Výkon lampy vs výkon tranzistoru

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Asanoth

Výkon lampy vs výkon tranzistoru

Příspěvek od Asanoth »

Zdar, mám dotaz:
videl jsem tu par dotazu na vkonost lampovejch komb, a vsichni jste se tvarili ze treba 20 celolapma A class(co to je a jak to poznam??) hraje stejnym vykonem jako 60 trandak. takze jak tomu mam rozumet? :)
zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zakk_wylde »

Lampa ve tride A jede porad na plny vykon a prebuzenim muze dosahovat vetsiho maxima ve spickach jak 20w. Tranzistor ma svoji spicku, kterou neprekroci. Navic lampa ma uplne jiny chrakter zvuku jak tranzistor /suda-licha harmonicka/.
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

No class a nemá koncovej usměrňovač jako A/B tudíš jak bylo napsáno výše má ještě větší vybuzovací vlastnosti s citlivým reprem je to brutální.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

jakej usměrňovač ?
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Re: Výkon lampy vs výkon tranzistoru

Příspěvek od framikoin »

Asanoth píše:Zdar, mám dotaz:
videl jsem tu par dotazu na vkonost lampovejch komb, a vsichni jste se tvarili ze treba 20 celolapma A class(co to je a jak to poznam??) hraje stejnym vykonem jako 60 trandak. takze jak tomu mam rozumet? :)
nehraje stejnym vykonem. spis tim bylo mineno, ze je hlasitejsi a pruraznejsi.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

Ale taky si uvědomte, že lapová hlava musí mít vždy stejnou impedancii jako její box. U tranzistorů má hlava většinou 4 ohmy a box 8 ohmů. To Znamená že to jede skoro na poloviční výkon. I proto se zdají tranďáky míň hlasité než lampy :wink:
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
afektband

Příspěvek od afektband »

Sami píše:Ale taky si uvědomte, že lapová hlava musí mít vždy stejnou impedancii jako její box. U tranzistorů má hlava většinou 4 ohmy a box 8 ohmů. To Znamená že to jede skoro na poloviční výkon. I proto se zdají tranďáky míň hlasité než lampy :wink:
Poloviční výkon? Zas takovej rozdíl tam není.

Ale řeknu ti to takhle, kdybych postavil valvekinga proti tvýmu cratu, klidně bych si dal jenom 8 ohmů, tak ti z toho komba brzo vyskáčou všechny součástky. A to se naopak rozhodně říct nedá. Dokonce jsme zkoušeli tu hlavu našeho kytaristy Crate FW120 dát naplno, připojili jsme ho na 4 ohmy (byli připojený dva boxy), hluk to byl, to né že ne, ale na podobnej rachot jsem se dostal s valvekingem když jsem ho měl asi na 7 z 10 a to jsem jel na jeden box a do 8 ohmů.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

afektband píše:Poloviční výkon? Zas takovej rozdíl tam není.
3dB rozdíl se ti zdá hodně?
afektband píše:... ale na podobnej rachot jsem se dostal s valvekingem když jsem ho měl asi na 7 z 10 a to jsem jel na jeden box a do 8 ohmů.
Nemá Valveking výstup na 16Ohmů? a nebylo to na 7/10 už na plnej výkon? Laney třeba zesiluje tak ani ne do půlky a pak zkresluje koncák, to samý Fender...
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

afektband píše:
Sami píše:Ale taky si uvědomte, že lapová hlava musí mít vždy stejnou impedancii jako její box. U tranzistorů má hlava většinou 4 ohmy a box 8 ohmů. To Znamená že to jede skoro na poloviční výkon. I proto se zdají tranďáky míň hlasité než lampy :wink:
Poloviční výkon? Zas takovej rozdíl tam není.

Ale řeknu ti to takhle, kdybych postavil valvekinga proti tvýmu cratu, klidně bych si dal jenom 8 ohmů, tak ti z toho komba brzo vyskáčou všechny součástky. A to se naopak rozhodně říct nedá. Dokonce jsme zkoušeli tu hlavu našeho kytaristy Crate FW120 dát naplno, připojili jsme ho na 4 ohmy (byli připojený dva boxy), hluk to byl, to né že ne, ale na podobnej rachot jsem se dostal s valvekingem když jsem ho měl asi na 7 z 10 a to jsem jel na jeden box a do 8 ohmů.
Poloviční zas ne, zhruba 70% výkonu.
Ibanez RG321 MH-WK
Behringer GM 108
zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zakk_wylde »

Nemá Valveking výstup na 16Ohmů? a nebylo to na 7/10 už na plnej výkon? Laney třeba zesiluje tak ani ne do půlky a pak zkresluje koncák, to samý Fender...
Me jede TSL na plnych 60w pri 8/10
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

mohli byste mi prosim teda rict jak to je? :)
Trandak 100= kolik lampa?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Zalezi na tride a HLAVNE, jak uz tady bylo napsano, zalezi na tom, jestli sedi impedance. A taky nezapomente, ze to je dost o repracich, resp. o jejich citlivosti.
Ja jel ted na 80W koncak vystup 4Ohm, vstup do boxu 8Ohmu a musel jsem na preampu i na koncaku kotlit na max, abych se v kapele prosadil.

Mimochodem, 3dB rozdil je dvakrat hlasitejsi zvuk. Decibely nejsou linearni stupnice
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

Asanoth píše:mohli byste mi prosim teda rict jak to je? :)
Trandak 100= kolik lampa?
Přesně. Nejde napsat třeba 100W tranzistor = 350 W lampa :lol: :lol: :lol:
Závisí to taky na reprácích, impedanci a taky na značce aparátů. :wink:
Ibanez RG321 MH-WK
Behringer GM 108
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

img Stage Line 50 W, na co vsechno to staci? ;)
Laney TF 200, to samy ;)
diky moc
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

Asanoth píše:img Stage Line 50 W, na co vsechno to staci? ;)
Laney TF 200, to samy ;)
diky moc
TF je to samé jako LV ne? Na LV200 jsem odehrál koncert v klubu a v pohodě kombčíko. Hlasitostně ti postačí na vše :wink:
Ibanez RG321 MH-WK
Behringer GM 108
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

Little.Sick.Fish píše:3dB rozdíl se ti zdá hodně?
uz je to chvilka, co sem se to ucil, ale neni nahodou rozdil 3dB rozdil o 3 rady?? podele toho vzorce s 10log (I0/I)?
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Sami píše:
Asanoth píše:img Stage Line 50 W, na co vsechno to staci? ;)
Laney TF 200, to samy ;)
diky moc
TF je to samé jako LV ne? Na LV200 jsem odehrál koncert v klubu a v pohodě kombčíko. Hlasitostně ti postačí na vše :wink:
myslim ze LV je full lampa a TF hybrid
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

a já si už myslel že sme dost velcí na to aby sem se bavili o výkonu.... rači bych se bavil o zvuku, toto je dost... trapný
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Stage Line je 50W celolampa class A/B a stačí úplně na všechno.Stačí opravdu.Kdo říká že ne tak nevim hraju proti bubeníkovy co fakt řeže a hraju max na 4 se 100W celolampu nechápu afekta že s boxem 4*12 to kotlí na 8 když mě stačí jed na 3-4 na 2x12
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
afektband

Příspěvek od afektband »

Red Bull píše:Stage Line je 50W celolampa class A/B a stačí úplně na všechno.Stačí opravdu.Kdo říká že ne tak nevim hraju proti bubeníkovy co fakt řeže a hraju max na 4 se 100W celolampu nechápu afekta že s boxem 4*12 to kotlí na 8 když mě stačí jed na 3-4 na 2x12
Nekotlim, to bych se asi posral, to jsme jenom porovnávali ten tranzostor a lampu. Normálně na koncertech hrávam kolem 6 z 10. Prostě se potřebuju pořádně slyšet i když udělam krok doprava, nebo doleva. Třeba bubeník sepultury (cavalera) si nechal místo odposlechů postavit v praze pa, takže já jsem proti němu ještě hodně měkkěj :D
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“