení jak už v sedě tak ve stoje...
Tremolo u stratu moc neřeš. Dá se velice jednoduše zablokovat. Takže už to bude strat bez tremola. Jinak já asi na učení doporučuju strat HSS. Je to podle mě nejuniverzálnější kytara na učení. Když ještě nevíš co chceš tak tam máš singly i HB. Jinak jestli chceš novou kytaru a jsi někde poblíž Vysočiny(Třebíč) nebo Hodonína tak koukni do skalu Fokus a Bach. Jak už tam někdo psal. Docela se to vyplatí.
Pokud by jsi chtěl nového strata.
Fokus stratocaster
Nebo nějaký to jetý LP (fokus, bach, cort), Dají se sehnat i Jacksonky.
K tomu Fender Frontman 15 nebo toho Rolanda jak už tu někdo psal z bazaru do dvou tisíc určitě seženeš.
Pokud by jsi chtěl nového strata.
Fokus stratocaster
Nebo nějaký to jetý LP (fokus, bach, cort), Dají se sehnat i Jacksonky.
K tomu Fender Frontman 15 nebo toho Rolanda jak už tu někdo psal z bazaru do dvou tisíc určitě seženeš.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801