Chci koupit Jackson rx10d

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Nebylo mým cílem, tě přesvědčit, abys koupil Cortku, ale abys zvážil plusy a mínusy. Až to kdyžtak budeš zkoušet, tak ti třeba bude Jacksona líp sedět a prostě na to kašli a ber ji, tak to má bejt :)

Tak řekni z kama jsi ne? :lol: Pak ti kdyžtak někdo může doporučit hudebniny, ale takhle asi těžko tipnem kde bydlíš... Nebo jestli máš auto a čas +chuť tak tajeď do nějakého velkého města ČR :P :P
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Assassyn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Assassyn »

auto bude vo prázkácha vo prázkách budu mít i money na tu kejtru.. no jsem ze Strakonic ( jižní čechy ) ale praha neni problém :) A ta cortka se mi zamlouvá :) A jak mi to sedí uvidim :)
besip

Příspěvek od besip »

[quote="Assassyn"]. Sice se mi jackson libil vic, ale jak řikam začíná se mi líbit i ta cortka a ten kufr neni špatnej :)) quote]

no reknu ti jednu vec ja budu hrat teprv rok :lol: a za tu dobu jsem chtel koupit novou kejtu minimalne 10 krat stim ze se mne pokazde libi jina kejta :lol:
byl jsem nastvanej na lidi co rikali pockej minimalne rok a pak si vyber ale dnes jsem rad ze jsem cekal..ikdyz to nic nemeni nato ze mam porad velkej rostrel co bych chtel :lol:
Neni dulezite kolik let hrajes ale kolik hodin denne hrajes

Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Assassyn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Assassyn »

no takhle já jsem si vybíral na kytarách ( www.kytary.cz ) a nejvíc se mi tam líbil ten jackson rx10d, tak jsem chtěl slyšet názor jestli snim má někdo zkušenosti atd. nu a demilich řekl že by si val radši tuhle ale na tyhle kejtry sem nekoukal ( jiný web ) nu a ta se mi zamlouvá víc :) Takže do ní půjdu :) Vzhledově je asi horší než jackson, ale detaily.. :) A necham jí přestříknout a bude to oki :) a hraju dva roky na tu epiphonku a už chci vážně jinou :)
Demilich

Příspěvek od Demilich »

To véčko se dělá i v černém provedení v té samé řadě, mají to jak v katalogu oficiálním (který tady mám u sebe), tak třeba i na musiccentru tuším mají uvedeny obě... Takže mrkni na to, jak vypadá ta nižší VX-2V a přimysli si vykládání hmatníku a jinak vypadající snímače a máš to....
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

jasny budem kupovat kytaru a hlavne budem koukat po kufru jestli nahodou se tam nepridava k ty kytare. kufr to je takova malickost a sezere vam urco nakou tisicovku.
muj vyber jednoznacne Jackson
Peacemaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peacemaker »

a žna to, že mistr Disasterpiece má už v podpisu že nesnáží corty.... ale souhlasím s tebou, že podle kufru v příslušenství se vybírat nedá!

já se na to vyseru a koupim Gibsona :-D ... je teda fakt, že tu máte všici dobré argumenty ale já na toho jacksona hrál a mě teda padne jak ulitej... já jdu do jacksona, přístí sobotu pro něj asi jedu... jelikož mám kobylku vintage, můžete mi dát pár rad jak s floyd rossem, aby mi hned nepopraskali struny? Plz zaměřte se na nastavení tremola (natažení strun, když je tremolo v klidu,..............) a eště jak mám povolit/přitáhnout pružinky... díky předem
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Disasterpiece píše:jasny budem kupovat kytaru a hlavne budem koukat po kufru jestli nahodou se tam nepridava k ty kytare. kufr to je takova malickost a sezere vam urco nakou tisicovku.
Proč nesnášíš Cort?kvuli zpracování nebo že ho každej chce?
Chápu že tvary nevyhovujou všem,ale kytary špatný rozhodně nedělaj...
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Drobák píše:
Disasterpiece píše:jasny budem kupovat kytaru a hlavne budem koukat po kufru jestli nahodou se tam nepridava k ty kytare. kufr to je takova malickost a sezere vam urco nakou tisicovku.
Nech mu tu pózu ne? 8)
Assassyn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Assassyn »

Neřikam že rozhoduju se kvůli kufru )) Ale nevim pádný argumenty mi připadaly že použil demilich, no nechceš mi hodin na mail tu fotku ? na stránách maj jenom bílou a napsanou že maj i tu druhou ale fotka je stejná .:)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

hmm neprijde mi moc inteligentni, kdyz ma nekdo v podpisu hlasku, ze neco tezce nesnasi a je tim asi hned vetsi metalovy frajer... pritom mi teda cort neprijde nejak hrozny... rozhodne si cort na nic nehraje a svoji pozici si musel vybojovat... coz se o predrazenych srackach jackson a ltd z aghatisu moc tvrdit neda (tim nemyslim tu kytaru, co si chce borec kupovat - ani nevim co cche kupovat a je mi to fuk.. mam na mysli ty uzasne jacksonky nejnizsi rady, ktere nestoji vubec za nic a za stejne penize ma clovek kytaru od cortu, ktera je na profi urovni)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Drobák píše:
Pardon za OT, ale...

Abych řekl pravdu, už mě taky zrovna nebaví věčný propagování Cort. Nevěřím tomu, že jsou o tolik lepší, aby se v cenový kategorii do 10k nedalo doporučit nic jiného. Začíná to bejt trochu nuda... Navíc je hrozný, jak se to na foru naučili hned papouškovat a je to "Chci kytaru za X tisíc..." a odpověd je hned "Kup si Cort!"

Občas mám dojem, že půlka těch lidí žádnou Cortku v ruce v životě neměla a půlka z té zbývající půlky neměla v ruce zase nic jiného než Corta...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Assassyn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Assassyn »

no každopádně, ten cort mi nepřijde špatnej :) Nu až pojedu, chci jí koupit soobně a ne poslat :) jistota je jistota a když je ta možnost si to zkusit tak určitě zkusim obě .:) Ale nevim jak to chodí, nebyl jsem ve velkých hudebninách, max co sem držel kytary od kámošu nebo kluků z náký kapely co hrajou z okolí jinak ne..
Hansen

Příspěvek od Hansen »

Nero píše:...
Se nediv, takhle to mas se vsim... Jakmile jeden clovek napise "dobrou recenzi" druhej to opapouskuje tak to najednou zacinaj psat vsichni... takovy vymysleny kraviny...

Viz mt-2, epiphonky, corty a v neposledni rade napriklad RM snimace :p

S timhle se neda nic delat.. ono u tehle cenovejch kytar (ikdyz je to trosku lepsi trida) by clovek mel vzit hlavne v potaz jak se mu na to hraje a jaky ma konkretni kus zvuk. Protoze co vim, zkousel sem nekolik tech cortu (presneji evl-z6 s 81/60 EMG) v ruznych hudebninach a rozdil u jednoho nastroje oproti trem jinym byl docela .. jak bych to popsal "neskutecny". Tohle me utvrdilo ze naopak jeden uzivatel mohl zkouset "neskutecny" sh*t a z toho vyplodit zaver.

Takze .. abych rekl pravdu, nezalezi jakou si vybere kytaru ale co od toho zvuku clovek ceka a jaky o tom ma prehled (ohledne svych schopnosti a stylu/zvuku jaky chce hrat a mit...)

OT: me fakt udivujou lidi kteri chteji pomoct s vyberem kytary, aparatu i kdyz sou to zacatecnici... teda presneji receno v dnesni dobe internetu.
Kdyz si predstavim co bylo za mojich casu, kdyz sem zacinal a ted tak mi ty jejich posty prijdou smesne... dnes polovina veci je na youtube (aspon obrazek o tom zvuku, at uz v nevabne kvalite) a navic... kdyz uz se o to chci zajimat a mit hudbu jako konicek... prectu si "nekonecno" recenzi vsude mozne a pak se rozhodnu/vyberu...

Ikdyz lehcii je se zeptat a nechat si doporucit diky subjektivnimu (!) nazoru nekoho jinyho ...
Naposledy upravil(a) Hansen dne 18.06.2008 21:13, celkem upraveno 1 x.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Nero píše:
Drobák píše:
Pardon za OT, ale...

Abych řekl pravdu, už mě taky zrovna nebaví věčný propagování Cort. Nevěřím tomu, že jsou o tolik lepší, aby se v cenový kategorii do 10k nedalo doporučit nic jiného. Začíná to bejt trochu nuda... Navíc je hrozný, jak se to na foru naučili hned papouškovat a je to "Chci kytaru za X tisíc..." a odpověd je hned "Kup si Cort!"

Občas mám dojem, že půlka těch lidí žádnou Cortku v ruce v životě neměla a půlka z té zbývající půlky neměla v ruce zase nic jiného než Corta...
Já mam doma 3 kejtry a cort je nejvíc natírá a to je znich nejlevnější...

Qwer:asi z těch důvodů co jsi vyjmenoval se najdou "rebelové" :D co jima opovrhujou,občas se ani nedivim...kolikrát to tu vypadá že ten kdo tu nemá cort nemá dobrou kytaru,jako že ostatní maj sh*t...proto si to někdo asi moc bere na sebe...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Hansene, pěkně řečeno. Zcela souhlasím, zejména s tím, že nejde o značku a model, ale konrkétní kus, jeho zvuk a pocit z hraní.

Drobáku: Neříkám že každej, kdo podporuje Cort, kecá a neříkám, že to nejsou dobrý kytary. Ale nemyslím, že jsou tak absolutní volbou v tom, co v jistých cenových kategoriích vybrat. Existují i jiné a kvalitní značky.

Upřímne řečeno, nevěřím tomu, že jedinej Cort je ta hodná značka, která nabízí mladým hudebníkům kytary se super kvalitou a super cenou a nechtěj za to peníze. Narozdíl od jiných značek, který dělaj vše nekvalitní a ještě nás okrádaj. Někde se šetřit musí. Rozdíl nemůže být v tom, že jedni maj z toho výdělek X a druhý Y. V dnešní době je to prostě všechno bussiness - co nejvíc prodat, co nejlevněji vyrobit a co nejdráže pošlat dál. Nikdo nebude dobrovolně vydělávat víc.

Upřímně řečeno, kdo z nás viděl Corta sundanýho na dřevo? Kdo z nás má corta tak dlouho, aby mohl říct, co se mu za pět let stane s hardwarem nebo co mu udělá tělo? Někde tam něco musí být. Ano, vsadili na to, že budou nabízet dobrý snímače, to člověk pozná hned, ale jakej je zbytek, to nikdo neví.

Obecbě mě ty šílenství začínají celkem nudit. Vždycky se něklde něco vyloupne, nškdo to více či méně oprávněne začne opěvovat a po chvíli to všichni všem radí. Kdyby se lidi měli řídit jen tím, co tady na foru najdou, nehraje nikdo na nic jinýho než Corty a Valvetronixe (a pře půl rokem by to byl Squier a Frontman nebo něco z řad Roland Cube).

Zde musím vyjímečně absolutně souhlasit s naším milým turbo Mackem - forum postihlo to, že každej se řídí jen tím, co mu kdo napíše, a ne tím, jak se mu na co hraje nebo jak mus co zní...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 12.04.2012 13:53, celkem upraveno 1 x.
besip

Příspěvek od besip »

ja nejsem odbornik ale pokud mas rad tenhle tvar a priplatil bys si doporucil bych treba tohle

http://kytary.cz/jackson-/82722/?SE650:0:0:1:0

a nebo take tenhle jakson ma ok snimace a tremolo take ma ho kamos

http://kytary.cz/jackson-pro-serie-rr3/ ... 50:0:0:1:0

jinak jak uz jsem jednou psal a kluci take vyber si tak 2-4 kejty co se ti libi a urcite je odskousej nez koupis

Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Assassyn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Assassyn »

jak píš uasi po 3-tí, tak nemam stimhle zkušenosti, svojí kejtru sem koupil z netu na dobírku. A nebyl jsem v zádnym velkym obchodě.. takže by mě zajímalo jak to probíhá tohle. A kam doporučujete já přemejšlym že bych jel do brna sem -- :arrow: http://www.musiccenter.cz/CZ/info.asp?id=22
besip

Příspěvek od besip »

Assassyn píše:jak píš uasi po 3-tí, tak nemam stimhle zkušenosti, svojí kejtru sem koupil z netu na dobírku. A nebyl jsem v zádnym velkym obchodě.. takže by mě zajímalo jak to probíhá tohle. A kam doporučujete já přemejšlym že bych jel do brna sem -- :arrow: http://www.musiccenter.cz/CZ/info.asp?id=22
jed kam chces pres net zjistis co maj za kejty jestli budou mit minimalne 2-4 kejty mezi kterejma se chces rozhodnout mas vyhrano..jinak bych nedal moc na kecy prodejcu protoze{a to mam skusenost zde v usa} ti na 1 miste rekne tenhel toto a na 2 dalsi tohle..jak uz to tu probehlo..vyber si 2-4 modely co se ti libi ..jed to shopu vem je do ruky vyskousej je a hlavne je skousej pres amp pokud ho budou mit jake mas ty...a pak dej na svuj pocit :wink:
Neni dulezite kolik let hrajes ale kolik hodin denne hrajes

Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“