Nejoblíbenější česká kapela

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
PáJa

Příspěvek od PáJa »

No Já si hlavně myslim, že hodně lidí Buty nepochopilo, Ale Pastrňák je prostě bůh a v muzice si může dovolit cokoli páč jsou mu ukradený tupci, který jsou schopný o Františkovi říct, že je to koncentrovanej humus. Myslim si, že člověk, kterej v muzice alespoň trochu funguje, tak musí uznat, že je to muzika vskutku prošpekulovaná, a že zde fungují opravdu šikovní muzikanti, narozdíl od kapel typu morčata na útěku, Nvú, či divokej bill - v týhle muzice jde o něco trochu jinýho než o muziku samotnou, nebo teda takhle mi to občas příjde. ..
beetle ramone
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od beetle ramone »

Třeba zrovna u těch N.V.Ú. si nemyslím, že by to bylo špatně... Prostě je to punková kapela a ty lidi si toho dost prožili... a hlavně si myslím, že hudba není závod... tady nevyhrává ten rychlejší nebo složitější... prostě ty kapely chtěl lidem něco říct a dělaj to jak uměj...
Fender Telecaster BTB MIM
Fender Jaugar HH Blacktop
Harley Benton HB 35 Vintage Cherry
Fokus Les Paul
Fender Hellcat Ruby Red
TCE Polytune 2 Noir, Dunlop Cry Baby JC95, Salvation Audio Tonewheel, Keeley Aria, EHX OP AMP Big Muff, MXR M115 Distortion III, MXR EVH Phase 90, MXR Carbon Copy Delay, Salvation Audio Tonewheel Ensemble Chorus
Ego Noise 50W (Soldano Style by Trevor), Marshall 1960A
PáJa

Příspěvek od PáJa »

Jo, to je jasný, v tom co dělaj jsou možná dobrý, je to určitě prima zábava zajít si na takovejhle koncert, nevim jestli se tomu řiká punk nebo, co, přiznám se že se v těhle věcech moc nevyznám - punk má bejt prostě jednoduchej, melodickej, rytmickej, aby si na to lidi mohli zapařit, stačí jim pár akordů, jednoduchej rytmus - bum čvacht, aby to trochu ladilo, ale po hudební stránce nic moc, neni to muzika ze který bych si sedla na p***l to je celý...když srovnám kytaristu z NVÚ s Michalem Pavlíčkem, Lubošem Andrštem nebo Zdeňkem Bínou...
Neodsuzuju to, prostě čekám od muziky trochu víc, to je vše...
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

no me zas prijde, ze kdyz sem se dival na ten pavlickuv koncert v tv, tak to bylo cely preplacany, vseho moc... akorat tam nejak chybel odvaz, energie, sranda... jasne ze je dobry, kdyz je muzika promakana, ale pokud to ma byt jenom pro efekt, jaky ohromny to muze byt, tak fuck off. rock je imho v energii, legraci atd.

jinac nohavicu miluju (svou minulosti me zklamal, ale umelec good). perfektni byl kryl - takovy folkovy punkac :-) hudba celkem jednoducha, texty zasadni. ale stejne to myslim s nadsazkou. tri sestry si jedou svoje uz leta letouci a slusi jim to. dobry dycky a jeste lepsi pri kalbe. proste dobra hudba na vytvoreni dobre nalady. jeste by se tady myslim meli zminit priessnitz - btw. jejich naladu naprosto chapu, protoze jesenik je divny mesto. v posledni dobe hodne posloucham prazsky vyber.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

vlkus píše:Post-It
Kam? :lol:
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

to PáJa: Sorry, ale srovnávat Visáče, Znouzectnost a Volant, je jak srovnávat Claptona, Page a ZZ Top. To jsou 3 kapely, kde každá dělá tu muziku úplně jinak, i když vychází ze stejných kořenů. Visáči jsou prostě klasičtí punkáči s takovou tou nasraností. Volanti jsou happy a dokážou vždycky udělat neuvěřitelnou akci. A Znouzectnost ta už je pomalu blíž těm Buty než punku. Podle mě je to s -123 minutama nejlepší česká kapela. Protože instrumentálně n tom nejsou zas tak špatně, ale hlavně ty texty jsou o něčem a každou písničku mají jinou a hlavně nějakou.
Jinak sorry, ale pokud hledáš na hudbě pouze instrumentální kvalitu, tak si asi blázen. Podle mě by měla být muzika zábava a měla by mi něco říct. Pochopitelně občas je super poslechnout si nějaký jazzmany jak hrajou, ale jinak by to mělo být hlavně o pocitech a atmosféře.
huh jsem se trochu rozepsal, sorry....
:wink:
gazosh

Příspěvek od gazosh »

The Switch, ale rychle se oposlouchaj, jinak nemám rád český kapely, ještě vydržím Debustrol
PáJa

Příspěvek od PáJa »

To Nesst:
Nevim zajímá mě muzika jako taková, prolezla jsem kde jaký koncerty a nemohla jsem si nevšimnout toho, že volanti maji zvuk jak z prdele, stačí jim pár akorků a rytmus bum čvach na bicí, basa se ani v nejmenšim nesnaží jít za kopákem, jsou totálně rozhozený. Nechci tu nikoho pomlouvat sama nejsem žádnej mistr světa, ale podle mýho názoru jsou to docela amatéři - ale to bude asi záměr. Znouze je na tom možná líp - přece jen už hrajou pár let, ale muzika je pořád stejná, dá se na to zapařit na koncertě, ale to je bohužel všechno. Visací zámek už hraje několik desítek let, to co dělaj dělaj dobře...ale přece jenom u těch kapel mě nic nebere, příjde , mi že tam ani tolik nejde o muziku jako o názor, já mám na hudbu prostě o trochu větší nároky. Nikoho nechci odsuzovat. Nehledám pouze instrumentální kvalitu, ale hledám dobrej zvuk a zajímavost, progresivitu, dobrou rytmiku, něco co mě překvapí, něco kde se předem nedá odhadnout, jakej bude refrén, nebo kdy příjde mezihra. Nejde mi jen o to si někde zapařit na koncertě, nejde mi o to poslouchat jazzmany. Poslouchám mraky muziky, všech možnejch stylů a dobrý muziky jsou takový mraky, že podle mě nemá smysl zamrznout u volantů. nebo u Znouze...
Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

PáJa: No tak jen, aby bylo jasný, tak jsem rozhodně u nich nezamrzl. Npříklad Visáče fakt nemusím. Pokud máš pocit, že má Znouze furt stejný písničky, tak asi slyšíme každej jinou kapelu. Jinak jen tak pro zájimavost basák z Volantů hraje ve filharmonii, a pokud jsem si já všiml z těch jejich několika koncertů, tak mi přišlo, že hraje rytmicky velmi obstojně.
Pojem dobrá muzika je dle mého názoru velmi subjektivní. Co je podle tebe dobrá muzika? Nevím pro mě je dobrá muzika to, když mě ta písnička chytne a cestou po městě si třeba broukám její melodii. Ale taky to může být třeba neuvěřitelný vystoupení nějakého jazzmana. Ale obecně u všeho hledám něco jednoduchýho co mě chytne. Nějaký motiv nebo rytmus. A je mi jedno jestli je to postavený na 2 akordech nebo na 20.
PáJa

Příspěvek od PáJa »

Nesst:Bavíme se o rozličnej stylech muziky - já nemám nijak vyhraněnej vkus co se týče stylů - muzika je buď dobrá, nebo špatná(pro mě), neřikám, že Volanti , nebo Znouze jsou špatný, ale vzhledem k tomu, že téma tohoto fóra je nejlepší česká kapela, tak mě jenom trochu překvapilo, že sem nikdo neuvedl kapely, které jsem zmínila výše. Je mi jasný, že Volanti, nebo Znouzectnost může bejt pro někoho the best . Volanty jsesm slyšela asi 3x a nenadchnul mě jedinej moment, takovejch kapel je po světě mraky!
Dobrá muzika je určitě subjektivní pojem, já prostě hledám něco novýho, něco progresivního, něco, o čem dopředu nebudu předpokládat, jak bude vypadat refrén, nebo kdy příjde mezihra, hledám dobrej zvuk a zajímavý nápady, ale je mi jasný, že to tak nemaji všichni a že se to nedá nazvat synonymem dobrá muzika. Znám spostu zajímavejch věcí, který jsou postavený na dvou akrodech, a třebas dokonce i na jednom, ale Volanti mezi ně prostě nepatří..
Jaká je pro tebe nejlepší česká kapela?
Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Jak už jsem psal výše, tak pro mě nejlepší česká kapela jsou -123 minut, November 2nd a Znouzectnost. Uvedl jsem tři, protože to jsou 3 různé styly a já nerad srovnávám nesrovnatelné :D. Jsou pro mě nejlepší, protože v mých očích (a hlavně uších) kombinují to, co od muziky očekávám - instrumentální vyspělost, melodičnost, atmosféričnost a taky výborné koncerty, jejichž návštěvy člověk nikdy nelituje.
david0096
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david0096 »

kabát kabát !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

david0096 píše:kabát kabát !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na nich jsem vyrůstal :lol:
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
kůl v plotě

Příspěvek od kůl v plotě »

punk floyd,wanastowi vjecy,
Ondřej

Příspěvek od Ondřej »

starej Pražskej Výběr :wink:
Obrázek
Obrázek
Redeemert

Příspěvek od Redeemert »

Byla tady řeč o nějaký malý brněnský kapele, taky jednu přidám: Veselá zubatá
Fender Standard Jazzbass (Mexico)

Jesus rocks! ;)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

V poslední době Cocotte minute :)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Esmeq
Mondy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mondy »

Jak si tady tak pročítám ty poslední příspěvky, tak s kým musím souhlasit je PáJa... Nic k tomu nemůžu doplnit, vše již bylo vyřčeno.
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“