3PDT náhrada

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

3PDT náhrada

Příspěvek od Jaguar master »

Hele může se nahradit 3PDT tímhle? Obrázek
Přepínač stiskací ON-ON 2pol.250V/2A
Dole je 6 vývodů...mělo by to fungovat ne? Jako přepínač...
Že bych si udělal dvě signálové cesty, jednu s efektem a druhou přímou.
Použil bych to do truebypass lišty...
Final Frontier
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

3PDT má 9 vývodů neboli 3 řady kontaktů. Tohle na obrázku je DPDT.
Použít to jde tak jak jsi napsal akorát nemůžeš mít signalizaci. To by šlo s tím 3PDT.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Swamp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Swamp »

Můžeš to použít ale jak psali přijdeš o signalizaci, ta by se ale mohl by jsi tam myslim, použít Millenium Bypass zapojení, pokud by jsi jí mermomocí chtěl...
Obrázek
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Hele chlapi, můžete rozepsat o co se jedná, ty zkratky?? Rád bych věděl vocode :)
Dík
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
dvorakluk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dvorakluk »

Demilich píše:Hele chlapi, můžete rozepsat o co se jedná, ty zkratky?? Rád bych věděl vocode :)
Dík
který zkratky přesně myslíš? :)

jinak k tématu... jak velká má bejt ta TB lišta? resp. kolik tam bude tech přepínačů?
Demilich

Příspěvek od Demilich »

dvorakluk píše:
Demilich píše:Hele chlapi, můžete rozepsat o co se jedná, ty zkratky?? Rád bych věděl vocode :)
Dík
který zkratky přesně myslíš? :)

jinak k tématu... jak velká má bejt ta TB lišta? resp. kolik tam bude tech přepínačů?
Třeba 3PDT a co vůbec řeší :-)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
dvorakluk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dvorakluk »

Demilich píše:Třeba 3PDT a co vůbec řeší :-)
tak podle toho co jsem pochopil, rád by si udělal, nebo opravil něco takovýhodle http://www.smrckaeffects.com/true-bypas ... 57-x-loop/
a shání ten přepínač na to...

3PDT - Three Pole, Double Throw, což ve volnym překladu do lidský češtiny znamená trojitej přepínač o dvou stavech (ze dvou možností)
DPDT - Double Pole, Double Throw - dvojitej přepínač o dvou stavech

a 3PDT přepínač se využívá právě k tomu, že ten třetí "pól" (nevim jak to nazvat česky) se použije pro spínání signalizace, nebo-li k rozsvícení diody

jinak to schema v prvni příspěvku vypadá jako z GESu, kde chtěj za jeden DPDT přepínač 200... když objednáš 3PDT z německa, tak tě vyjde levnějc i s poštovnym, přesná cena závisí samozřejmě na počtu... nebo je tu pak možnost z ebaye, kde se dá sehnat taky velmi levně, oproti GESu
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Díky dvorakluku !!! Už tomu asi rozumím :)
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

to dvorakluk: je to z HADEXU (L326 Přepínač stiskací ON-ON 2pol.250V/2A 38,00 Kč ks) dej si www.hadex.cz => hledat => přepínač...a najdeš si to.
Final Frontier
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Z HADEXu ?? :lol: A to si jako myslíš, že to bude fungovat? :lol:
Zavolejte mu někdo sanitku :lol:

:arrow: Do hadexu jsme běhali z elektro průmky 4 roky, do Ostravy centra pro součástky, znáte to, semtam někdo něco náhodou zapomněl doma :D A co nám tam všecko poprodávali, to jsou už legendy. Tři integráče, klopáky.. Každej jinej, nekompatibilní (na to se ale vždycky přišlo až v hodině, v prodejně nebyl čas to kontrolovat = museli jsme jim věřit), potom nefunkční integráče, nebo takové, které se ani nedaly najít v katalogu (měl přes 1000 stran, asi jak zlaté stránky tištěný) :lol: Tranzistory vykazující umělou inteligenci (nebo spíš demenci).. Potenciometry, kterým po zapojení na 5V shořela odporová dráha... a jeden MOSFETovej stabilizátor, který explodoval i s pouzdrem (tam nemá co explodovat, ale stalo se)
:lol: :lol: :lol:
Dycky když něco nešlo, nebo se přišlo, že je součástka vadná se učitel zeptal "kde jsi to kupoval" a když člověk řekl "v HADEXu" tak jen mávl rukou a nechal to plavat :lol:
(based on true story)
dvorakluk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dvorakluk »

no... tak je kup, jestli ti nevadí, že to bude bez signalizace... (což mě by zrovna u TB lišty vadilo hodně...)
a až ti přijdou, tak napiš co je to zač... o HADEXu vim, ale moc jsem o nich neslyšel...
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Já tyto přepínače doma mám. Sice ne přímo z HADEXu, ale stejný typ - kupovaný ve zlíně v Elconu nebo v Oficialu a dost sem je využil - přepínač kanálů ke kombu, do efektů, i do TB lišty a některé běhají už třetím rokem bez problému, takže bych se toho nebál (samozdřejmě jestli navadí ta chybějící LEDka).
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

No já ty přepínače nekupuju v HADEXu, jen jsem to našel,mám na to svůj shop kousek od baráku. No jinak chtěl jsem se zeptat kdybych chtěl pomocí tohoto přepínače udělat Line Selector tak k tomu potřebuju jen ten přepínač a dvě samice na velký jack že? A spájet to tak aby to přepínalo mezi těma samicema...nic víc tam není že?
Final Frontier
dvorakluk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dvorakluk »

Jaguar master píše:No já ty přepínače nekupuju v HADEXu, jen jsem to našel,mám na to svůj shop kousek od baráku. No jinak chtěl jsem se zeptat kdybych chtěl pomocí tohoto přepínače udělat Line Selector tak k tomu potřebuju jen ten přepínač a dvě samice na velký jack že? A spájet to tak aby to přepínalo mezi těma samicema...nic víc tam není že?
přesně tak... nic složitýho...
resp. samice nepotřebuješ dvě, ale šest, ale to byl asi překlep...
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

No to nebyl překlep, jen pořád nevím jak to udělat....nemohli by jste mi to někdo nakreslit? :oops: A nejlíp i pořádně vysvětlit :oops:
Final Frontier
Jakub Laník

Příspěvek od Jakub Laník »

3PDT přepínače se dají koupit za 108 CZK zde : http://www.cliff-komponenty.cz/
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Dík, dobrej tip....konečně 3PDT u nás :P

Prosím ještě jednou, nemáme někdo fakt hodně lehký návod na TB lištu a Line selector? Prosím moc :) :oops:
Final Frontier
nodj

Příspěvek od nodj »

já jsem si tyhle levný DPDT spínače přes Hadex bohužel objednal a jsou mi nanic,dneska jsem je napájel a oni v tý poloze při stisknutí spínače tu polohu ,,nedrží"..to znamená ,že fungujou jako kill spínač,takže v jedný poloze(neutrální)je pak v kytarový krabičce spojenej vstup s výstupem a v druhý-ve který to nedrží jde signál do obvodu,takže když chci používat efekt,musim po dobu používání efektu mít nohu na spínači a držet to ve stisknutý poloze(nebo na to dát cihlu:D Ke všemu když se stiskne,lupanec v lamp.kombu jak hrom,že to ani tomu kombu nemůžu dělat..

ještě tam prodávaj ten samej přepínač s aretací...to nevim,co je aretace..?
Naposledy upravil(a) nodj dne 14.01.2009 20:48, celkem upraveno 2 x.
nodj

Příspěvek od nodj »

poradí někdo,jak vkládáte obrázky přímo sem do příspěvku ?myslim bez těch odkazů jinam..
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

nodj píše:poradí někdo,jak vkládáte obrázky přímo sem do příspěvku ?myslim bez těch odkazů jinam..
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=5076&start=0
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“