12" repro pro VOX DA5

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
pateson

12" repro pro VOX DA5

Příspěvek od pateson »

Tak jsem si vyzkoušel zahrát na moje DA5 a bicíma, druhou kytarou a basou a řekl bych, že 5 W integrovaného výkonu je překvapivě dost :-)

Napadlo mě, že bych pro trochu hutnější zvuk vyzkoušel nějaké 12" repro.
Poradíte jaký vybrat? Ve Voxikovi je nějaký 8 ohmů/ 10 W

Zřejmě to bude chtít něco dost citlivého, že?

Šlo by třeba toto:

http://kytary.cz/celestion-original-roc ... 66:0:0:1:0

bednu si vyrobím

Můžu nějak ublížit vestavěnému zesilovači když tam dám citlivější repro (předpokládám, že ne)
třeba
http://kytary.cz/eminence-patriot-serie ... 66:0:0:1:0
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no za:

1. bych si urcite litr priplatil a koupil repro s citlivosti 100db... aby se zvysila hlasitost o 3 db, tak je nutne dodat 2x tolik vykonu ze zesilovace... takze teoreticky kdyz pustis 10w do 95db repra, tak to bude hrat minimalne 2x potisej nez v repru s citlivosti 100db

2. da5 je modelingove kombo - ktere vyuzivas zvuky? pokud britske (vox, marshall) tak bych volil repro stredove zamerene, pokud spis fender a simulaci mesiny, tak bych sel do repra, ktere podtrhne americkou charakteristiku zvuku

3. vubec bych se nebal repra od eminence. kolem 2t. se da sehnat neco velice slusneho s citlivosti 99-101db...

4. na bubenika to asi stacit nebude ikdyz pouzijes 12' s citlivosti 100db. mozna se podivej po citlivosti 103 db. eminence dela dva kousky (american voice a british - opravdu ale netusim, jak se jmenuji) kolem 2500 Kc, takze si zase tolik nepriplatis...

5. box je docela dobra vec - tak nejak ti zustane, ikdyz toho maleho skrcka vymenis za neco silnejsiho, takze smele do toho :)

hmm ted jsem si vsinl, ze na konci uz o eminence mluvis. sem dnes volaky zmateny
pateson

Příspěvek od pateson »

qwer díky, tak nějak jsem uvažoval, že mi box zbude, až si pořídím lampovou hlavu.

Jelikož je mi asi bližší "britský" zvuk, takže použiju-li Eminence 75W, 12", 8 Ohm, 70Hz-5kHz, 102dB

http://kytary.cz/eminence-redcoat-serie ... 66:0:0:1:0

zesilovači to vadit nijak nebude (to se raději ptám znovu?)

a zřejmě se stávající subjektivní výkon ještě navýší? Předpokládám, že není žádný problém v tom, že do repráku s takovým příkonem pouštím pouze 5W (nebo kolik ten Vox vlastně dává, má zdroj 12V/800 mA, teoreticky by na 5W sinus výkonu zbylo (účinnosti neznám))
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

nene v te citlivosti samozrejme zadny problem neni... zvuk proste dostane prostor a bude to asi tak x-krat hlasitejsi nez ted :) no pak napis, jestli s tim uhrajes nejakeho rozumneho bubenika - docela by me to zajimalo.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

jelikoz jsem to tedko kdysi docela zkoumal, tak jsem si tedko vzpomel na docela dobrou stranku...

http://www.prosoundspeakers.com/Lib/ESp ... kguide.htm

chtej jsem udelat radost svemu voxikovi, ale vykaslal jsem se na to...

nicmene jsem zjistil, ze treba greenbacku odpovida "private jack" a celestion blue odpovida "red fang" - ten je sice za 5t., ale porad stoji pulku toho co The blue a recenze na nej nejsou vubec spatne!

pokud mas rad spis kulaty teply zvuk, tak s tim private jack chybu neudelas... pokud chces i neco na trochu tvrdsi veci a nebo lepe receno takovy "kompromis", tak bych volil "wizard" - je to kopie G12H.

prave nevim, co je zac ten stonehange - aby to nebyla kopie V30. Ta se podle me na tyhle ucely (1x12 kabinet) moc nehodi...

vyhodu eminence bych videl predevsim v tom, ze maji vetsi citlivost, coz je tedko pro tebe docela podstatne a taky jsou o neco levnejsi...

tady je docela povedene porovnani charakteristik british voice repraku:

http://www.proguitar.de/AudioDemo/Compa ... eaker.html
pateson

Příspěvek od pateson »

mrknu na to, díky.
Jak jsem psal, již v současném stavu bylo možné hrát ve zkušebně 3x4 m s druhou kytarou (Peavey Bandit na hlasitosti 2-3 tuším), basou (nevím co to bylo za kombo) a bubeníkem a to byl takový pokus o punk rock. Sice se bubeník musel lehce krotit (VOX s Telecasterem jsem neměl naplno), ale na druhou stranu jsme něco slyšeli i po zkoušce :-)

Jsem totiž zastánce toho, že dobrou hudbu není nutné dělat při velkém rachotu. Držím se hesla, když má někdo slabší aparát, tož ostatní ztlumí, že...

Mimochodem jsme zkoušeli zpěv na nějaké skládané bedny (asi podle osazených repráků tak 30 W připojené k věži panasonic asi 2x40W (to rozhodně není sinus) a použít se to nedalo, slyšet nebylo. Vox byl podstatně hlasitější (jasné, že je to také dáno frekvenčním pásmem zvuku z elektrické kytary)
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

Jo na to, že ten VOX je takový prcek, tak to jako klobouk dolu :)

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no ta 12' ten zvuk celkove skvalitni a doda tomu prostor... bude to pak uplne nekde jinde :)

valvetronix jsou dobre zesiky, tak proc te kvality nevyuzit a nepustit to pres neco poradneho
pateson

Příspěvek od pateson »

Díky za rady a nápady, nakonec zřejmě koupím celé 12" kombo
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ja jsem tedko zkousel napichnout maly hybridni 15w VOX VR15 na 12' co mam v AC15

no zjistil jsem dve veci...

1. ze to ma velice podobny zvuk jako ta ac 15 :D :?

2. kdyz to dam napulku, tak by utahlo zkusebnu naprosto v pohode :D rve to jako krava.

a to jsem mel jeste pichle 16 ohmove repro na 8ohmovy konec (tedko nevim, jak se to prepocitava, ale mam takovy dojem, ze to hraje takhle potesej)

no myslim, ze i s tim DA5 bys tu zkusebnu utahl naprosto v pohode kdybys to pustil pres poradny reprak s citlivosti nejakych 102db a taky bys byl prekvapeny, jak se to rozehraje... no ja jsem na to cumel s otevrenou hubou a moc jsem neveril vlastnim ocim (usim)
pateson

Příspěvek od pateson »

qwer píše: a to jsem mel jeste pichle 16 ohmove repro na 8ohmovy konec (tedko nevim, jak se to prepocitava, ale mam takovy dojem, ze to hraje takhle potesej)
Myslím, že Ti to hrálo na poloviční výkon, což ale znamená poloviční hlasitost.

Kombo chcu hlavně kvůli lampě, ale třeba to ještě prubnu
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

Tak jsem toho prďolu napíchnul na box osazený reprem Eminence Red coat.
Překvapil mě obrovský nárůst hlasitosti (103dB dělá svoje). Hned se mi zvuk více líbí. Možná by se neztrácel s bicíma. To musím zkusit :)

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“