Jumbo jako první kytara

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
fochy.p

Jumbo jako první kytara

Příspěvek od fochy.p »

Ahoj je vhodné jumbo jako první kytara pro začátečníka? Trohu hrát umím ale potřebuju se zlepšit. Dík za odpovědi :wink:
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

No když se ti líbí zvuk, dobře se ti na to hraje tak proč ne. Však chceš na to hrát ty ne ? :wink:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
afektband

Příspěvek od afektband »

jedno jumbo mám doma, je to půl na půl, děsně velký tělo, ale zase tenkej krk
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

je, ale chce to poradne tvrdy struny.
Klasicka kytara ma ale tu vyhodum, ze si na ni lepe roztahnes prsty...
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Podle toho co taky chces hrat ze..
Stop dreaming, start playing!
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

tak predpokladejme, ze autor si chce vytvorit zaklad hani na nastroj kytarovy, a na to je podle me nejlepsi klasicka nylonostrunna kytara(ale struny tvrdy a pevny!!!).
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ano ja taky zacinal na klasickou kytaru... a pro hrani na elektrickou kytaru me to nedalo absolutne nic :) mozna jsem se tak akorat naucil noty... akordy se na Zušce moc nevedly...

myslim, ze jumbo je pro zacatek naprosto idealni nastroj - zezacatku desitky struhy, ucit se psotupne akordy, pak vybrnkavani a je to.
MasterX

Příspěvek od MasterX »

2 Asanoth >>> Dovolil bych si nesouhlasit, nylonista potom na kovovky kouká jak puk, kdežto pro kovovkáře jsou nylony v malý míře i vítaný, protože tolik netlačej... :)

2 all >>> Já jsem v podstatě začal na letitý španělce a tu jsem zaměnil po asi 4 lekcích za Jumbo, 11 struny... Úzkej krk trochu nepohodlnej na akordy pro začátek, ale zase když si na něj zvykneš, širší španělky nedělaj problém, naopak je to horší... Jumbo má pěknej zvuk, je vcelku hlasitý, hra na něj podle mě i pohodlná, zvyknout se dá na všechno. :wink: Na druhou stranu znám lidi co začali na španěle s kovovkama a hrát uměj taky... Je to subjektivní, jdi, kam tě srdce táhne, ale to Jumbo nejni vůbec zlá volba :wink: :twisted:
elektrika Stagg S402-BK/kombo Stagg GA 20
+ ak. jumbo Adonis, moje první :)
space84

Příspěvek od space84 »

Ja zacinal na kovovkach na starej spanele a kdokoliv ji vzal do ruky, rikal, ze je to hruza, jak na to muzu hrat. I zkuseni kytaristi meli obcas problem umacknout bare :lol: Vyhodu to melo takovou, ze kdyz jsem po 1,5roku koupil levnou westernku stagg, tak jsem si myslel, ze mam ten nej nastroj na svete. To vam pak jakakoli kytara prijde naprosto skvela a dalsi vec, uz vas v zivote nic neprekvapi. Shrnuti: kazda kytara ti neco da, je to na tobe. Kdyz se naucis chytat akordy, zvyknes si rychle na jakoukoli kytaru.
fochy.p

Příspěvek od fochy.p »

Tak to nakonec vyhrála Ibanez V72E BK :D
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

MasterX píše:2 Asanoth >>> Dovolil bych si nesouhlasit, nylonista potom na kovovky kouká jak puk, kdežto pro kovovkáře jsou nylony v malý míře i vítaný, protože tolik netlačej... :)

ja su kovař a nylony nenavidim, měkké, bortí se to, nechtěně se to vytahuje, u akustiky su zvykly na tvrdost
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Caggan píše:
MasterX píše:2 Asanoth >>> Dovolil bych si nesouhlasit, nylonista potom na kovovky kouká jak puk, kdežto pro kovovkáře jsou nylony v malý míře i vítaný, protože tolik netlačej... :)

ja su kovař a nylony nenavidim, měkké, bortí se to, nechtěně se to vytahuje, u akustiky su zvykly na tvrdost
Jo velmi podobně. Já když dostanu do ruky nylonky tak proklínám všechny bohy na světě...
Pumlitch

Příspěvek od Pumlitch »

Nylonky nemam rád. Kloužou mi z toho prsty, jak se protáčí. Mam jumbo a 9 struny. Před tim tam byli 11 a to bylo hrozne tvrdý. Když jsem na to někde hrál, tak mi po hodině odcházeli prsty.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

mam elixir 9tky kuli bendovani, a nylon mi v nejmensim nevadi :)
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

ja sem začínal na westernovku od staggu
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
tuptududu

ksjdgf

Příspěvek od tuptududu »

Neni:) Možná je lepší mít v začátcích menší, že je to možná pohodlnější a jednodušší, ale já na ní třeba začínala a neměla jsem s tim problém:) Se mi smáli, že je ta kytara skoro větší než já, mi bylo 8:))))) ale bavilo mě to:) Když chceš hrát na kytaru, tak jedno na jakou.)
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“